הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לזכור ולא לשכוח: מיצג הנצחה בנושא השואה הוצב בכניסה לקריית החינוך למדעים ברחובות

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית החינוך למדעים רחובות
צילום מתוך דף הפייסבוק קריית החינוך למדעים רחובות

קריית החינוך למדעים ברחובות מציגה מיצג מרגש בנושא השואה, אשר הוצב בכניסה למתחם בית הספר. המיצג נועד להנציח ולזכור את האירועים הקשים והמשמעותיים בתולדות העם היהודי, ולהזכיר לדור הצעיר את חשיבות הזיכרון.


הצבת המיצג נועדה ליצור מרחב המאפשר למידה, התבוננות והזדהות. המטרה היא לעורר את ציבור התלמידים למחשבה, לעודד אותם לשאול שאלות ולחבר אותם אל הסיפורים האישיים שעומדים מאחורי ההיסטוריה הלאומית.


מבחינה חזותית, המיצג מציג אלמנטים נוקבים ובהם איורים של דמויות המסומנות בטלאי צהוב מאחורי גדרות, ערימת מזוודות מסע, מריצה עמוסה בנעליים, מנורת ברזל ותמונות היסטוריות. לצד אלו בולט הציטוט המוכר של יגאל אלון: "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל".


המיצג מזמן עבור באי מוסד החינוך רגע של עצירה בתוך שגרת היום-יום העמוסה, ומקדם בקרב התלמידים ערכים של זיכרון, אחריות, רגישות אנושית ומחויבות להבטחת עתיד טוב יותר. היוזמה מתקיימת בשיתוף עיריית רחובות, מינהל חברה ונוער ומחוז המרכז של משרד החינוך.







להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת וואטסאפ ששולחת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה