תכנית "מנהיגות חוצת גבולות - שגרירים צעירים" של המרכז הישראלי למנהיגות ודיפלומטיה פועלת ברחובות למעלה מעשור בשיתוף אגף הנוער. התכנית מפתחת ומטפחת קבוצת תלמידים במטרה להשפיע על עיצוב דעת הקהל בעולם בכל הקשור לתדמיתה ולמיתוגה של מדינת ישראל. מטרת התכנית היא לעודד את בני הנוער להיות אזרחים מעורבים ותורמים, באופן שיוכלו לייצג את המדינה בקהילה הבינלאומית ולהשתלב בעתיד במנהיגות.
המשתתפים עוברים הכשרה בת ארבע שנים בסדנאות שבועיות העוסקות במנהיגות, תקשורת, העצמה אישית וקבוצתית, דיבייט והכרת התרבות הישראלית מסורתית. במהלך שנת הלימודים נחשפים חברי הקבוצה לנושאים בינלאומיים, דיפלומטיה ציבורית וגיאופוליטיקה, ולוקחים חלק במאמץ התדמיתי-דיגיטלי ובמאבק באנטישמיות ובדה-לגיטימציה של ישראל.
בשבוע שעבר נערכה תחרות נאומים בשפה האנגלית, שהיוותה אירוע שיא במסגרת השנה השנייה של התכנית. התחרות התקיימה במעמד אורי שר, מנהל תחום מנהיגות רשותי; השגריר אביב שיראון, נשיא המרכז הבינלאומי למנהיגות ודיפלומטיה; והילה דולב, מייסדת המרכז הישראלי למנהיגות צעירה.
המשתתפים מרחובות עלו לבמה בלבוש רשמי ונאמו באנגלית על נושאים העומדים על סדר היום הציבורי. בין הנושאים שנידונו בנאומים: הפילוג בחברה הישראלית, התמודדות עם בעיות נפשיות, שוויון מגדרי, יוקר המחיה, דימוי עצמי, יתרונות וחסרונות בעידן הבינה המלאכותית (AI), גיוס לצה"ל, המאבק באנטישמיות, תדמיתה של ישראל ברשתות החברתיות ודרכים למניעת אלימות. התכנית נועדה להכשיר את המשתתפים להוביל מנהיגות חוצת גבולות תוך סבלנות, קבלת האחר ופתיחות לתקשורת בין-אישית גבוהה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.