הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

נתנאל מוחני הורה לתלמידה בבית הספר ממ"ד סיני ברחובות במכתב גלוי לשר החינוך נפתלי בנט

מכתבים למערכת ניתן לשלוח לוואטסאפ 0-586-586-106

נתנאל מוחני

שאל כל הורה שיש לו ילד או שניים במערכת החינוך הממלכתית (מעל כיתה א׳).
הוא יגיד לך כמה היא גרועה. אבל מכיוון שאתה לא מתכוון לשאול, אני אכתוב לך.

הבת שלי (כיתה ד׳, בי״ס ממ״ד סיני, רחובות) מקבלת בממוצע כ 255 עמודים לשיעורי בית. שזה אומר בערך 100 שאלות ביום. בבית!

אז נניח שאתה מנאמני שיעורי הבית ותומך נלהב בשיטת הלימוד העתיקה הזו. נניח שזה נותן משהו. זה עדיין פסיכוטי לטעמי. לא כי זה קשה לילדים. אסביר:

הרמה (הגבוהה!) של חוברות הלימוד מחייבת את ההורים לעזור לילדים בשיעורי הבית. האמת היא, שלפחות 5 פעמים בשבוע ההורים נתקלים בשאלות עליהם אפילו הם לא יודעים לענות. נו טוב, אולי ההורים לא משהו. אז יצאתי לבדוק אצל המורים

לקחתי את שיעורי הבית באנגלית (לבחור ספר מרמה מסויימת, ה׳מתאימה׳ לכיתה ד לפי דרישת המורה ולסכם אותו). שאלתי הורים, מורים, אנשי הייטק, רופא, מדען במכון וויצמן, טייס אף 16, ואת אמא שלי: ׳תגיד, כמה זמן לוקח לך לסכם את הספר הזה. כ 20 עמודים׳. אחרי שראו את הספר התשובה היתה בין שעה ל ׳פחחחח תגיד אתה מסתלבט? חצי מהמילים פה אפילו מורפיקס יפנה אותך לגוגל!׳.
אתם באמת חושבים שלהעלות את הרמה בחוברות ולתת להורים להתמודד עם זה, זה הפתרון הנכון להעלאת מפלס הידע (שלא לדבר על חינוך!) בבתי הספר? נו, נניח.

הייתי באסיפת הורים/מחמאות בשבוע שעבר.
מה יש לומר, נחת.
הילדים מקסימים מלאי פוטנציאל.

לקראת סיום הפגישה, שאלתי את המורה המחנכת ׳מהם הערכים עליהם ביה״ס שם דגש, וכמה שעות שבועיות אתם משקיעים בערכים האלה? ״.
ערכים? שאלה המורה.
אהה.... ממממ..... תראה... יש הרבה ערכים....

ובכן? שאלתי.
׳אני מלמדת לא להשתמש באלימות, למשל כשמישהו מרביץ למישהו...׳.
לא נראה לי שתבין, אבל יש משפט שרבותינו אסי וגורי אמרו ״פה חשדתי״.

אחרי שקצת לחצתי, ושאלתי גם את המחננת של הבן שלי - התשובות היו כנות: אנחנו לא משקיעים בשעות חינוך ואין ערכים מסויימים שאנחנו מחוייבים אליהם או מכוונים אליהם בשעות שאין לנו ללמד אותם. אה, ויש לנו מלאאאאא חומר ללמד ולכן יש לילדים שלך מלאאאאאא שיעורי בית.
אה, ויש גם עבודות שאנחנו נותנים! להכין מצגת!

נפלא. נותנים נושא, התלמיד מתמקצע בקופי-פייסט מוויקיפדיה, וכששואלים תלמיד אחרי ההגשה מהי בביליוגרפיה הוא טוען שזה סוג של כדור שכנראה הוא , עדיין, לא לקח והוא יתיעץ עם הרופא המטפל האם אפשר לשלב את זה עם ריטלין.

אז בוא נסכם רגע, נפתלי
השקעה בחינוך - אין.

הספק לימודי בכיתה - אין ממש (רוב העבודה נופלת על הילדים ללמוד באופן עצמאי במקרה הטוב, ועל ההורים במקרה הפחות טוב).

ערכים - עזוב.
ציונים - אחלה!

אני, אישית , מעדיף את הילדה שלי משחקת בשכונה עם חברות או מנגנת, או כל תחביב אחר שפוי שהיא תבחר, גם אם זה יבוא על חשבון הציונים. והתעודה דה-לה-שמאטע שהיא תקבל בסיום התיכון.
ממילא היא תיאלץ כנראה ללמוד לפסיכומטרי, לקבל ציון סבבה פלוס, להתפשר על לימודים, להשלים תואר ראשון כדי להרוויח במקסימום שכר מינימום, לנסות את מזלה (ואת כספי) בתואר שני, להרוויח שכר ממוצע, שאיתו אי אפשר לקנות יותר מסובארו ג׳אסטי ולהזמין פיצה אחת לשבוע, למלא לוטו, או פשוט לחפש חתן אמיד...

כך או כך, אני מודה לך על חימום הכסא, ההשקעה שלך בחמש יחידות מתמטיקה ואפס יחידות ערכים, ועל הקומבינות שהחבר׳ה שלך שם עושים בזמן שהדור הבא שלנו גדל, בזכותך, על קנאביס רפואי עתידי
(חשבת אולי להשקיע למשל ב5 יחידות אגרונומיה? סתם כי זה תחום שהרבה יותר צומח מהנדסה בחמש השנים האחרונות...).

הבת שלי מקבלת ממני פטור משיעורי בית, וכשהיא מביאה הביתה תעודת סוף שנה - אני אפילו לא קורא את הציונים. אני נושק לה על המצח ואומר לה שאני גאה בה ואוהב אותה כי יש לה לב טוב. כי היא עוזרת להורים. כי היא מתנהגת בכבוד למבוגרים, ועוזרת לטפל באחיה הקטנים שאפשר.
הציונים שהמערכת שלך נותנת לה פשוט לא מעניינים.

אז תחשוב על זה נפתלי, כשאתה מגיע למשרד מחר

נתנאל מוחוני,
לשעבר מנכל ביה״ס לטכנולוגיה בקריה האקדמית אונו,
וכיום מנכל 
GetEat



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה