הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

שר הפנים אריה דרעי "העירייה תאשר תקן 75% לרב ראשי ספרדי ברחובות"... מחלוקת על המועמד המועדף... העדה התימנית רוצה רב מהעדה התימנית

נתקלתם באירוע חריג? דווחו לוואטסאפ האדום 0-586-586-106 (שמרו המספר בזיכרון)

אבי בר
 
 


אתמול שלישי 1/2/17 ביקר שר הפנים אריה דרעי ברחובות ובמהלך פגישתו עם ראש העיר העיר דנו בין היתר בנושא מינוי רב ראשי נוסף ספרדי לרחובות.
השר הסביר כי היה עיכוב במינוי רב ראשי נוסף בגלל המצב במועצה הדתית, אך המצב לקראת פתרון ובשלב ראשון העירייה תאשר רב ראשי ספרדי בתקן 75% ובהמשך המועצה הדתית תשלים ל – 100%.
השר אמר שבקרוב יחל התהליך לבחירת הרב אך צפויים קשיים לא מעטים מאחר שהוספת התקן תלויה במשרד המשפטים (השרה שקד – הבית היהודי) ושם לא ממהרים לאשר אותו.
 

כמו כן האתר החרדי "כיכר השבת"  טוען כי הרב הספרדי המוביל לתפקיד על פי ש"ס הוא הרב גדעון בן משה (בתמונה) משכונת הר נוף בירושלים, הנוהג להעביר דרשות לציבור בבית הכנסת של רחמים מלול, אך לטענת האתר מתחיל ברחובות מאבק פנימי  שכן הקהילה התימנית בעיר דורשת רב בן העדה, בניגוד לעמדת ראשי ש"ס. 
 
 

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה