הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תמל 3003 - מצ"ב תמונות הדמיה מדהימות של השכונה החדשה המתוכננת לקום במזרח רחובות הכוללת כ – 6500 דירות, 200 דונם פארקים וכ – 700 אלף מ"ר שטחי מסחר ותעסוקה

השכונה החדשה במזרח העיר בשטחים הפתוחים מתוכננת על שטח של כ- 1,200 דונם ממזרח לדרך בגין, ברצועה שגבולה הצפוני מקביל לשכונת אחוזת הנשיא וגבולה הדרומי הוא כביש 40. הערב שלישי העירייה תדון באישור המתחם. הארגונים הירוקים ברחובות מתכוונים להתנגד

חנה קקיאשוילי
אדריכלים - רוזנפלד ארנס אדריכלים בע"מ
אדריכלים - רוזנפלד ארנס אדריכלים בע"מ


הערב תובא לאישור הועדה המקומית ברחובות תוכנית מזרח העיר הכוללת: 1,200 דונם, 6,500 יחידות דיור, 700,000 מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר ו-200 דונם פארקים. את התוכנית העקרונית רקם צוות יועצים מהמובילים בתחומם, בשיתוף עם הגורמים המקצועיים בעירייה.

השכונה החדשה במזרח העיר (בסמוך לכניסה לעיר מכיוון רמלה) מתוכננת בימים אלה על שטח של כ- 1,200 דונם ממזרח לדרך בגין, ברצועה שגבולה הצפוני מקביל לשכונת אחוזת הנשיא וגבולה הדרומי הוא כביש 40.

תמונות מהדמיית השכונה


עקרונות התכנית, שעליה עבדו צוות המומחים בהובלתו של ראש העיר, מחזיק תיק ההנדסה, יוצגו היום לאישור במליאת הוועדה המקומית לתכנון ובניה על מנת לקבל את הערות החברים לפני המשך התכנון. כמו כן בחודש הקרוב ייערך מפגש שיתוף ציבור בו יוצגו עקרונות התכנית לתושבים, וייערך דיון לקבלת הצעות לפיתוח המתחם באופן המיטבי.



התכנית עתידה לספק צרכים ציבוריים שונים כגון מבני ציבור, פארקים ירוקים (בשטח מתוכנן של למעלה מ- 200 דונם) ותשתיות ציבוריות נוספות שיתנו מענה להיקף ופיתוח במתחם, וכן יספקו פתרונות תנועה ושירותי ציבור לעיר הוותיקה.

את התכנית מוביל ראש העיר, רחמים מלול, המחזיק את תיק ההנדסה, יחד עם צוות התכנון העירוני במינהל ההנדסה בעיריית רחובות, והאדריכל החיצוני מנדי רוזנפלד, המלווה בצוות מומחים בתחומי התנועה, נוף, סביבה, כלכלה, חברה, תשתיות ועוד.

יש לציין כי עקרונות התוכנית שתוצג היום היא הטובה ביותר שנבחרה על ידי עיריית רחובות זכתה במקום הראשון, בתחרות אדריכלים שנערכה ע"י מינהל הנדסה בין משרדי אדריכלים המובילים בישראל.



התכנון נעשה בהתאם לעקרונות תכנון למתחם אורבני, מעורב שימושים (כלומר – משלב גם דיור וגם מסחר ותעסוקה) המייצר חיבור חזק לעיר והמשכיות של המרקם הבנוי הקיים.


עקב העובדה כי הביקוש עולה על ההיצע בעיר, מה שמביא לעליית מחירים עקבית ולשיווק מהיר של פרויקטים בעיר, באה התוכנית להגדיל את ההיצע בשנים הבאות, לספק פתרונות דיור ראויים ובמחירים סבירים לזוגות הצעירים החפצים להשתקע בעיר.

עקב התמשכות הליכי התכנון לפיתוח שכונות מגורים ואזורי תעסוקה חדשים, אזלו בעיר עתודות הקרקע הזמינות לפיתוח ומלאי יחידות הדיור הצטמצם משמעותית. התכניות המקודמות ברחבי העיר יספקו את היצע יחידות בראייה ארוכת טווח. כמו כן, תכניות אלו נמצאות במתחמים שאושרו בעבר על ידי וועדת התכנון המקומית בתכנית המתאר ואינם חורגות מהיקף הפיתוח שקבעה תכנית תמ"א 35 שנועדה להבטיח שמירה על השטחים הפתוחים.

התכנית למזרח העיר מקודמת במסלול של תכניות למתחמי דיור מועדפים ובשיתוף החברה הממשלתית לדיור ולהשכרה במשרד האוצר.



המתחמים החדשים שאושרו לתכנון מהווים מלאי פיתוח ארוך טווח, ולכן לא צפויים להשפיע על היקפי הביקוש או רמות המחירים בתכניות אחרות שצפויות להתממש בשנים הקרובות כגון ההתחדשות העירונית בשכונת קריית משה.

קידום התכנון מלווה בייעוץ כלכלי-תכנוני לשלביות פיתוח מאוזנת בין שטחי המגורים לשטחי תעסוקה ומסחר שמתבסס על בדיקה מקיפה שנערכה על ידי יועצים חיצוניים בעלי מומחיות בנושא. הייעוץ הכלכלי המליץ על קצב הפיתוח הנכון לעיר, בדגש על שלביות נכונה לתוספת שטחי מגורים מול פיתוח שטחי תעסוקה וביצוע תשתיות תומכות כך שרמת השירות לתושבים תשתדרג. על בסיס זאת הוצגו לוועדות התכנון דרישות לצמצום היקף המגורים בתכניות ובעקבות כך צומצמו בצורה ניכרת חלק ממתחמי הוותמ"ל שהוכרזו על ידי הממשלה.


ראש העיר, רחמים מלול:

"תוכנית מזרח העיר היא תוצאה של חשיבה אסטרטגית לטווח רחוק לטובת העיר: היא עונה על הצורך בגידול טבעי, ותתרום לחוסנה הכלכלי של העיר עם הגדלת היצע שטחי התעסוקה והמסחר שישרתו היטב את תושבי העיר. העיר רחובות נדרשת לייצר מענה לגידול הטבעי שלה, ומקדמת מספר תכניות ברחבי העיר שיאפשרו לה לגדול בהתאם בעשרות השנים הבאות. כמו כן, המתחם עתיד להוסיף מאות אלפי מ"ר מבוקשים של שימושים לתעסוקה, הייטק ומסחר, שיחזקו את העיר, ויגדילו את היצע התעסוקה והמסחר של תושבי העיר . בטרם נתחיל בתכנון המפורט - התוכנית תוצג בפני הציבור, שיהיה שותף בתהליך . השכונה החדשה תציע איכות חיים גבוהה, עם מגוון של מרחבים ציבוריים ורחובות מסחריים שוקקים שילוו בתשתית מפותחת להולכי רגל, אופניים, תחבורה ציבורית ורכבים פרטיים."

יש לציין כי הארגונים הירוקים מתנגדים למתחם החדש ולטענתם יש להעדיף התחדשות עירונית על פני בנייה בשטחים הפתוחים




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה