הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תוכנית 'סוויץ'' של משרד האנרגיה תפעל ברחובות בשיתוף בית הספר 'רון ארד': התלמידים ירכשו ידע בתחומי התייעלות באנרגיה, אנרגיות מתחדשות, תחבורה יעילה והשפעת צריכת האנרגיה על הסביבה. הקבוצה תתבקש לזהות אתגר סביבתי בסביבתה הקרובה ולפתח מענה יישומי

מערכת האתר
עיריית רחובות
עיריית רחובות

משרד האנרגיה והתשתיות הודיע כי עיריית רחובות נבחרה להשתתף בתוכנית ההכשרה הארצית "סוויץ'". התוכנית נועדה לחשוף בני ובנות נוער לעולמות האנרגיה המקיימת, להעמיק את היכרותם עם אתגרי משק האנרגיה בישראל ולעודד יזמות, מעורבות אזרחית והובלת שינוי בקהילה בתחום זה.

התוכנית מובלת על ידי חטיבת אנרגיה מקיימת במשרד, בשיתוף מינהל החינוך והיחידה לסביבה וקיימות בעיריית רחובות. היא צפויה לפעול במהלך שנת הלימודים הקרובה (תשפ"ז) בבית הספר "רון ארד" עבור תלמידי כיתה ח'. במסגרת המיזם תוקם קבוצה של 25 עד 35 תלמידים, אשר יעברו תהליך חינוכי הכולל סדרת מפגשים, ליווי מקצועי ופיתוח מיזם קהילתי בעל השפעה מקומית.

התלמידים המשתתפים ירכשו ידע בתחומי התייעלות באנרגיה, אנרגיות מתחדשות, תחבורה יעילה והשפעת צריכת האנרגיה על הסביבה. הקבוצה תתבקש לזהות אתגר סביבתי בסביבתה הקרובה ו, החל מפעולות הסברה ועד ליוזמות שטח, מתוך מטרה להעניק לנוער כלים מעשיים.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "תוכנית 'סוויץ' היא תוכנית חשובה לטובת בני הנוער ברחובות - דור העתיד של מדינת ישראל. הביקוש לאנרגיה בעולם הולך וגובר, במיוחד בעקבות מהפכת ה-AI. מדינת ישראל היא מובילה עולמית בטכנולוגיה וחדשנות, והתוכנית תסייע לבני הנוער ברחובות להשתלב בתחומי האנרגיה והחדשנות ולפתח פתרונות שיבטיחו אספקת אנרגיה רציפה, זולה ונקייה לארץ ולעולם כולו. אני מודה לראש העיר מתן דיל, יחד נמשיך לפעול למען תושבי רחובות״.

ראש העיר רחובות, מתן דיל: "אני מברך על בחירתה של רחובות להשתתף בתוכנית 'סוויץ' של משרד האנרגיה והתשתיות. בני ובנות הנוער של היום הם מובילי המחר, והחשיפה לעולמות האנרגיה, הקיימות והחדשנות תעניק להם כלים משמעותיים להשפיע על הסביבה ועל איכות החיים בקהילה. אני בטוח שהתוכנית תעודד את בני הנוער בעיר לפתח רעיונות ופתרונות יצירתיים שיתרמו לעתיד ירוק ומקיים יותר עבור כולנו, ואני מודה לשר האנרגיה אלי כהן על העשייה למען תושבות ותושבי רחובות".



צילומים:עיריית רחובות



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • עוד אוכל חינם, שר בישראל...
    10.07.26 12:33 תגובה