הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לאור ביקוש ההורים לראשונה ברשת חוויות ייפתח החל מיום שני 28.1 חוג מוזיקה לילדים עם צרכים מיוחדים בגילאי 6-14 במתנ"ס רחובות החדשה . ההרשמה נמצאת בעיצומה

כחלק מפיתוח תחום הפנאי לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים ביצעה רשת חוויות סקר בקרב 130 משפחות הילדים בו ראו את הביקוש רב לחוג בתחום המוזיקה. בעקבות הסקר הוחלט להיענות לבקשות ההורים וביום שני הקרוב ייפתח החוג לילדים שמונגש בהתאם לגיל ולרמת התפקוד של הקבוצה והפרט, כאשר הפעילות נעשית דרך שילוב של הוראה משחקית, דידקטית וחווייתית של שלושה תחומים מוזיקליים מרכזיים- האזנה, ביצוע ויצירה.

חנה קקיאשוילי
תמונות באדיבות "אימג'ן"
תמונות באדיבות "אימג'ן"


רשת חוויות פועלת לקידום שילוב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים כ"תושווים" בעיר וליצירת הזדמנויות המאפשרות לפתח עוצמה לצד המגבלה. כחלק מפיתוח תחום הפנאי לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים ערכו ברשת סקר בקרב 130 משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים בו נשאלו על תחומי העניין והפעילויות הרצויות. על פי הסקר ראו כי יש ביקוש לחוגים בתחום המוזיקה ולכו הוחלט לפתוח את החוג במסגרתו יחשפו הילדים לכלים מוזיקליים חדשניים, לצד כלים אתניים, כחלק מתפיסה שמוזיקה תורמת להעצמה אישית, לכישורים חברתיים ומחברת בין אנשים. החוג מיועד לילדים מגילאי 6-14, מונגש בהתאם לגיל ולרמת התפקוד של הקבוצה והפרט, כאשר הפעילות נעשית דרך שילוב של הוראה משחקית, דידקטית וחווייתית של שלושה תחומים מוזיקליים מרכזיים- האזנה, ביצוע ויצירה.


גלית אלבג, רכזת אוכלוסיות מיוחדות ברשת חוויות:

"קהל היעד בתחום זה הינו רחב ומגוון במיוחד, ויש להתאים את המענים לקבוצות השונות. על כן, כחלק מפיתוח תחום הפנאי לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים ערכנו סקר צרכים בקרב כ-130 משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים. ההורים נשאלו בין היתר על תחומי ההתעניינות של הילדים והפעילות הרצויה עבורם בשעות הפנאי. צורך בחוגים בתחום המוזיקה היה אחד התחומים הבולטים שעלו מתוך הסקר. מוזיקה, הינה כלי להעצמה בכל גיל ולכל אדם. רשת חוויות קשובה לבקשות ההורים ובשל כך, החלטנו לחבור לעמותת אימג'ן, העוסקת בהעברת חוגים במוזיקה לאוכלוסיות מיוחדות ולפתוח חוג מוזיקה במרכז חוויות רחובות החדשה".



ענת פורקוש, רכזת אוכלוסיות מיוחדות , חוויות רחובות החדשה:

"עבור כל קבוצה יעשו התאמות לפי גיל, רמת תפקוד ומוגבלויות המשתתפים, והיא תעבור תהליך שנתי שבסיומו תציג תוצר מוזיקלי בהתאם ליכולתה. החוג שם דגש רב על העצמת משתתפיה בתהליך והתמקדות עבור כל משתתף במסוגלות ולא במוגבלות".


החוג יפתח ביום שני ה- 28.01.19 ויפעל בין השעות 17:15-18:00 ו- 18:00-18:45.

עלות: 150ש"ח לחודש.

לפרטים נוספים והרשמה, ענת, טלפון: 08-6366171/2.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה