הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

נשיא המדינה והשרה לשיוויון חברתי גילה גמליאל העניקו לעמותת תאיר מרחובות את "אות השרה לשיוויון חברתי למיגור האלימות" .

האות ניתן ליחידים או קבוצות שתרמו תרומה ייחודית וניכרת למאבק באלימות נגד נשים במטרה לעודד פעילויות בנושא

חנה קקיאשוילי
צילום דף הפייסבוק של עמותת תאיר
צילום דף הפייסבוק של עמותת תאיר


אות השרה לשיוויון חברתי למיגור האלימות הוענק היום (שלישי) לעמותת תאיר ברחובות. הטקס היה במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין והשרה לשיוויון חברתי גילה גמליאל .

מרכז סיוע 'תאיר' פועל משנת 1998 למתן סיוע ותמיכה לנפגעות ונפגעי תקיפה והטרדה מינית, ולהעלאת מודעות והסברה בנושא אלימות מינית.

המרכז ממוקם ופועל באזור השפלה, ומאופיין בפריסה גיאוגרפית רחבה - מאשקלון בדרום, ועד נס ציונה, לוד, ומודיעין-מכבים-רעות בצפון.


פורום לקידום מעמד האישה ברחובות :

"גאה ומברך את "תאיר" על עשייה משמעותית. ועל שותפות בדרך."

עמותת תאיר :

"מרגש להגיע לבית הנשיא ולקבל אות הוקרה על עשייתינו . מרגש לשמוע את נשיא המדינה אומר בקול חד וברור כי תופעת האלימות נגד נשים היא עניין של כל איש ואשה בחברה הישראלית. מרגש עוד יותר לשמוע את הדברים באותו בית בו התקיימה אלימות קשה כ"כ נגד נשים. אנחנו מודות על ההכרה בפעילות של תאיר. 
זו זכות לכולנו, רכזות, מתנדבות בקו הסיוע, מנחות ומנחי סדנאות הסברה וחינוך להיות חלק מעמותת תאיר."


עבודת המרכז מתמקדת בשלושה תחומים:

סיוע וליווי רגשי

המרכז מעניק סיוע רגשי וליווי לנפגעות* תקיפה מינית ומשפחותיהן, ללא שיפוטיות, ובאנונימיות מוחלטת. הסיוע הראשוני ניתן באמצעות קו חירום 1202, המאויש על ידי מתנדבות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, בכל ימות השנה.

ליווי בהליך הפלילי והאזרחי

מרכז הסיוע מעניק ליווי ארוך טווח בהליך הפלילי הכולל ליווי הנפגעות לתחנות משטרה, בתי משפט, ולפרקליטות. וכן ליווי ארוך טווח בהליך האזרחי (ליווי בתביעות נזיקין). רכזת הליווי, בסיוע מתנדבות, מלווה נפגעות גם לבדיקות וטיפולים רפואיים, בתביעות מהביטוח הלאומי, וכן בהליך האבחון הפסיכיאטרי.

חינוך והסברה

מנחות החינוך של מרכז הסיוע מעבירות סדנאות למניעה ולהעלאת מודעות לאלימות מינית בקרב בני נוער. הן מקיימות עם בני הנוער שיח בגובה העיניים - שיח על כבוד הדדי, מיניות מכבדת, אלימות מינית ושוויון מגדרי. הסדנאות מתקיימות במסגרות חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי באזור, ומאפשרות לבנות ובני נוער להיחשף לידע על אלימות מינית כתופעה חברתית נרחבת, ולדבר באופן פתוח על הנושא. כך באמצעות הנחיית סדנאות חינוכיות, מתן הרצאות, וקיום ימי עיון והכשרות חושף המרכז את הידע שצבר בפני קהלי יעד מגוונים, מקדם תהליכי שינוי בקרב אותם קהלים, ומרחיב את המודעות בדבר קיומו והשירותים הניתנים על ידו.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה