הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ארבע ההסכמות-ההסכמה השניה -אל תקחו באופן אישי

כאמור זהו המאמר השני בנושא "ארבע ההסכמות, תזכורת ההסכמה הראשונה היתה "טוהר המילה" וכעת הגענו להסכמה השניה: לא משנה מה מתרחש סביבכם-" אל תקחו באופן אישי". מתי אנו לוקחים אישית? כשאנו מסכימים עם הנאמר. ברגע שהסכמנו זה מעין רעל שחודר אלינו. ממה זה נובע? קראו את הכתבה כולה והחכימו

רונית לוי
כאמור זהו המאמר השני בנושא "ארבע ההסכמות, תזכורת ההסכמה הראשונה היתה "טוהר המילה" וכעת הגענו להסכמה השניה: לא משנה מה מתרחש סביבכם-" אל תקחו באופן אישי".
מתי אנו לוקחים אישית? כשאנו מסכימים עם הנאמר. ברגע שהסכמנו זה מעין רעל שחודר אלינו. ממה זה נובע? במהלך החינוך שלנו במסגרת ההסכמים המוטעים אנו לומדים לקחת כל דבר באופן אישי.וחושבים שאנו אחראים לכל. כשלמעשה שום דבר ממה שאנשים עושים, לא נעשה בגללנו אלא בגללם!. מתוך העולם שלהם,הצרכים, המניעים שלהם ולא שייך אלינו בכלללל.
גם כשנדמה שמישהו העליב אותי אישית וישירות,אין לזה קשר אמיתי אלי. כי כל זה נובע ותואם את ההסכמים שלו,
אפילו כשמישהו בא ואומר לי "הי השמנת לאחרונה" – אל לי לקחת זאת אישית, מפני שהוא מתמודד עם הרגשות האמונות והדעות שלו- שלא קשורים אלי בכלל. לא אסכים שהרעל הזה יחדור אלי. נקודה. ברגע שאקח זאת אישית הפכתי להיות טרף קל. למה הכוונה? הטורפים יכולים ללכוד אותי באמצעות דעה אחת קטנה ולהכיש אותי בכל רעל שירצו וכשאני לוקחת זאת אישית-אני מעכלת אותו.
וכך אני קולטת את הפסולת הריגשית שלהם שהופכת לפסולת שלי.
ברגע שאני לא לוקחת אישית אני מחוסנת מחיי סבל.
חסינות בפני הרעל הזה היא המתנה של הסכם זה. ואגב, גם כשמדובר באמירות חיוביות, כמו למשל: "את הטובה מכולם"
זה לא משנה אם תגידו "את מגעילה וגרועה מכולם" אין זה אמור להשפיע עלי מפני שאני יודעת מי אני (אני מקווה). לדבריו של מיגל אין לו צורך להיות מקובל ואין לו צורך שמישהו יאמר לו מי הוא לטוב או לרע. הלוואי שנגיע לדרגה כזו.
לדבריו, כל מה שאחרים חושבים,חשים הוא שלהם ולא שלי ולכן זה לא באמת קשור אלי ואין לי ממה להיפגע גם כשזה לכאורה מכוון נגדי. יתכן שתגידו "מה שאת אומרת פוגע בי" אך לא מה שאמרתי פגע אלא דברי נגעו בפצעים שכבר קיימים בכם. כך שאתם אלה הפוגעים בעצמכם.
הרי כל אחד רואה את העולם בעיניים שלו והעיניים שלו אינם שלי, אז למה לי להתרגש ממה שהוא רואה בסרט שלי? עדיף לי להתרגש מהסרטים של עצמי. ואני אראה את הסרט שלי בהתאם להסכמים שלי עם חיי- בתקווה שישתנו כעת. מסקנות לסיום ההסכם השני-
כשאתם חיים ללא פחד,כשאתם אוהבים, אין קיום לרגשות של פחד,קנאה ,עצב ואז קרוב לודאי שתרגישו טוב, ואז כל הסובב אתכם טוב ואז כל דבר גורם לכם אושר,אתם אוהבים את כל הסובב אתכם,משום שאתם אוהבים את עצמכם.את מי שאתם.שבעי רצון מעצמכם ומחייכם. מהסרט שאתם מפיקים ומההסכמים שעשיתם עם החיים. אתם שלווים ומאושרים. אתם חיים באותו מצב של אושר שקט שבו הכל נפלא ויפה ככ.במצב זה של אושר ,כל הזמן עושים אהבה עם כל דבר שרואים וקולטים.
המלצה- היפכו גם את ההסכם השני להרגל. ועד השבוע תרגלו וספרו איך היה לכם. שיהיה המשך חג חרות שמח
אוהבת
רונית
 


להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה