הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

צמרת המשטרה מהמטה הארצי בירושלים הגיעה לקרית משה להדליק נרות חנוכה עם מנהיגי העדה האתיופית ובראשם קייס הקייסים ברקו טגניה

צילום - דוברות המשטרה

אבי בר


ביום שני 18/12 התקיים מפגש מרגש וייחודי של הדלקת נר שביעי של חנוכה בהשתתפות קייסים של קהילת יוצאי אתיופיה מכל רחבי הארץ. המפגש התקיים בבית הכנסת של קהילת יוצאי אתיופיה בשכונת קריית משה ברחובות, בראשות ראש אגף משאבי אנוש במשטרה, ניצב גילה גזיאל, קייס הקייסים ברקו טגניה, סגן ר' אגף משאבי אנוש במשטרה, תנ"צ אמיר רצון, רב המשטרה, נצ"מ רמי ברכיהו, קצינים, שוטרים קהילתיים מכל רחבי הארץ ואורחים נוספים.


ראש אגף משאבי אנוש במשטרה, ניצב גילה גזיאל, אמרה:

 "בזכות הפעילות המשותפת של המשטרה עם יוצאי הקהילה, כלל החברה הישראלית מרוויחה. אנחנו משקיעים המון בהכשרת השוטרים לפעילות ומתן שירותי משטרה מיטביים לכלל החברה הישראלית. ריבוי שיתופי הפעולה עם קהילת יוצאי אתיופיה, דיאלוגים ושיח משותף - מעידים יותר מכל על ההתקדמות הגדולה שעברנו במהלך השנים האחרונות. אני מאחלת לכולכם חג חנוכה שמח, בתקווה להמשך עשייה פורייה משותפת גם בעתיד".

רב המשטרה, נצ"מ רמי ברכיהו, אמר:

"חג החנוכה מציין את הגבורה, ובעידן המודרני מי שנותן לנו השראה לגבורה אלו הם בני העדה האתיופית שבמסירות נפש בלתי נתפסת הלכו מאות קילומטרים ברגל בכדי להגיע לארץ ישראל. אנחנו כאנשי משטרה יכולים לקבל חיזוק וכוח מאותה הגבורה שהתגלתה אצל בני העדה האתיופית".

קייס הקייסים ברקו טגניה אמר:

"אנחנו קהילה מפוארת עם עבר עשיר. חשוב לנו תהליך ההשתלבות של המנהיגים הרוחניים ושל בני הנוער בחברה, ולמשטרה יש תפקיד חשוב בתהליך הזה. אנחנו רואים במשטרה שותפים אמתיים להמשך בניית חברה טובה יותר". קייס סמאי אליאס יו"ר המועצה הרוחנית של הקייסים בישראל, בירך על המפגש וציין כי הוא מצפה להמשך שיתופי פעולה עם המשטרה גם בעתיד.

מי  שיזם את המפגש המרגש, רפ"ק שי יאסו, אמר:

 "מדובר במפגש חשוב של המנהיגים הרוחניים של הקהילה ובכירי משטרת ישראל. זהו מפגש ראשון מסוגו, המצביע על החשיבות שאנו רואים בשיתוף הפעולה והידוק הקשר עם הקייסים והחברה בכלל. אנחנו נמשיך לפעול להעמקת הקשר מול הקהילה ועם הקהילה בכל רחבי הארץ בכדי לבנות יחד חברה טובה יותר".

כאמור, מדובר ביוזמה ייחודית של משטרת ישראל כחלק ממגוון שיתופי הפעולה המתקיימים  בין המשטרה לבין קהילת יוצאי אתיופיה. במפגש המרגש השתתפו גם למעלה מ-20 שוטרים קהילתיים יעודיים שהוכשרו והחלו לפעול בתחילת השנה הנוכחית להנגשת שירותי המשטרה לקהילת יוצאי אתיופיה בכל רחבי הארץ.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה