הערב רביעי 2/1 הרצאה מעניינת בחוויות יהודה! סיפורה של צוללת דקר ממקור ראשון מפי אל"מ אבי בן זאב ששירת בצוללת דקר ויומיים לפני טביעתה הועבר לצוללת אחרת "דולפין".
ההרצאה בשעה 20:00 דמי כניסה 15:00 ₪

הערב רביעי 2/1/19 בשעה 20:00 תתקיים במתנ"ס חוויות יהודה (רחוב אהרונוביץ' 14 רחובות) הרצאה מעניינת ומרתקת על צוללת דקר שנעלמה בשנת 1968.
את ההרצאה יעביר אל"מ במיל אבי בן-זאב (זבו) אשר שירת בצוללת דקר כשנה, בדרגת סגן בתפקיד קצין מכונות. ויומיים לפני ההפגה וטביעתה התמזל מזלו ומפקדת חיל הים החליטה להעביר אותו לצוללת אחרת "דולפין". יומיים לפני שה"דקר" יצאה להפלגתה האחרונה מאנגליה לישראל."
בהרצאה יספר אל"מ במיל אבי בן-זאב (זבו) ממקור ראשון את סיפורה של הצוללת "דקר"
על התקופה שלו בצוללת ועל ההווי המיוחד שהיה בעיקר בהפלגות. על מפקד הצוללת, יעקב רענן. מה עושים הצוללנים מתחת למים. ומה עשו המדינה וחיל הים מאז העלמות ה"דקר" ועד היום.
על צוללת דקר – מתוך ויקיפדיה
אח"י דקר הייתה צוללת בשירות חיל הים הישראלי, שטבעה בכ"ד בטבת ה'תשכ"ח 25 בינואר 1968, בדרכה מבריטניה לישראל וכל 69 אנשי צוותה נספו. שרידי הצוללת ומקום טביעתה נתגלו רק בשנת 1999. הצוללת שירתה במקור כאוניית הוד מלכותה טוטם (HMS Totem), בצי הבריטי. ב-1965 רכשה ישראל את הצוללת, והיא קיבלה את מספר חיל הים צ-77, שופצה במספנות פורטסמות', אוישה בצוות ישראלי שאומן בידי הצי הבריטי, ויצאה לדרכה לישראל ב-9 בינואר 1968.
דיווח המיקום האחרון התקבל מהצוללת ב-24 בינואר 1968 בשעה 6:00 בבוקר מדרום לקצה המזרחי של כרתים, והשדר האחרון התקבל ממנה 18 שעות מאוחר יותר. על אף חיפושים נרחבים שנערכו אחריה על ידי אוניות, צוללות וכלי טיס, לא נמצאה הצוללת על פני המים והיא הוכרזה כאבודה. המידע וההערכות על הסיבות לאובדנה לא פורסמו, והפרשה נתקבעה כתעלומה וטראומה לאומית.
כשנה לאחר טביעתה התגלה אחד ממצופי החירום של הצוללת בחוף חאן יונס שברצועת עזה. מסקנות שגויות מניתוח ממצאי המצוף ומקום הימצאו הובילו לחיפושים אחריה בחופי מצרים ובים האגאי, ולהאשמות לגבי טיבועה בידי צבאות אויב, בעיקר צבא מצרים, אך אלה לא העלו דבר.
בגמר המלחמה הקרה ניאות אדמירל ג'רמי בורדה להעמיד את יכולות החיפוש והאיתור במים עמוקים שפותחו על ידי צי ארצות הברית למציאת הצוללת אולם גם אמצעים אלו לא סייעו באיתור הצוללת. בהמלצת הצי האמריקאי בוצעה התקשרות בין חיל הים לחברת "נאוטיקוס" האמריקאית המתמחה באיתור ומחקר במים עמוקים, החיפושים שבו והתמקדו בקטע הנתיב שבו אבד הקשר עמה. ב-28 במאי 1999, למעלה מ-31 שנים לאחר היעלמותה, נמצאו וזוהו שרידיה של ה"דקר" על קרקעית הים בעומק של כשלושה קילומטרים, על נתיב השיט המתוכנן לחיפה, במרחק של 485 קילומטרים מיעדה של הצוללת. באתר מציאת שרידי הצוללת בוצע באוקטובר 2000 מחקר מקיף, האתר תועד בקפידה וממצאיו נותחו, גשר הפיקוד, מדי אחד מאנשי הצוות, בית מצוף ההנצלה וחלקי צוללת נוספים נשלו לצורכי מחקר והנצחה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחהיכן מלול לא הציל את הצוללת02.01.19 23:19 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: