הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תושבי רחובות אוהבים להתקלח!!! רוב השימוש במים הביתי של תושבי רחובות הוא לרחצה ושליש מיועד להדחת האסלות כך חושף תאגיד המים של רחובות "הבאר השלישית" ועוד נתונים מעניינים

הצריכה השנתית של תושבי רחובות כ - 12 מיליון קוב מים. מקור המים ב - 4 בארות שאיבה ומקורות. התאגיד ביצע כ - 35 פרויקטים לשדרוג קווי המים והביוב. 34 תחנות מים לשעת חירום מוצבות במוסדות חינוך

חנה קקיאשוילי
צילום - ויקיפדיה
צילום - ויקיפדיה

בימים אלו נשלח לתושבי רחובות הדו"ח השנתי(לשנת 2017) של תאגיד המים "הבאר השלישית, ובו סיכום הפעילות של התאגיד ופרטים מעניינים על צריכת המים בעיר. הדו"ח כולל מידע רלוונטי לתושבים כגון פרטים על תעריפי המים והביוב לצרכנים, פרטים על הטבות בתעריף המים לאוכלוסיות זכאיות מיוחדות, הסבר מפורט בדבר אופן עריכת החשבון התקופתי, הסבר בדבר עדכון מספר הנפשות ליחידת דיור ועוד.


על פי הנתונים בעיר רחובות צרכו בשנה האחרונה 12,152,317 קוב מים המגיעים לברזי התושבים מהבארות המקומיות ומחברת מקורות. תושבי רחובות משתמשים במים בעיקר לצורך רחצה (33%) מהצריכה.

להלן נתוני העיר רחובות :

נתוני צריכת המים

מהדו"ח עולה כי בשנת 2017 צרכו תושבי רחובות 12,152,317 קוב מים.

מקורות המים של התאגיד הם ארבע בארות ברחובות וחברת "מקורות".

16% מצריכת המים של תושבי רחובות מופקת מהבארות המקומיות. 84% מצריכת המים מגיעים מחברת "מקורות".

מספר צרכני המים ברחובות עומד על 44,976, 99.6% מהם – משקי הבית של רחובות. היתר הם צרכני גינון ציבורי, מוסדות העירייה, מקוואות, אתרי בניה, חקלאות ואחרים.


הדו"ח מחלק את הצריכה הביתית בין השימושים השונים, מהם עולה כי מירב הצריכת המים ברחובות היא לרחצה (35%)

צריכת המים הביתית ברחובות:

אופן השימוש במיםאחוז צריכה
רחצה35%
הדחות אסלה33%
שתיה, בישול והדחת כלים20%





נתוני השקעות בתשתיות

מעת הקמת התאגיד ועד כה, בוצעו ברחבי העיר כ- 35 פרויקטים של פיתוח ותשתיות המים והביוב, בהיקף של כ- 35 מיליון ₪. מדובר בהחלפות קווי מים, החלפות קווי ביוב, התקנות קווי מים ועבודות פיתוח בשכונות שונות וברחובות שונים ברחבי העיר. כמו כן ביצע התאגיד עבודות משמעותיות במקורות המים והביוב של העיר – שדרוג תחנות הביוב של העיר, שדרוג בארות המים שבעיר והוספת משאבות.

במקביל לפעילות השוטפת וטיפול בתשתיות, התאגיד צופה פני עתיד ומתכנן את התשתיות שיבטיחו אספקת מים סדירה לתושבי העיר גם לאחר הגידול במספר התושבים בהתאם לתוכניות הפיתוח השונות. לתאגיד חשוב לציין כי הכנסות התאגיד מושקעות בעבודות לחידוש תשתיות המים והביוב והחלפתם.


מידע רלוונטי נוסף לתושבים

הדו"ח מפרט מה נדרש לעשות במקרה של נזילת מים בצנרת הביתית, אשר מביאה לידי עליה בחשבון המים.

בדו"ח מפורטות תוצאות בדיקות חצי -שנתיות לאיכות המים, אשר יצאו תקינות. התאגיד ערך בדיקות מיקרוביאליות לרשת המים, לבארות המים ולצינורות מקורות, אשר יצאו תקינות. גם רמת הפלואור במים נמדדה ועומדת בתקן.

בדו"ח מפורט היקף צריכת המים הביתית שיש לשמור לשעת חירום, ומיקומן של 34 תחנות ברחובות (הממוקמות במוסדות חינוך שונים ברחבי העיר) לחלוקת מים בשעת חירום. הנושא רלוונטי מאוד בימים אלה, כאשר רעידות האדמה בצפון נמצאות על סדר היום.


מ"מ מנכ"ל התאגיד, זורי שעובי:


"בשנה החולפת הנחנו תשתיות מתאימות לקווי המים והביוב של רחובות, אשר יספקו מענה מתאים לצרכי העיר המתפתחת, כיום ובעתיד. שיפרנו את השירות לצרכני המים בעיר, ואנו מביטים קדימה לתכנון אספקת מים נכונה ואיכותית, לתושבי העיר גם בשנים הבאות.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה