תרומה למרכז מורשת תימן! האומן דוד שוקר תרם למרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל את אוסף החנוכיות המפורסם שלו שמוצג בימים אלו במרכז
את החנוכיות החל לאסוף האומן כבר בשנת 1964 וביתו הפך להיות מקום עלייה לרגל לתיירים, תלמידים ומבקרים רבים. כששמע האומן על המרכז ברחובות החליט לתרום את האוסף למען מבקרי המוזיאון. בנוסף מתקיימת במוזיאון תערוכת הסביבונים של האומן משה בן דוד

לרגל חג החנוכה פתח מרכז מורשת תימן וקהילות ישראל תערוכות בנושא החג של סביבונים (של האומן משה בן דוד ) וחנוכיות (של האומן דוד שוקר).
התערוכה של דוד שוקר מתקיימת בעקבות החלטתו של האומן לתרום את אוסף החנוכיות שלנו למרכז מורשת יהדות תימן על מנת שישמרו ויוצגו בפני באי המוזיאון. את החנוכיות הוא החל לאסוף בשנת 1964 והוא מספר כי בכל פעם שראה חנוכייה שקרצה לו רכש אותה. אוסף החנוכיות בביתו הפך להיות מוקד עלייה לרגל של אנשים, תלמידים תיירים שביקשו לראות את האוסף המיוחד בעיקר בחג החנוכה. דוד מספר על החשיבות של החנוכיות בשבילו : " לא סתם נמשכתי לאיסוף חנוכיות, שכן להדלקת החנוכיות משמעות רבה בעולם היהודי, שכן זהו סמל לציון חנוכת בית המקדש, סמל לגבורה של החשמונאים וסמל לאור. בכל זאת באתי מתימן, מדינה חשוכה ושהגעתי לא"י שמסמלת עבורי את האור התחלתי לאסוף את החנוכיות".
על האומן דוד שוקר:
דוד שוקר נולד בנג'ראן שבדרום ערב הסעודית בשנת 1944. בשנת 1950 משפחת שוקר מתארגנת לעליה לארץ ישראל מסע שארך כשנה עד הגיעם לעיר עדן, ולאחר שהייה במקום כשלושה חודשים בתנאי מחייה קשים מאוד, עלו על מטוסי הגלקסי הכבדים והמיושנים שהטיסו אותם לארץ ישראל. בארץ המשפחה התגוררה מספר שנים במעברת "מסמייה" הסמוכה לקרית מלאכי (קסטינה). דוד הועבר לבית היתומים "ריסקין" בגבעת שאול בירושלים בטענה שלקחו אותם ללמוד. לדבריו, "החברים ששיחקתי איתם היום- נעלמו למחרת ולא ראיתם יותר". עם סיום שירותו הצבאי בנח"ל ניהל דוד מפעל שהעסיק 40 עובדים ונערי שוליים בחינוך מקצועי. בשנים 1980-1986 שימש דוד שוקר ראש המועצה המקומית בני עייש, יועץ השר לענייני דתות, טיפל בנושאי עולי אתיופיה וקליטתם הרוחנית. דוד הקים ועד ציבורי להצלת יהודי תימן ועמד בראשו במשך 15 שנה עד לפתיחת השערים של תימן לעליית יהודים.
בנוסף מתקיימת במרכז תערוכת סביבונים – של הצורף-אומן משה בן דוד שנחשב לאחד מגדולי הצורפים בישראל :
משה בן דוד (91), נצר למשפחת צורפים מהעיר אלעילייה אשר בוואדי ביחאן שבדרום תימן. בגיל 4 התייתם משה מהוריו ואומץ על ידי דודו שהנחיל לו את המלאכה. בשנת 1949, והוא בן 21 עלה ארצה עם אישתו ובנו הבכור. דרכו המקצועית בארץ ישראל החלה בשנת 1954, עם הצטרפותו לחברת משכית המיתולוגית שנוסדה על ידי רות דיין. כעבור עשור, הפך בן דוד למנהל מחלקת הצורפות במשכית והיה אמון על מספר פרויקטים חשובים ובינלאומיים כגון: התכשיטים בסרט "יוסף וכתונת הפסים", הפקה אמריקאית שצולמה בארץ- יוצרו במשכית על ידי משה בן דוד וצוות המחלקה לצורפות. עבודותיו הרבות מוצגות בתערוכות ומוזיאונים ברחבי העולם. בשנות ה-30 למדינת ישראל נבחר בן דוד לייצג את המדינה בתערוכה בארה"ב. מתנות רבות שהוענקו לגדולי עולם היו מעשי ידיו של בן דוד. באמצע שנות השבעים עזב בן דוד את משכית והמשיך לייצר תכשיטים עם בנו רמי בבית המלאכה הפרטי שהקימו בנס ציונה. האמן משה בן דוד נחשב לאחד מגדולי הצורפים בישראל בשל השימוש בפיליגרן, יסוד עיצובי בו שולט במומחיות ביצירותיו. יצירותיו הבלעדיות מאפשרות תחושה אקזוטית של אומנות מזרחית עתיקה, המשולבת בחומר ובתפיסה מודרנית מקורית.
התערוכות מתקיימות בימים אלו במרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל רחוב אברבנאל 7
נעילת התערוכות 11.12.18
כניסה 20 ₪ למבוגר | 10 ₪ לילד.
לפרטים נוספים: 073-3946150
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחילד תימני בפורים מבקש מאבא שלו שיקנה לו תחפושת של שוטר,האבא מוציא לו מארון הבגדים (של הילד) מכנס וחולצה הילד אומר לאבא:אבא זה לא מדים של שוטר זה בגדים רגילים אז האבא עונה לו:אתה בבילוש24.11.18 10:11 תגובה
- אורחמכנסיים*****מכנסיים ****מכנסיים*******25.11.18 07:13 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: