הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תלמידי דה שליט ברחובות: נימרוד פפרני, תומר שרמן ואסיף בן שדה זכו במקום הראשון בתחרות הסייבר הגאוגרפי הארצי של משרד החינוך, על עבודתם בנושא ניקיון העיר.

חברי המגמה מספרים על מטרת העבודה : "בעבודת החקר שלנו, הציון זה לא המטרה, אנחנו לא רוצים לעשות פרויקט שלם שלא יועיל לדבר. אם כבר קיבלנו את האפשרות, או את הזכות יותר נכון להגיד, לפתח מערכת GIS פועלת , אנחנו רוצים לנצל את הזכות הזו על מנת להכין מערכת שימושית ואקטואלית, שתוכל לעזור לקהילה - מערכת ירוקה שתשמש לניטור וייעול מערכות הניקיון בעיר -דבר שאכפת לנו ממנו, מאוד - לשפר את פני העיר."

חנה קקיאשוילי


לאחרונה התקיימה תחרות "סייבר גאוגרפי "ארצי , במסגרת לימודי "גיאוגרפיה –אדם וסביבה" של משרד החינוך. הסייבר הגיאוגרפי הוא מסלול בגרות חדש שפתח בשנים האחרונות משרד החינוך בשילוב מערך חיל המודיעין. מטרת הלימודים היא לחשוף את התלמידים לנושא לימוד הגיאורפיה, לימוד וקריאת השטח, מפות ועוד. הלימודים במגמה זו יכולים להוביל את התלמידים לתפקידי מפתח בצה"ל ובחברה אשר משתמשים במערכות עליהם לומדים התלמידים.

בתחרות הייתה נציגות גם לתלמידי רחובות מביה"ס דה שליט:

תלמידי המגמה נימרוד פפרני, תומר שרמן ואסיף בן שדה בהובלת המורה רבקה חזן, זכו במקום ראשון על עבודת החקר בנושא: ניקיון הרחובות ברחובות ושיפור פני העיר.


כמו כן, זכו במקום השלישי והמכובד על עיצוב הכרזה הלימודית שתארה את מהלך העבודה. במסגרת התחרות הציגו התלמידים פוסטר המתאר את עבודת הפרויקט, והציגו את תוצאות עבודת המחקר בפני מפקחים, מנכ"לי חברות עסקיות, יזמים, בכירי צבא ועוד. נושא העבודה היה ניקיון הרחובות ברחובות ושיפור פני העיר, בסימן של "רחובות - עיר ירוקה".



נושא הניקיון ברחוב הוא נושא שמטריד רבות את תושבי העיר ולכן התלמידים החליטו כי הם מבקשים לחקור את הנושא ואיך ניתן יהיה לייעל אותו. באמצעות שימוש בכלי ה - GIS

במהלך העבודה התלמידים מיפו את העיר על פי 3 קטגוריות: תדירות טיאטוא הרחובות, הגדרת המע"ר (מרכז עסקים ראשי) ברחובות, שביעות רצון התושבים.

התלמידים למדו את תדירויות השבועיות לטאטוא הרחובות בעיר על פי מידע שקיבלו באגף שפ"ע ומיפו אותו ועזרה מאגף GIS העירונית (מערכת ה - GIS לוקחת רשימות, טבלאות ונתונים רבים, שלחוד לא אומרים דבר, ושמה אותם בייחד על מפת מידע על בצורה של שכבות מידע, או "ישויות". אותה מפת מידע מציגה למתעסקים בתחום את כל המידע בצורה נוחה וויזואלית שמאפשרת לאותם גופים להגיע למסקנות חדשות - שייעלו את אופן סיפוק שירותיהם ויפתרו בעיות קיימות בדרכים חדשות שלא היה אפשר להגיע אליהן לולא שימוש במערכת ה - GIS).


בשכבה השניה תוחם אזור המע"ר. המע"ר (מרכז עסקים ראשי) הוא אזור בעיר, המשמש מרכז פיננסי ומרכז שירותים ומסחר, והוא "המנוע" של הפעילות הכלכלית, חברתית של העיר. בשביל לתחום את המע"ר נבדקו מהם והרחובות המרכזיים, את צפיפות העסקים הגדולה בעיר וכמות האנשים.

על מנת לאשש את השערות המחקר ולקבל משוב לעבודת החקר הם בדקו את שביעות רצון התושבים באזורים שונים בעיר.

תלמידי המגמה מספרים על תהליך העבודה:


"היות שתחום ה GIS הוא חדש ביותר בארץ, יש כאלה שעדיין סקפטיים כלפי יעילותו ואופן הצלחתו. במהלך עבודת החקר שלנו גילינו והבנו, שתחום הGIS כבר שינה מקצה לקצה את אופן ההתנהלות של הרשויות המקומיות והגופים שכבר השכילו להשתמש בו. אנחנו מקווים ליצור קשר מעמיק עם עיריית רחובות בנוגע לעבודה ולהמשיך בשיתופי הפעולה. בעבודת החקר שלנו, הציון זה לא המטרה, אנחנו לא רוצים לעשות פרויקט שלם שלא יועיל לדבר. אם כבר קיבלנו את האפשרות, או את הזכות יותר נכון להגיד, לפתח מערכת GIS פועלת , אנחנו רוצים לנצל את הזכות הזו על מנת להכין מערכת שימושית ואקטואלית, שתוכל לעזור לקהילה - מערכת ירוקה שתשמש לניטור וייעול מערכות הניקיון בעיר -דבר שאכפת לנו ממנו, מאוד - לשפר את פני העיר.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה