הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לרגל יום האחות: ביתה של האחות מרינה מייזוס נהרס מפגיעת טיל ברחובות, אך היא שבה לעבודתה במחלקת התינוקות בקפלן שבועיים לאחר מכן

מערכת האתר
צילום מתוך דף הפייסבוק המרכז הרפואי קפלן
צילום מתוך דף הפייסבוק המרכז הרפואי קפלן

לרגל יום האחות, המרכז הרפואי קפלן ברחובות משתף את סיפורה של מרינה מייזוס, אחות ותיקה במחלקת התינוקות, שביתה נהרס מפגיעת טיל אך היא בחרה לחזור לעבודתה במהירות.


האירוע התרחש בשעה 03:30 לפנות בוקר, במהלך מבצע "עם כלביא". מרינה בת ה-55, תושבת רחובות ואחות במחלקת התינוקות בקפלן מזה כ-30 שנה, ירדה למקלט עם תחילת האזעקות יחד עם בעלה ובנה האמצעי. לאחר פיצוץ עז שנשמע גם בתוך המקלט, יצאה המשפחה והבחינה כי הבית נהרס כליל ורק השלד נותר עומד. "עמדנו שם בפיג'מות וכפכפים, בתוך הלם מוחלט", היא משחזרת. באותם רגעים גילתה מרינה כי גם ביתם של הוריה המבוגרים נפגע מירי הטילים. במשך חמישה חודשים נדדה המשפחה בין בית מלון למעונות סטודנטים, והפכה למפונה בעירו שלה. לאורך התקופה, זכתה מרינה לתמיכה מצד חבריה לעבודה במרכז הרפואי. "האחיות מהמחלקה וכל החברות הציעו עזרה בלי הפסקה. הדאגה והתמיכה שלהן היו קרן אור בתוך החושך", אמרה.


שבועיים בלבד לאחר שאיבדה את רכושה, בטרם מצאה מקום מגורים קבוע, החליטה מרינה לחזור לעבודה במחלקת התינוקות, שהיוותה עבורה עוגן בתוך המציאות המורכבת. "הרגשתי שאני חייבת לצאת מההלם שאפף את כולם מסביבי", היא מספרת. "התינוקות הקטנים מביאים איתם שמחה ותקווה לעתיד טוב יותר. כשאני נוגעת בהם ודואגת להם, אני מרגישה רוגע פנימי שלא מצאתי בשום מקום אחר."


במקביל לעבודתה, שני ילדיה של מרינה משרתים בחזית – בתה ביחידה מסווגת במודיעין ובנה ביחידה קרבית. מרינה מציינת כי מאז תחילת המלחמה, המפגשים המרגשים ביותר במחלקה הם עם האבות הלוחמים. "ראיתי אבות שמגיעים היישר מהלחימה בעזה או בלבנון, עם מדים מאובקים ומלוכלכים. הם מגיעים רק כדי להחזיק את התינוק שנולד להם לרגע קט, וחוזרים מיד פנימה. הייתי עומדת שם ובוכה יחד איתם. זו תקופה קשה כל כך, אבל המראות האלו נותנים את הכוח להמשיך", סיכמה.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה