המהלך נועד לשיפור תאורת רחובות העיר לצד חסכון משמעותי בהוצאות בשל החיסכון בחשמל וכפועל יוצא מכך גם תרומה סביבתית. מדובר בפרויקט הגדול ביותר בישראל בתחום גופי התאורה.

השבוע החלו בפיילוט החלפת נורות הרחוב בתאורת לד ברחובות עמ"י ונפתלי בן אפרים בשכונת שרונה בעיר, ובפארק השעשועים בקרית היובל . לאחר התקנת הנורות, הספק התאורה יימדד ויעקבו מקרוב אחר החיסכון באנרגיה. עם סיום הפקת הלקחים מהתקנות ראשוניות אלו, ימשיכו בשבועות הקרובים בהתקנת תאורה ביתר חלקי העיר.
כזכור, לפני מספר שבועות ועדת המכרזים המשותפת לעיריית רחובות ועיריית ראשל"צ בחרה בחברת "מנוליד -חרות מערכות", כספק הראשי למתן שירותי תכנון, אספקה, התקנה, מסירה ושירות של גופי תאורת רחוב חסכוניים בטכנולוגיית LED. מערכות התאורה נשוא המכרז הינן מערכות חכמות וחסכוניות, וכוללות כ- 11,000 גופי תאורה חדשים לעיר רחובות. במהלך זה ייקחו שתי הערים חלק אקטיבי בהפחתת פליטת גזי החממה והתייעלות אנרגטית.
ההערכות מדברות על חסכון משמעותי בחשמל של כ- 60% מהוצאות החשמל בגין תאורת רחוב, ובממוצע חסכון של כ- 25% מסך הוצאות החשמל של העיריות. במסגרת הפרויקט ברחובות יותקנו גם מערכות תקשורת על עמודי התאורה ומערכת שליטה ובקרה שתחובר למוקד העירוני. 
רחמים מלול, ראש עיריית רחובות:
ניסים סלמן, מנכ"ל הל"ר:
" בתום המהלך ייפחתו הוצאות העירייה על חשמל ונשפר את רמת התאורה בעיר. כמו כן המהלך כולל הקמת מערך של שליטה ובקרה בגופי התאורה מרחוק וכן התקנת אמצעי תקשורת מתקדמים"
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה