הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הוגשה עתירה נגד התוכנית לשדרג את מתחם הרכבת והכניסה הצפונית לעיר בטענה כי התוכנית פוגעת במרכז המסחרי הסמוך ובדרכי הגישה אליו

תוכנית "שער המדע" עוסקת בכניסה צפונית חדשה לרחובות, הריסת תחנת הרכבת ובנייתה מחדש, ובניית 4 מגדלי תעסוקה ומסחר.

אבי בר

נגד הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה והוועדה המקומית רחובות ועוד שורה של גופים הוגשה עתירה נגד תוכנית "שער המדע" האמורה לשנות את הכניסה הצפונית של רחובות וכוללת שדרוג כל מתחם תחנת הרכבת בשטח של כ – 60 דונם, על ידי בניית תחנת רכבת חדשה שתיבנה במפלס הרחוב ומעל לפסי הרכבת ובצמוד לתחנה. מעל הפסים צפויה להיבנות כיכר ענקית בשטח של כ-4 דונם) ללא אפשרות כניסת רכבים ומסביב לכיכר יוקמו ארבעה מבני תעסוקה חדשים בהיקף של כ-100 אלף מ"ר ובכל אחד מהם תותר חזית מסחרית.

מגישי העתירה טוענים שהתוכנית פוגעת אנושות במרכז המסחרי שלהם ובדרך הגישה אליו.

מגישי העתירה טענו "על מנת לממש את התוכנית יהיה צורך בביטולו של כביש המשמש כיום ככביש הגישה למרכז המסחרי בבעלותם, במקום הכביש, שרוחבו כיום 21 מטרים".

פורסם לראשונה בדה מרקר




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה