סדנא חדשה לאוכלוסיה המבוגרת ברחובות: "יחסים זה כל הסיפור, לקבלת כלים להתמודד עם האתגרים המשפחתיים בגיל המבוגר. המפגש הראשון יתקיים ביום רביעי 22.5 בחוויות שוויץ המדע
הסדנה מתקיימת בשיתוף מכון אדלר ועיריית רחובות. בסדנה יתקיימו 8 מפגשים מידי יום רביעי. בעזרת המפגשים יוכלו המשתתפים לחוות את חווית התחדשות התא המשפחתי ותחושת השייכות והמועילות שלהם בו. בין התכנים :תקשורת - מהי תקשורת מקרבת, פערי דורות, ״לא״ - מותר או אסור להגיד?!, מעורבות או התערבות.. , נתינה וקבלה - הדדיות, האומנם?!, פנקסנות - ומה אפשר במקום ועוד.

פורום השולחן העגול העירוני לקידום האוכלוסייה המבוגרת יוזם סדנה עירונית חדשה בשיתוף עם מכון אדלר: "יחסים זה כל הסיפור", לצורך קבלת כלים להתמודד עם האתגרים המשפחתיים בגיל המבוגר.
התא המשפחתי מהווה בסיס ובטחון לכל אורך חיינו. לעיתים, בשל התפתחויות משפחתיות והרחבת התא המשפחתי אנו נמצאים בצמתים אשר מערערים את תחושת הביטחון והשייכות שלנו.
מטרת המפגשים הינה להקנות ידע תאורטי ומעשי בתחום מערכות היחסים העוטפות את הפרט. יחסים עם בני המשפחה, מיומנויות חדשות ביחסים בין דוריים, תחושת שייכות ומועילות בתוך התא המשפחתי, הסתגלות להתרחבות התא המשפחתי על כל שלוחותיו ועוד.
בעזרת המפגשים יוכלו המשתתפים לחוות את חווית התחדשות התא המשפחתי ותחושת השייכות והמועילות שלהם בו.
בין התכנים :תקשורת - מהי תקשורת מקרבת, פערי דורות, ״לא״ - מותר או אסור להגיד?!,מעורבות או התערבות.. ,נתינה וקבלה - הדדיות, האומנם?!,פנקסנות - ומה אפשר במקום. אומנות העידוד לחיזוק הקשר, פרידות ואובדנים ועוד, על פי איתור צרכי המשתתפים בקבוצה.
המפגשים בהנחיית מכון אדלר ובניהולו המקצועי.
מדובר ב8 מפגשים חווייתיים בקבוצה קטנה ואינטימית.
הסדנה תתקיים בימי רביעי בין השעות 10.00- 11.30
המפגש הראשון יתקיים ב22.5.19 . התכנסות ב9.30 לקפה, במתנ"ס חוויות שוויץ המדע, רחוב סרני 52, רחובות
עלות הסדנה: 200 ₪ ליחיד או 350 ₪ לזוג.
לפרטים והרשמה ניתן לפנות למתנדבות פורום שולחן העגול לקידום האוכלוסייה המבוגרת.
אלן לקס- 050-6874245 ורות מירון- 050-6617304
אורית קרטה גהסי- עו"ס קהילתית , מרכזת פורום שולחן עגול עירוני לקידום האוכלוסייה המבוגרת:
"הסדנה באה כמענה לבקשת חברים שהשתתפו ביום עיון ושיח "חיים למרחקים ארוכים" שהתקיים במסגרת אירועי "רחובות מצדיעה לאזרח המבוגר" בנובמבר האחרון. המשתתפים פנו אלינו ובקשו הרחבה של התכנים. החלטנו להרים את הכפפה וליזום סדנה שתספק מענה משמעותי יותר עבור אוכלוסייה זו."
ד"ר רוני באום, מחזיקת תיק אזרחים ותיקים:
"בעיר רחובות מתקיימות פעילויות תרבות, העשרה ופנאי רבות המיועדות לגיל השלישי. אנו קשובים לבקשות ציבור האזרחים הוותיקים שלנו ושמחים להיענות ליוזמות שצצות מהשטח. אני מזמינה את הציבור להצטרף לעשייה הענפה בעיר, הכוללת בין היתר את הסדנה "יחסים זה כל הסיפור" המתקיימת בשיתוף מכון אדלר. "
ענת יולס מנהלת המחלקה לרווחת האזרח המבוגר :
"עם העלייה בתוחלת החיים ומעבר המשפחה לארבעה דורות ויותר אנו נחשפים למורכבות רבה יותר ביחסים המשפחתיים ולצורך של חברי המשפחה המבוגרים -למקם את עצמם בתוך המשפחה. מצבים אלה עלולים ליצור מתחים במשפחה , הסדנה מנתחת מצבים משפחתיים רבים ונותנת כלים כיצד להתמודד עם הצרכים המנוגדים.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות:
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.