הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

"שיכון מזרחי ברחובות" -כגודל ההבטחה כך גודל האכזבה!

שוב בחירות ושוב הבטחות לפינוי/בינוי בשיכון מזרחי הבטחות שניתנות כבר עשרות שנים, אך בפועל לא נעשה ולא בוצע מעולם דבר.

אורלי שמעוני
רבם מחסידי קרעטשניף מתגוררים ברחוב גוש עציון
רבם מחסידי קרעטשניף מתגוררים ברחוב גוש עציון
למי שלא מכיר,  שיכון מזרחי נמצא בסוף רחוב ההגנה. 
רחוב גוש עציון ראה ימים טובים יותר בשנות  השישים אז היה נחשב לאחד האזורים היפים בעיר אליו הגיעו מכל קצות תבל מזרחיים ואשכנזים לבנות שם את ביתם. 
עברו מאז עשרות שנים, הבניינים שהיו פעם צחורים ויפים,  נותרו בקושי עומדים על תילם, על גינות וצמחייה אין בכלל מה לדבר וההזנחה האזורית ניראת עד למרחקים. 
זוגות צעירים שקנו את הבתים מאותם וותקים שמן הסתם כבר הלכו לעולמם, עושים בדירות ככל העולה על רוחם. 
הרחוב כולו שורץ בתוספות בנייה לא חוקיות בעליל ובהפרדת שטחי אדמה לטובת מי שחפץ בכך תוך כדי הפיכתם לשטח פרטי לחלוטין. 
מיותר לציין שכל אותם מבנים ישנים לא עומדים בתקנים הנדרשים בשעת מלחמה/רעידת אדמה והמקלט שאמור להצילם בשעת חירום נמצא בסוף הרחוב אליו אין בכלל סיכוי להגיע אם וכאשר. 

הבטחות בדבר שיפוצים והפיכת הרחוב הכי מוזנח בעיר למקום בו יוכלו אנשים נורמטיבים לדור בו, ניתנו ללא הרף לאורך כל הקדנציות שעברו אך כאמור בפועל, מעולם לא בוצע דבר וההזנחה רבת השנים רק הולכת ומחמירה מדי יום. 

כמו כל תושבי העיר, גם אני קיבלתי השבוע את החוברת השנתית בה מעלה ראש העיר שלנו את שלל ההשגים העירוניים שנעשו ועתידים להעשות בתחומים השונים. 
רחוב גוש עציון לא מוזכר שם אפי ברמז, אך השלט שהוצב שם המורה  על פינוי/בינוי לא זז ממקומו וכפי הניראה ישאר שם עוד שנים רבות כאבן שאין לה הופכין. 

האם נזכה  שסוף סוף ראש העיר הנוכחי יקח את המושכות לידיו, יחדל מהבטחות ויחל בביצועים? 
האם זה יקרה בחיהם של אותם מבוגרים שעדיין חיים שם ומייחלים לאותו הרגע? 

ימים יגידו. 





להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה