הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מיזם חברתי חדש בחוויות "מלאכי נוער": 20 בני נוער מגבירול וההולנדית יעברו הכשרה ויקיימו ימי הולדת לילדים ממשפחות מעוטות יכולת

החל מחודש ינואר הקרוב עם סיום ההכשרה של בני הנוער, יחלו בני הנוער לערוך את ימי ההולדת בה מלאכי הנוער מפעילים ערכת ימי הולדת, הבנויה על עקרון של "עשה זאת בעצמך", והיא מכילה משחקים מהנים ומבדרים, קישוטים, מוסיקה פרסים וכל מה שנדרש להפעלת מסיבת יום הולדת חווייתית

חנה קקיאשוילי
בתמונות: בני הנוער בהדרכת  מולו זמירו רכז הנוער
בתמונות: בני הנוער בהדרכת מולו זמירו רכז הנוער


"מלאכי נוער" הינו מיזם חדש, שיצא לדרך לאחר הענות של מנהיגות הנוער ברשת חוויות לקחת על עצמם את הפרויקט ימי ההולדת למיעוט יכולת . הפרויקט הוקם בשותפות האגף לשירותים חברתיים בעיריית רחובות ותכנית 360, התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון.

כ-20 בני נוער מהמרכזים הקהילתיים גבירול והולנדית, בראשותו של רכז הנוער מולו זימרו, הפועלים במסגרת מחויבות אישית ברשת חוויות, יעברו הכשרה במהלך השנה על ידי רכז הנוער של הרשת, יטפחו את הראייה החברתית שלהם, יקבלו בטחון והעצמה, ובמקביל יחגגו ימי הולדת לילדים למשפחות מעוטות יכולות כלכלית, בשכונה ובעיר רחובות.

"רכז הנוער עובר הכשרה בעמותת 'מלאכי יומולדת', הפועלת במספר ערים בארץ, מגבש ומכשיר את הצוות ומתאם עבורם מסיבות יום הולדת בקהילה. בסוף השנה עורכים עבור 'מלאכי הנוער' הארציים מסיבה גדולה, שמסמיכה אותם ומוקירה אותם, כדי לחזק את ההערכה עצמית שלהם", מסר רכז נוער גבירול הולנדית, מולו זמירו.

החל מחודש ינואר הקרוב עם סיום ההכשרה של בני הנוער, יחלו בני הנוער לערוך את ימי ההולדת בה מלאכי הנוער מפעילים ערכת ימי הולדת, הבנויה על עקרון של "עשה זאת בעצמך", והיא מכילה משחקים מהנים ומבדרים, קישוטים, מוסיקה פרסים וכל מה שנדרש להפעלת מסיבת יום הולדת חווייתית, שמציבה את ילד היום הולדת במרכז.


ראש העיר, רחמים מלול:

"מדובר בעשייה של בני הנוער למען צמצום פערים חברתיים ותמיכה קהילתית, אשר מסייעת לנו להקנות להם ערכים ולייצר מצב שבו בני הנוער המתנדבים -מקבלים יותר ממה שהם נותנים. הסיפוק מהעשייה הוא תוצאה שאי אפשר לקנות בכסף".

יניב מרקוביץ', המשנה לראש העיר ויו"ר הרשת:

"ימי ההולדת לילדים הפכו היום לאירועים מרכזיים בחיי החברה, מה שמשאיר לא אחת משפחות ללא אפשרות לעמוד בציפיות הילדים. קח קורה שבעוד חבריהם לכיתה חוגגים עם מפעילים בתשלום, עלולים חלק מהילדים להישאר מחוץ למעגל החברתי, מסיבות כלכליות. בני הנוער התגייסו לשנו את המצב הזה ולאפשר לכל ילד וילדה לחגוג יום הולדת עם הפעלות והרבה שמחה. מדובר בתרומה ייחודית ואני מודה לכל השותפים והפעילים לטובת הצלחת הפרויקט ונותנים פתרון מעשי אבל בעיקר את הערכים והמסר, שאהבה ואכפתיות לזולת ניתנים בחינם".

איתמר הרשקו, מנהל המתנ"ס בגבירול ובהולנדית:

"פעילות מבורכת זו היא ההוכחה למעורבות של בני הנוער בקהילה. בני הנוער חשים את הצורך להעניק לקהילה ואנו ברשת חוויות נותנים להם את הכלים לכך".

 

בעמותת "מלאכי יום הולדת", השותפה לפרויקט:

"בישראל 2017, למעלה מ-30% מהילדים חיים מתחת לקו העוני, ופועל יוצא מכך, אינם חוגגים ימי הולדת, דבר אשר פוגע הן בביטחון העצמי שלהם והן בדימוי העצמי שלהם. כולנו יודעים שנהוג להשכיר מפעיל או מפעילה בעלות שמגיעה לאלפי שקלים, לא כולל כיבוד ושאר הוצאות אירוח. הפתרון שאנחנו נותנים מספק את המענה אבל בעיקר את הערכים והמסר, שאהבה ואכפתיות לזולת לא קונים בכסף".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה