הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

הערב (שלישי 25.9) תיפתח התערוכה : "כתר ארם צובא" תערוכת ציורי היודאיקה של האמן אברהם שמי שהם שחושף לראשונה את יצירותיו בהן השתמש בכתב העתיק ביותר של התנ"ך( "כתר ארם צובא") במרכז מורשת תימן וקהילות ישראל

הכניסה חופשית, ברישום מראש, מספר מקומות מוגבל. 073-3946150. “כתר ארם-צובא” הינו כתב היד העתיק ביותר של תנ"ך שלם. הוא גם על פי קביעת הרמב"ם, המקור המוסמך והמדויק, הן של הטקסט המקראי והן של מערכת הניקוד, הטעמים והמסורה.

חנה קקיאשוילי


הערב (שלישי 25.9) תיפתח תערוכת "כתר ארם צובא" תערוכת ציורי היודאיקה של האמן אברהם שמי בערב פתיחה עשיר וחגיגי במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל הפועל תחת עיריית רחובות ובניהול החברה העירונית רחובות.

“כתר ארם-צובא” הינו כתב היד העתיק ביותר של תנ"ך שלם. הוא גם על פי קביעת הרמב"ם, המקור המוסמך והמדויק, הן של הטקסט המקראי והן של מערכת הניקוד, הטעמים והמסורה. "הכתר" נכתב בארץ-ישראל בידי הסופר שלמה בן בויאעה לפני יותר מאלף שנים. נהגה, נוקד ונמסר בידי אהרון בן אשר, האחרון והחשוב בשושלת "בעלי המסורה". כתב היד עבר ידיים רבות עד אשר התגלגל לקהילת חלב. בעיר זו הוא נשמר בקפדנות ראויה להערצה ב"מערת אליהו" אשר בבית הכנסת הגדול והעתיק. בעקבות פרעות דצמבר 1947 ביהודי חלב, נפגע ה"כתר", אולם ניצל בחלקו בידי אנשי הקהילה, שאף הסתירוהו בחירוף נפש כעשר שנים תמימות עד אשר הוברח אל מחוץ לגבולות סוריה. בינואר 1958 הובא כתב היד לישראל, נמסר למכון בן-צבי למשמרת ומוצג כיום בהיכל הספר במוזיאון ישראל בירושלים.

בערב הפתיחה יתקיימו שתי הרצאות בנושא הכתב העתיק של:

פרופסור יוסף עופר שידבר על כתר ארם צובא
ד"ר אורי מלמד- שידבר על כתר ארם צובא ותאג' תימן – הילכו שניים יחדיו?



הפתיחה החגיגית של התערוכה תתקיים ביום שלישי 25.9 בשעה 19:30 במרכז יהדות תימן וקהילות ישראל אברבנאל 7 רחובות .

הכניסה חופשית, ברישום מראש, מספר מקומות מוגבל. 073-3946150

אברהם שמי שהם, חבר אגודת הציירים והפסלים בישראל, יו”ר אגודת הציירים והפסלים של בת-ים, חבר הנהלת מוזיאון התנ”ך ואחד מאוצריו וחבר הנהלת מרכז מורשת יהדות ארם-צובא.מספר על התערוכה :

“כתר ארם צובא, התנ"ך העתיק ביותר נכתב ללא שום איור או קישוט במקור. כיליד ארם צובא-חלב, גרתי סמוך לבית הכנסת הגדול והעתיק בחלב, החלטתי לעשות מן הכתר יצירה מועשרת בצבעים וקישוטים עם תוספות מיניאטורות בכל מזמור שקשורות למילות המזמור. צילמתי קטעים מהכתר, בעיקר מזמורים והתחלתי במלאכה החשובה בדחילו ורחימו מפאת קדושת הכתר. השתמשתי בצבעי מים וזהב ובמכחולים עדינים מאוד. עבודה עם סבלנות רבה שארכה עשרות שעות וימים רבים של ציור, קישוט ומיניאטורות. את תערוכת הכתר הצגתי לפני מספר שנים רק בהדפסים על מנת שלא לטלטל את המקור. עתה, זו הפעם הראשונה שאני חושף את היצירות המקוריות במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל".





להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה