"גזענות נגד חיילים אתיופים או חשד סביר?... 2 חיילים בני העדה האתיופית מאשימים את "יינות ביתן" כי השפילו אותם וחשדו בהם לשווא בגניבה רק בגלל צבע עורם
תוכן מקודם: דודי שמש "גלי שמש:" התקנות ותיקונים דודי שמש 24 שעות, 058-4000900
גיל סימה
26.11.16 12:56

"תוציאו את החומוס מהתחתונים", כך זוכרים שני החיילים, בני הקהילה האתיופית, את הביקור המביש שהיה להם בסניף הרשת בעיר רחובות. זו הייתה עבורם חופשת הפסח מהצבא, כשהם עושים דרכם לעבר המרכול, על מנת לערוך קניה לקראת מפגש חברים בשעה מאוחרת יותר.
עוד קודם להטחת ההאשמות, מתארים השניים בתביעה שהגישו לבית המשפט ברחובות, הם היו בדרכם לקופה, ולאחר ששילמו על המוצרים שרכשו ועשו דרכם לעבר דלת היציאה, רצו לעברם שני עובדים מטעם רשת השיווק, אשר קראו להם לעצור. "בואו אחרי", קרא לעברם אחד מהעובדים, כשהוא מכוון את העובד האחר להיות מאחוריהם, לבל יימלטו. בשלב זה, טוענים שני החיילים, הם עדיין לא הבינו על מה הם מעוכבים, אולם לאחר שהוכנסו לחדרו של קצין הביטחון של הסניף, הם נקראו ל-'"הוציא את כל מה שגנבו".
השניים הוציאו את שהיה להם בכיסים, כמה ניירות וחשבוניות קבלה, אולם בעוד הם היו בטוחים, שבעוד מספר רגעים, הם עומדים להשתחרר, הורה אחד מעובדי הרשת לבדוק את סרטוני האבטחה, ולהצדיק לכאורה בכך, את סיבת ההתנפלות עליהם.
העובד, עוד התקשר לממונה על סרטוני האבטחה, ושאל אותו: "נו, יש בשורות טובות"?, אולם גם בדיקה זו, כפי שנטען בתביעה, לא הניבה דבר, כשבסופו של דבר עזבו שני החיילים את המקום, כשהם מושפלים ונבוכים. "יצאנו מהמשרד, וראינו שוב כיצד עיני אלו שחזו בסיטואציה הקודמת ננעצות בנו", הם מתארים בתביעה, כשיצוין כי רבים מהנוכחים במקום, הכירו את השניים, משכונת המגורים בה הם מתגוררים. "השניים פגועים עד כדי כך, עד שהם נמנעים ככל יכולתם מלהיכנס למרכול אותו נהגו לפקוד מעת לעת", נטען בתביעה.
השניים כאמור תובעים את רשת השיווק, על שהשפילה אותה והפלתה אותם, רק לאור צבע עורם והשתייכותם לקהילה האתיופית. עוד יצוין כי במכתב שנשלח לעורך דינם של השניים, על ידי נציגת רשת השיווק, נדחות טענותיהם של השניים, על האפליה שבוצעה כלפיהם. "הקב"ט, אשר התעורר חשדו, באשר להתנהלות מרשייך (שני החיילים), פנה אליהם לאחר שאלו סיימו את רכישתם ויצאו מהסניף, אז ביקש מהם להתלוות אליו, על מנת לברר את החשדות. עם סיום הבדיקה יצאו מרשייך מהסניף", לשון תגובת הרשת.
מיינות ביתן נמסר בתגובה: "טרם הגיעה אלינו התביעה, נגיב בבית המשפט".
טרם הוגש כתב הגנה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחגועל נפש חוצפה . עוד יותר הרסו את השם שלהם גם אחרי החתולים,וגם על הגזענות לא עושה קניות ביינות ביתן ..28.11.16 12:43 תגובה
- אורחמה קשור חתולים זה היה ברמת גן... אני קונה בסניף רחובות ומרוצה28.11.16 22:32 תגובה
- אורחייאלה כל הזמן בוכים. אמרו לי עשו לי די עם זה. הם עשו לעצמם את השם הזה עם בעיות הפשיעה ואלימות28.11.16 14:12 תגובה
- אורחכוסשל הסבתא שלך בדוק אתה מזרחי יבן של זונה28.11.16 18:46 תגובה
- אורחאיזה פה מסריח יש לך בושה וחרפה28.11.16 22:33 תגובה
- אורחגזענים מסריחים28.11.16 15:54 תגובה
- אורחרצו חומוס עם ביצה28.11.16 20:24 תגובה
- אורחוואי איזה באסה להיות שחור בישראל .. אני במקום האתיופים ישר טס לארהב ..17.11.19 00:42 תגובה
מגיב
לכתבה
מגיב
לתגובה:
בטל\י


טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות