הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אריה (נוני) סנדלר בטור השבועי והשבוע קצת נוסטלגיה... בשנת 1963 נחנכים הפקולטה לחקלאות, בית יד לבנים ובית המשפט החדש... ועוד משהו... עד 1993 לא היה פקס בלשכת ראש העיר...

אריה נוני סנדלר
לפני חמש עשרה שניה עברה עיריית רחובות למאה ועשרים
לפני חמש עשרה שנה, בראשית 1998, עברה עיריית רחובות למשכנה החדש במתחם הקניון. בניין העירייה הקודם בפינת רח' מוסקוביץ' גלוסקין (מאחורי מופת, מה שהיה פעם "בית גורדון") היה אמנם יפה, אך מיושן ומוזנח. שנים שלא השקיעו בו, עקב המצוקה הכספית המתמשכת של העירייה באותן שנים. הבניין לא היה גדול דיו כדי לאכלס את כל מחלקות העירייה והן התפזרו בבניינים שונים בעיר.
בזמן מיש לפידות כראש העירייה, כחלק מהיוזמה לבניין קניון חדש (עד אז היינו נוסעים לנס ציונה...), הוחלט כי העירייה תעבור למבנה מתחם הקניון.
שנים של תכנונים. סקר צרכים לנוחיות העובדים, ולבסוף סדנאות לעובדים והכנה מדוקדקת של המעבר – העבירו את עיריית רחובות סוף-סוף למאה העשרים. מי שזוכר את הבניין ההוא – יסכים שזו ממש לא הגזמה. לדעתי גם איכות הפעולות של העיריה השתנה בהתאם. הפרטים הטכניים כמו נגישות ומחשוב ורווחת העובד כמו גם מקבל השירות – משפעים על הכל.
אגב, בשנת 1993 כאשר נכנס יעקב סנדלר לתפקידו לא היה בלשכת ראש העיר מכשיר פקס. כדי לקבל פקס היו צריכים לרדת קומה. מאמינים?! אז, העיתונות המקומית הייתה יותר נשכנית וכל הפקסים דלפו...

לפני חמישים שנה רחובות  ממשיכה לפרוח!
בשנת 1963 היו שלושה אירועים בעיר אשר סמלו את מרכזיותה וחשיבותה

הוקם המרכז לחקר החקלאות
בסמוך למכון ויצמן מול הפקולטה לחקלאות. בראשו עמד ד"ר רענן וייץ. לאחר מכן שונה שמו ל"מרכז ללימודי פיתוח". למדו בו סטודנטים מארצות מתפתחות רבות מאסיה, אפריקה ואמריקה הלטינית. סטודנטים רבים הפכו למנהיגים בארצותיהם וזכרו לטובה את שהותם במרכז.
רענן ויץ נחשב אחד המומחים החשובים בעולם בתחום תכנון הפיתוח בכלל והתכנון האזורי בפרט.  כך המרכז קנה לו שם עולמי בתחום.

נחנך בית יד לבנים
במתחם יד לבנים. המבנה שוקק פעילות מאז. לאחרונה שופץ והוא חלק חשוב ממוסדות התרבות בעיר. ברחובות אחד הסניפים הגדולים של "יד לבנים".

בית המשפט עבר למשכנו החדש ברח' רוז'נסקי.
האירוע הזכור ביותר בבית המשפט היה משפטו של המחבל הראשון שנתפס  מהפת"ח, מחמוד חיג'אזי.  המשפט עורר עניין עצום בארץ ובעולם.  ב-1965 נגזר עליו עונש מוות. אך לאחר ערעורים וסערות נערך משפט חוזר ונגזרו עליו 30 שנות מאסר. שש שנים לאחר מכן, בשנת 1971 שוחרר חיג'זי במסגרת חילופי שבויים בתמורה לשומר שמואל רוזנווסר שנחטף במטולה. אגב, השחרור היה ב-28 בפברואר תאריך שנקבע כיום האסיר הפלסטיני.
המשך פעילות שת בית המשפט ברחובות הוא סיפור עצוב, המסמל את נסיגתנו כעיר מחוז. מסביבנו (בראשון לציון, רמלה ולוד) בנו בתי משפט לתפארת ואילו את בית המשפט ברחובות מחזיקים בחיים כמו בהחייאה מלאכותית. פקידי הממשלה ימצאו שעת כושר לנתק את החמצן ולהסירו מהמפה.


הטור מופיע גם בגל גפן



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה