הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

כ500 תלמידי ניצני המדע ברחובות השתתפו ביום שיא מיוחד של הקהילה הנגישה בו חוו את אתגרי היום יום של אנשים בעלי מוגבלות כמו הליכה עם עיניים מכוסות, משחק כדורסל בכסא גלגלים ועוד

יום השיא הוא חלק מתוכנית רב שנתית להטמעת נושא הנגישות וקבלת השונה בבתי הספר היסודיים בעיר כולה. המערך ממחיש לתלמידים את אופי החיים היום-יומיים לאדם עם מגבלה ומגביר את המודעות וההיכרות לנושא שוויון, שילוב ונגישות. נגישות מאפשרת לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם להשתלב בחברה באופן שיוויוני, בזכות, בכבוד ובעצמאות מרבית.

חנה קקיאשוילי


בשבוע שעבר העבירו פעילי "קהילה נגישה רחובות", הפועלים במסגרת רשת חוויות רחובות, בסיוע מתנדבים נוספים ותלמידי כיתות ו', הפנינג בנושא נגישות ליותר מ-500 תלמידי בי"ס "ניצני המדע". הפעילות כללה מגוון פעילויות חווייתיות המדגימות את האתגרים העומדים בפני אנשים עם מגבלה בחיי היום יום.

בין היתר, חוו התלמידים משחק הליכה בין מכשולים עם עיניים מכוסות, תמרון בכיסא גלגלים במשחק כדורסל, בניית דמויות מפלסטלינה עם כפפות להדמיה של בעיה במוטוריקה עדינה, בניית "סל קניות" להדמיה של לקויות קוגניטיביות ועוד. יום השיא הוא חלק מתוכנית רב שנתית להטמעת נושא הנגישות וקבלת השונה בבתי הספר היסודיים בעיר כולה. המערך ממחיש לתלמידים את אופי החיים היום-יומיים לאדם עם מגבלה ומגביר את המודעות וההיכרות לנושא שוויון, שילוב ונגישות. נגישות מאפשרת לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם להשתלב בחברה באופן שיוויוני, בזכות, בכבוד ובעצמאות מרבית.




דורית נדלר, מנהלת בי"ס "ניצני המדע":

הפנינג יום נגישות שקיימנו בביה"ס "ניצני המדע" היה עוד חוליה במערך שיתוף-הפעולה שאנו מקיימים עם קהילה נגישה רחובות, לאורך כל השנה. ביום השיא התלמידים התנסו במגוון פעילויות יום-יומיות איתן מתמודד אדם עם מוגבלות. התלמידים נהנו מאד מהפעילות ושיתפו פעולה. אין לי ספק שבזכות חוויה זו התלמידים שלנו יהיו ערכיים יותר, רגישים יותר וסבלניים יותר כלפי האחר".


אסנת לוי , מנהלת מרכז חוויות שוויץ המדע, שבו פועלת התכנית:

"קהילה נגישה הנה תוכנית ארצית הפועלת במטרה לקדם שילוב מלא של אנשים עם מוגבלויות בקהילה. ברחובות התוכנית פועלת בשיתוף עיריית רחובות, בהובלתם של האגף לשירותים חברתיים, רשת חוויות ותושבים פעילים. לאורך השנה, פועלת הקבוצה בדרכים מגוונות להסרת חסמים לאוכלוסייה עם מוגבלות - פיזית, קוגניטיבית, תקשורתית, חושית או נפשית ברמות שונות".


גלית אלבג, רכזת אוכלוסיות מיוחדות, בחוויות:

"כחלק מהעשייה הענפה, בחרו פעילי קהילה נגישה רחובות להתמקד בביצוע תהליך הסברתי בבתי ספר יסודיים. כיום, פועלת תוכנית ההסברה במספר הכוללים מפגשים חווייתיים עם אנשים עם מגבלה, למידה על מהי נגישות, ביצוע סקר נגישות במרחב הציבורי ועוד. כאשר המטרה בסופו של דבר היא לעודד לקיחת אחריות ויציאה לפעולה.




סלי פרנק, עו"ס קהילתית, האגף לשירותים חברתיים:

"הקבוצה פועלת בבתי הספר בעיר כבר כ-8 שנים. הפעילות בתוך בתי הספר, תורמת ליצירת שילוב מיטבי של תלמידים עם צרכים מיוחדים, במערכת החינוך וכן דור צעיר הלומד לחיות בשוויון מלא עם אנשים עם צרכים מיוחדים".


צופית גולן, פעילה בקהילה נגישה, מובילת צוות הסברה:

"אנחנו רואים חשיבות רבה במפגש עם התלמידים בעיר והטעמת שפת הנגישות בכל בתי הספר, לקהילה נגישה יש תוכנית רב שנתית ולוקחים בה חלק מתנדבים רבים. אנחנו רוצים להודות למנהלת ניצני המדע על שיתוף הפעולה והסיוע בבניית שלב ב בתכנית ההסברה".






להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה