אמו של ליאב, חגית מועלם, סיפרה:
ביום שבת החל ליאב לרעוד וחום גופו עלה ל 41 מעלות והוריו טיפלו בו בתרופות להורדת חום ומטליות קרות. "כאשר ליאב החל לפרכס, היה חלש, והחום עלה ל 41.6 מעלות הזמנו מיד אמבולנס לבית החולים קפלן", מתארת האם. "ברגע שהגענו למיון החל הצוות הרפואי, בראשותו של רופא מומחה שהוזעק מביתו, לאבחן מדדים וליטול דגימה מהפריחה שיצאה בכל הגוף עם סימני דם. תוך זמן קצר הועברנו לטיפול נמרץ והרופאים הודיעו לנו שזיהו את המנינגוקוקוס". חגית מבקשת להודות לצוות הרופאים והאחיות על הגילוי המהיר של החיידק האלים ובכך הצילו את חייו. "הגעתנו המהירה לחדר המיון והתושייה של הצוות הרפואי הצילו את ליאב ואנחנו אסירי תודה על כך", היא מסכמת.

הצוות הרפואי וילדי הגן קבלו טיפול מונע
ד"ר אלי שפירו, ס. מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים בבית החולים קפלן:
אמר כי ליאב הגיע עם מחלת חום גבוה מאוד ונמסר על פרכוסים, אובדן הכרה, גלגול עיניים ותנועות רעד של הגפיים. "המטופל עבר בחדר המיון בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה שהצביעו על ספירת כדוריות דם לבנות גבוהה שיכולה לרמז על מחלה חיידקית. בשל הפרכוס לראשונה בחייו ודימומים עוריים נקודתיים בודדים הוזעק רופא בכיר שהעלה סברה כי מדובר בחיידק האלים, המנינגוקוקוס, שאושרה בוודאות לאחר מכן ע"י בירור מהיר של נטילת דגימות מהנגעים העוריים", הוא מתאר. ליאב הועבר באופן מידי לחדר בידוד ביחידה לטיפול נמרץ ילדים והצוות הרפואי החל בטיפול אנטיביוטי תת ורידי רחב טווח וניטור מלא. התפשטות הפריחה כתוצאה מהחיידק האלים נעצרה מיד עם קבלת הטיפול האנטיביוטי. "לאחר 24 שעות של ניטור וטיפול צמוד נשמנו לרווחה", אומר ד"ר שפירו. "ליאב היה יציב מבחינה נוירולוגית ומבחינת תפקוד מערכות הגוף, וכרגע נמצא בהשגחה מלאה".
ד"ר שפירו מסביר על סימנים המחייבים הפנייה דחופה לבית חולים
ד"ר שפירו מבקש להבהיר להורים כי במקרים של חשד לזיהום במנינגוקוק שני תנאים חשובים למען הצלת חיים: ראשית, גילוי מוקדם של התחלת הנגעים הראשונים הבודדים, ושנית, התחלה מידית של טיפול אנטיביוטי רחב טווח. "ברגע שיש מחלת חום גבוהה שמלווה בהופעת פריחה, גם אם דימומים מועטים שלא נעלמים בלחיצת אצבע, אנו ממליצים להגיע מיד לחדר המיון. זה פשוט מציל חיים", הוא מסכם.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.