הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

בימים אלה הסתיים פרוייקט עירוני מקיף בנושא אופניים חשמליים, שעסק בהסברה מעמיקה לתלמידי כיתות י' ברחובות אודות כללי השימוש בו.

הפרוייקט התקיים על ידי המחלקה לבטיחות בדרכים באגף הביטחון, חירום ובטיחות בעיריית רחובות בשיתוף אגף החינוך. ההדרכה הועברה לכלל תלמידי כיתות י' בעיר, שהם בגיל בו הרכיבה על אופניים חשמליים מותרת ע"פ חוק. התלמידים עברו הדרכה תאורטית במשך כשעה אשר כללה את מלוא האינפורמציה, ניתוח מקרים ותגובות.

חנה קקיאשוילי


המחלקה לבטיחות בדרכים באגף הביטחון, חירום ובטיחות בעיריית רחובות פועלת במשך כל ימות השנה לזהירות בדרכים ומניעת תאונות בתחומי העיר רחובות. בימים אלה עסקו במחלקה בפרויקט עירוני מקיף בנושא אופניים חשמליים, שעסק בהסברה מעמיקה לתלמידי העיר אודות כללי השימוש בו .

מטרת הפרויקט הייתה ללמד את הרוכבים הצעירים הפוטנציאליים בדבר הסכנות העומדות בפניהם בעת הרכיבה על אופניים חשמליים, ליצור אצלם תודעה שתוביל לשמירה על הבטיחות ולקיחת אחריות אישית, זאת תוך הקפדה על כללי הבטיחות.

ההדרכה הועברה לכלל תלמידי כיתות י' בעיר, שהם בגיל בו הרכיבה על אופניים חשמליים מותרת ע"פ חוק. התלמידים עברו הדרכה תאורטית במשך כשעה אשר כללה את מלוא האינפורמציה, ניתוח מקרים ותגובות.

ההדרכה הועברה ע"י חברה ייעודית המתמחה בנושא- אבי בן רפאל – ייעוץ והדכה לבטיחות בדרכים בע"מ המאושרת ע"י הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים (הרלב''ד).

אייל לוי, מנהל מחלקת הבטיחות בדרכים באגף ביטחון, בטיחות וחירום בעיריית רחובות:

"אנו פועלים במגוון דרכים על מנת למנוע תאונות דרכים בעיר, ולעודד תרבות של בטיחות בדרכים וזהירות בכבישי העיר, אחת מהן היא ההסברה . פרוייקט ההסברה בנושא האופניים החשמליים לתלמידים הוא חיוני למניעת תאונות דרכים כתוצאה מהשימוש באופנים, ותביא להגברת המודעות, ולפיתוח תרבות נאותה של התנהגות בדרך".

אפרת צוקרמן, מנהלת אגף החינוך בעיריית רחובות:

"החינוך לבטיחות בדרכים הוא אחד הערכים החינוכיים שאנו מנחילים לתלמידים במגוון דרכים במשך כל ימות השנה. אין לי ספק כי העובדה שהתלמידים ערים כעת לסכנות ולתוצאות התנהגות לא הולמת בכביש תמנע תאונות בעיר ובכלל"




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה