הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עוד צעד למהפכת קרית משה: העירייה עומדת לאשר את התוכנית שתהפוך את קריית משה לאחת השכונות הגדולות ברחובות בה יגורו כ – 30 אלף תושבים במקום 7000 כיום.

התוכנית החדשה של קריית משה כוללת: 8000 דירות במקום 1700 כיום. מגדלי דירות עד 18 קומות. 360 מעונות, גנים וכיתות בתי ספר. 2 מועדוני נוער. מוזיאון יהדות אתיופיה. חיבור לכביש 411. הקמת מרכזים מסחריים. שדרוג אזור התעשייה. מימון ועד הבית על ידי היזם ל – 5 שנים... הפרטים בהרחבה בכתבה

אבי בר
 
 


אם לא יצוץ עיכוב ברגע האחרון, החודש עיריית רחובות עומדת להתכנס ולדון באחד השלבים המשמעותיים של מהפכת קרית משה ולאשר את התוכנית בוועדת התכנון המקומי ולהמליץ על הפקדת התוכנית בוועדת התכנון המחוזית.
לפני כשבוע הגיע שר השיכון יואב גלנט לרחובות לפגישה עם ראש העיר רחמים מלול כדי לדון בקדום תכנית ההתחדשות העירונית בקריית משה המשתרעת על שטח כולל של כ-1,180 דונם, ומכילה כ-2,200 יח"ד קיימות. והתכנית החדשה תאפשר בנייה של כ-8,000 יח"ד נוספות ושאר היחידות הקיימות ישודרגו וישופרו. התכנית עתידה גם לטפל באזור התעשייה 'רכטמן' ובשילובו הראוי במתחם הכולל.
תוכנית ההתחדשות של קריית משה תקבל עדיפות לאומית, כאשר פרויקט מסוג כזה יכול לקחת כ – 10 שנים לפחות, אך במקרה של קריית משה הכוונה לשנס מותניים של כל הגופים התכנוניים ולהוציא את הפרויקט תוך 3 שנים.
 
מגורים
התכנית מציעה להרוס את הבניינים הישנים בשכונה ולהקים במקומם מבנים חדשים. בנוסף מציעה התכנית לבנות בקרקע פנויה הנמצאת ליד השכונה (שנקראת 'קרקע משלימה'), בנייה אשר תאפשר לתושבי השכונה לגור בבניינים חדשים בגובה של 9 או 18 קומות. כתוצאה מהבנייה, תגדל כמות התושבים המתגוררים בשכונה.
כיום יש בשכונה 1,629 דירות. התוכנית מאפשרת לבנות עוד כ- 8,000 דירות חדשות (אם כל השכונה תיבנה מחדש). כמחצית הדירות ייבנו ליד השכונה באזור של ה'קרקע המשלימה'. אם כל השכונה תעבור התחדשות היא תהפוך לשכונה גדולה וחשובה בעיר. כיום גרים בה כ- 7,000 תושבים ובעתיד הרחוק יוכלו לגור בה כ- 30,000 תושבים.

 
 


מבני ציבור ושטחים פתוחים
  • מוסדות חינוך חדשים (37 כיתות מעון, 43 כיתות גן ו- 284 כיתות בית ספר), תחנות לבריאות המשפחה (2 חדשות), מועדוני נוער (2 חדשים), בתי כנסת (6 חדשים), מגרשי ספורט (3 חדשים), מוזיאון לתרבות יוצאי אתיופיה וכדומה.
  • הוספת גנים וגינות ציבוריות לרווחת התושבים באזורים שונים ברחבי השכונה בהיקף של 100 דונם.
 
 תנועה ותחבורה
  • כניסה נוספת לשכונה מכביש 411 ויצירת כניסה נוספת לשכונה מדרום.
  • רשת של שבילי אופניים ושבילי הליכה.
  • שיפור החיבור לתחנת הרכבת.
  • בניית קיר אקוסטי מגן בצמוד לכביש 411.
  • בניית כביש חדש באזור התעשייה.
  • תכנון צומת חדשה המחברת את רחוב טוכמן לכביש 411.
  • התאמת צמתים קיימות לנפחי התנועה העתידיים.
  • חיבור טוב יותר של השכונה לעיר.
  • הרחבת ושדרוג כבישים קיימים
 
שטחים לתעסוקה, למלאכה ולמסחר
  • שדרוג אזור התעשייה הקיים באמצעות הכנסת עוד מוקדי מסחר ומשרדים לאזור.
  • בחלק מהבניינים ברחובות טוכמן וגבריאלוב תהיה אפשרות להוסיף קומת מסחר בקומת הקרקע.
  • בניית מרכזים מסחריים חדשים בשטח החדש שעתיד להתווסף לשכונה ('הקרקע משלימה').
  • הגדלת כמות מוקדי התעסוקה בשכונה.
 דמי אחזקה:
כידוע, אחזקת מבנה חדש גבוהה יותר ממבנה ישן. דמי וועד הבית בבניינים החדשים יגדלו ביחס לתשלום בבניינים הקיימים. אחד המנגנונים שהתכנית מציעה כדי לגשר במידה מסוימת על פער זה הוא מנגנון דמי אחזקה. החישוב הכללי אותו ערך שמאי התכנית (בו מחשבים כמה זכויות בינוי צריך להוסיף) מאפשר ליזם לממן עבור הדיירים הוותיקים את דמי וועד הבית, בבית החדש ,לתקופה של חמש שנים. כדי לממש אפשרות זו צריכים בעלי הדירות לדרוש זאת מהיזם בשלב המשא ומתן על ההסכם.

לחילופין ניתן לסכם עם היזם על קבלת דירה קטנה יותר ואת יתרת השווי לקבל במזומן, אשר ישמש את הדיירים למימון ועד בית לטווח ארוך.

בישיבה עם שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, ואנשי משרדו נכחו: ראש העיר, רחמים מלול, סגן ראש העיר ומחזיק תיק צעירים ונוער, עו"ד מתן דיל, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום, חבר המועצה והממונה על תיק התחדשות עירונית ותמ"א 38, עו"ד אמיר ירון, חבר המועצה, אבאי זאודה, מנכ"ל העירייה, דורון מילברג, מהנדסת העיר, דלית הראל, מנהל אגף תכנון ורישוי, אדר' שגיא תמרי, מנכ"ל ה.ל.ר, גיא עדו, מנהלת אגף התחדשות עירונית במשרד השיכון והבינוי, עינת גנון וראש צוות הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, מיכל לשם.
 
 
 


 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה