הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

מהפכת הניקיון ברחובות! ברחבי רחובות יוצבו 30 מכלים לאיסוף פסולת אלקטרונית

במכלים אלה יוכלו תושבי רחובות להשליך את הפסולת האלקטרונית כגון סוללות מסוגים וגדלים שונים ומכשירי חשמל ואלקטרוניקה קטנים (דוגמת מוצרי מחשב, כבלים, שלטים, מכשירים סלולאריים וכיוצ"ב). המכלים יפונו פעם בחודש והפסולת תטופל על פי המותר בישראל.

אבי בר



לפני מספר חודשים יצאה עיריית רחובות במכרז לאיתור קבלן לטיפול בנושא הפסולת האלקטרונית בעיר, על מנת להסדיר את איסופה והטיפול בה כראוי. לאחר שהמכלים נאספו מהעיר לפני כ – 3 שנים.

במהלך המכרז נבחנו פרמטרים מקצועיים של מקצועיות וקריטריונים משמעותיים נוספים, ביניהם פריסת מוקדי איסוף, זמני פינוי לכל סוגי הפסולת האלקטרונית וכן תוכנית הסברה במוסדות חינוך.

בסיום הליך המכרז נבחר "מ.א.י.- תאגיד מחזור אלקטרוניקה לישראל בע"מ" כספק הזוכה, אשר יטפל מעתה באיסוף ובפינוי פסולת אלקטרונית בעיר רחובות


תאגיד מאי הינו גוף מוכר על פי חוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות, והוא יעמיד לרשות עיריית רחובות והתושבים פתרון הוליסטי ומלא לאצירת פסולת אלקטרונית ופינוייה, בהתאם להסדרים יעילים ובהתאם לדרישות החוק.


בשלב הראשון, יידרש תאגיד מאי לפזר 30 מכלי אצירה לפסולת אלקטרונית במקומות רלוונטיים ברחבי העיר, וכן מספר מיכלים גדולים באיזורי תעשייה, המהווים מוקדים לאיסוף פסולת אלקטרונית.

במכלים אלה יוכלו תושבי רחובות להשליך את הפסולת האלקטרונית כגון סוללות מסוגים וגדלים שונים ומכשירי חשמל ואלקטרוניקה קטנים (דוגמת מוצרי מחשב, כבלים, שלטים, מכשירים סלולאריים וכיוצ"ב). המכלים יפונו פעם בחודש והפסולת תטופל על פי המותר בישראל.

עם בחירת הקבלן הרלוונטי לטיפול בנושא, רחובות מצטרפת לרשויות נבחרות שהחלו ביישום מעמיק של החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי, אלקטרוני ובסוללות, ביניהן תל אביב, אשדוד, באר שבע, רמת גן ועוד.


עו"ד יניב מרקוביץ', סגן ראש העיר ומחזיק תיק חזות העיר:

" הטיפול בפסולת האלקטרונית חיוני לשמירה על הסביבה ועל נקיון העיר. תושבים רבים פנו אלינו בבקשה להסדיר את הנושא, ואנו שמחים להשלים את הטיפול בנושא עם בחירת הספק הזוכה במכרז. פיזור המכלים יחל בקרוב, והוא חלק בלתי נפרד מעבודתנו לשיפור פני העיר"




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • מקווה שהאשפה ליד השוק העירוני גם היא תעלם!
    31.07.19 09:29 תגובה
    • חחח
      31.07.19 09:43 תגובה
    • מעדיף שהשוק ייעלם ממרכז רחובות אם לא מוצאים פתרון ראוי אחר...
      31.07.19 12:49 תגובה
    • כל הכבוד מרקוביץ. הפחים הדקורטיביים פצצה! הבאת מחזור לחפצים אלקטרונים, פינות החתלה שהם ליגה. נשאר רק שהציבור ימלא את חלקו ויפסיק ללכלך
      31.07.19 13:33 תגובה
  • שלום מר מרקוביץ. זה יפה מאוד שאוספים פסולת אלקטרונית. אבל לפרסם תחת כותרת "מהפכה בניקיון" זה מוגזם. מה עושים בניקיון הפועל? העיר כולה מטופעת כפי שהייתה. אין שינוי כלל. כבר כותבים על זה בכל בערוצי התקשורת בעיר. כלום ולא רואים שינוי. מקווה שמישהו מתייחס לכותבים. קודם מעשים מר מרקוביץ זה עוזר יותר מפרסומת באתר.
    31.07.19 09:47 תגובה
    • באמת מהפכה כל הכבוד. גם מנקים יותר את העיר במיוחד רחוב הרצל עם רכבי הטאטוא, פחים חדשים, סוף כל סוף העיפו מהמדרכות את מחזורי הבגדים שכל מיני אנשים היו מוציאים מהם בגדים וזורקים על הרצפה, יש תזוזה חיובית והדרך נכונה. הפרסום באתר חשוב כדי להזיז קצת לתושבים ששמים קצוץ כל כולנו ומזהמים באגואיסטיות את המרחב הציבורי.
      31.07.19 13:38 תגובה
  • סוללות בנפרד.... אששש אשש
    31.07.19 09:47 תגובה