הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לראשונה ברחובות יתקיים פיילוט בבית ספר 'רמת אלון', שישלב את החינוך הדמוקטי במסגרת החינוך הפורמלי. ערב חשיפה של התוכנית להורים יתקיים ביום ראשון 15.7

במסגרת הפיילוט בבית הספר תיפתח כיתה דו גילית לתלמידי א-ב אשר תציע תכנים ברוח החינוך הדמוקרטי, חניכה אישית ועוד.

חנה קקיאשוילי

בחודש מרץ האחרון יצאה קבוצת הורים ברשת בקריאה לעיריית רחובות לפתוח בתי ספר דמוקרטי בעיר. ההורים כתבו מכתב עליו חתמו כ300 הורים. העירייה הביעה נכונות ועניין לקדם את הנושא וכעת הודיעה עיריית רחובות, באמצעות אגף החינוך והנוער, כי היא תפעיל מסגרת חדשה לחינוך דמוקרטי שתופעל לראשונה כפיילוט בעיר במסגרת החינוך הפורמלי, בשיתוף משרד החינוך. התכנית מיועדת לתלמידי בתי הספר ממלכתי יסודי, וזאת לאחר שנבדקו תכני המסלול הדמוקרטי, המבנה וההתאמה למגוון החינוכי בעיר.


כמו כן, לאחר בדיקה והתאמה רעיונית בין החינוך הדמוקרטי לתהליך הייחודיות הפדגוגית, נבחר בית הספר היסודי רמת אלון כפיילוט, להטמעת המסלול כבר בשנת הלימודים הבאה.

הפיילוט יחל בהצמחת כתה דו-גילית א'-ב', אשר תציע תהליכים ותכנים ברוח החינוך הדמוקרטי, דוגמת חניכה אישית, בחירה כמיומנות, מרחבי למידה אוטונומיים, ועדות בית ספריות ועוד. התהליך ילווה על ידי גורם מקצועי בעל ניסיון בהקמה וניהול בתי ספר דמוקרטיים. לטובת הצלחת המהלך יוקם צוות היגוי אשר ייצג את קהילת בית הספר, עיריית רחובות ומשרד החינוך, על מנת ללוות את תהליך ההקמה ולייצר "אקלים" מיטבי להצלחת הפרויקט והמשך צמיחתו בבית הספר.


ערב חשיפה ורישום למסלול הדמוקרטי ייפתח ביום ראשון, 15.7.18, בשעה 16:00, בעיריית רחובות, רחוב ביל"ו 2, אולם הישיבות בקומה 2.


מהו בית ספר דמוקרטי:

בית ספר דמוקרטי פועל בשיתוף התלמידים וההורים במטרה ללימוד התלמידים על זכויות הפרט, מסייע לתלמידים במטרות שלהם תוך התייחסות לנקודות החוזק והחולשה, חונכות אישית ובחירה של מקצועות הלימוד.

בנוסף מתקיים בבתי הספר מנגנון דמוקרטי עם ארבע רשויות:

מחוקקת - פרלמנט המורכב ממורים, תלמידים והורים המתכנס פעם בשבוע לפחות

שופטת - ועדת המשמעת של בית הספר בה מתקבלים ההחלטות על הענישה.

מבצעת - גופים וועדות המבצעות את החלטות הפרלמנט

מבקרת - ועדת ביקורת בית ספרית המקבלת פניות מהציבור



מנהלת אגף החינוך והנוער, אפרת צוקרמן:

"הנחת היסוד של קברניטי העיר נמצאת בהלימה להנחת היסוד של החינוך הדמוקרטי המאפשרת התמקדות בנקודות החוזק האישיות של כל תלמיד ותלמידה. אנו בטוחים כי פתיחת מסלול ייחודי זה ייתן מענה לשונות בין התלמידים בנוסף לכל המענים המצוינים שקיימים בעיר".


מנהלת המחלקה לחינוך יסודי, שרה והב:

"העיר רחובות רואה חשיבות רבה במתן מענה מתאים לכל ילד וילדה ומתוך הצורך החליטה להיענות ולפתוח מסלול דמוקרטי בתוך בית ספר יסודי ממלכתי. החינוך הדמוקרטי מציע אפשרויות איכותיות אשר יוסיפו למגוון החינוכי בבתי הספר היסודיים בעיר. בהתאם לכך הוחלט לקדם את הצמחת המסלול הדמוקרטי כבר בשנת הלימודים תשע"ט ובכך לענות על מצרוך של הורים, שפנו אלינו להפעלת החינוך הדמוקרטי בעיר".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה