מרחובות לג'נין! פלסטיני מג'נין מצא חללית ניסוי ששוגרה על ידי תלמידי שפרינצק ברחובות ואבד עימה הקשר לפני שבועיים
החללית הוחזרה להורי התלמידים במחסום צה"ל בשטחים. החללית הוקדשה לחלל צה"ל רונן לוברסקי ז"ל בוגר שפרינצק.

מידי שנה תלמידי שכבה ה' בבית הספר שפרינצק בשיתוף ההורים בונים חללית מחקר ומשגרים אותה לחלל באמצעות בלון הליום לקצה האטמוספירה ומבצעים באמצעותה ניסוי מדעי. השנה הוסיפו תלמידי השכבה לפרוייקט קבוצה אשר תכננה ניסוי מקביל במעמקי הים באמצעות צוללת מיוחדת שתיכננו ובנו. בנוסף,המציאו הילדים מספר חידושים : מנגנון ייחודי להאט סיבוב החללית על ידי הרוח וכן הפעלה של שידורי חי ביום השיגור.
הצוללת
יום לפני השיגור המיועד נודע על דבר פטירתו של חלל צה"ל בוגר שפרינצק ,רונן לוברסקי ז"ל ובבית הספר הוחלט להקדיש את שיגור החללית לזכרו של החייל. במהלך מפגש השיגור שנערך בפני כל תלמידי בית הספר נשאה מנהלת בית הספר דברים לזכרו של רונן ואף הוסיפה לחללית הקדשה מיוחדת בנושא וסרט שחור לצידה.
השיגור המרגש התקיים בנוכחות כל תלמידי בית הספר.
כחצי שעה לאחר השיגור נותק הקשר עם מכשירי האיתור (GPS) שעל החללית וצוות החיפוש לא הצליח לחדשו ונאלצו לדווח על אובדן החללית. בקרב הילדים ניכרה אכזבה לא קטנה מאובדן החללית.
בשבוע האחרון כשבועיים לאחר השיגור חלה התפתחות דרמטית. באמצעות מספר טלפון אשר צויין על החללית נוצר קשר טלפוני על ידי פלשתיני תושב השטחים, אשר מצא את החללית בשטח פתוח מערבית לג'נין והביע נכונות להשיבה לתלמידים מתוך רצון טוב.
הידיעה על מציאת החללית עוררה התרגשות רבה בקרב תלמידי ביה"ס אשר פרצו בחגיגות ספונטניות.
" עבדנו כמה חדשים מאוד קשה והתאכזבנו כשאבד הקשר עם החללית, אבל כל הזמן קיווינו שמישהו ימצא את החללית ויחזיר לנו אותה" אמרו תלמידי השכבה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורחכל הכבוד!!!!!!!!!19.06.18 22:03 תגובה
-
אורחפשוט מקסים איזה יופי שמצאו והזירו19.06.18 22:26 תגובה
-
אורחשאפו19.06.18 22:26 תגובה
-
אורחמהמם19.06.18 22:26 תגובה
-
אורחערבי אין דבר כזה פלסטיני. יפה עכשיו הבאתם לו רעיון לשרוף את אזור יהודה ושומרון...20.06.18 00:11 תגובה
-
אורחתכלס20.06.18 09:54 תגובה
-
-
אורחיפה!!!20.06.18 00:26 תגובה
-
אורחערבי כלב20.06.18 09:53 תגובה
-
אורחכל הכבוד גאה כל כך20.06.18 19:25 תגובה
-
אורחלמה לדבר כך יש טובים ויש רעים20.06.18 20:30 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: