בשורות טובות לפסח נרפאה מהקורונה! לאחר כחודש בביה"ח קפלן, דינה דנין תושבת רחובות, שהייתה חולת הקורונה הראשונה של ביה"ח קפלן שוחררה לביתה לאחר שהחלימה מהנגיף
דינה מספרת כי היא היא הגיעה לבית החולים לאחר שחשה ברע שהתבטא בשיעול, חוסר תיאבון וחולשה קשה. לאחר שהגיעה תשובה חיובית לקורונה הועברה דינה לטיפול צוות בית החולים שמספר כי הטיפול בה כלל התייעצויות עם הרופאים בארץ ואף רופאים מהעולם בסין, ארה"ב ואירופה.

דינה דנין (63), תושבת רחובות, אמא ל 4 ילדים ו – 8 נכדים, שימשה מורה למתמטיקה 37 שנים בביה"ס מרכז שפירא בין קרית מלאכי לאשקלון, הגיעה לחדר מיון במרכז הרפואי קפלן לפני 21 ימים ואושפזה לאחר שחשה ברע ובדיקת קורונה העלתה שהיא חיובית. בדיקה מאוחרת העלתה כי גם בעלה חולה קורונה והוא נשאר בבידוד בית במצב טוב. היא מתקשרת כמעט חודש ימים עם המשפחה בטלפון ובצילומי ווידאו.
טיפול והשגחה צמודים של צוות חדר המיון, בניהולו של ד"ר ארקדי שקליאר, וצוות היחידה לטיפול נמרץ, בניהולה של ד"ר ילנה קישינבסקי, הביאו לשיפור ממשי במצבה של דינה ומספר בדיקות אחרונות הראו תוצאה שלילית לקורונה. היא הועברה להמשך טיפול רפואי במחלקה פנימית וביום שישי שוחררה לביתה.
דינה מספרת כי הרגישה חוסר תיאבון, שיעול וחולשה קשה. "מרגע שהרגשתי לא טוב קודם כל הרחקתי את הילדים מתוך אחריות לשלומם ולבריאותם", היא מתארת. "הגעתי לחדר מיון לאחר מספר ימים בבית. הלכתי למרפאה, נשלחתי לבדיקות דם ולאחר הרחבת הבדיקות ראו שיש זיהום בגוף". מרגע זה נשלחה דינה לחדר המיון בקפלן. "מיד עם הגעתי הצוות הנפלא בחדר מיון קיבל אותי ממוגן לחלוטין וגם מנהל חדר המיון, ד"ר ארקדי שקליאר, עודד אותי מאוד דרך החלון".
צווות מלר"ד (מחלקה לרפואה דחופה) בקפלן מקפיד הקפדה יתרה על התנועה של כל אחד בחדר המיון, מטופלים, מבקרים ואנשי צוות רפואי, כדי למנוע מצב של הדבקה בקורונה. ד"ר שקליאר, מנהל המלר"ד: "דינה, ככל המטופלים האחרים שמגיעים בימים אלו לחדר המיון, עברה בדיקה ראשונית ע"י אחות מנוסה, הכוללת את סיבת הגעתה, היסטוריה רפואית, בדיקת חום, יציבות ובעיות נשימה, ולאחר מכן היא הוכוונה להמשך טיפול ואשפוז". ד"ר שקליאר גאה מאוד בצוות המיון שעובד ימים כלילות בתקופה מאומצת זו על מנת לאפשר לכל מי שנכנס בשערי קפלן לקבל את השירות הרפואי הטוב ביותר, בזמן המהיר ביותר, תוך מזעור הסיכוי להידבק בקורונה.
ד"ר קישינבסקי, מנהלת היחידה לטיפול נמרץ בקפלן, אמרה כי בדיקה העלתה כי אכן דינה חלתה בקורונה. "דינה היא החולה הראשונה שהגיעה אלינו עם קורונה חיובית. היא היתה בחדר בידוד תת לחץ במשך 14 ימים שבו עברה טיפול אינטנסיבי רפואי וסיעודי מקצועי בחולה מורכב תוך אי וודאות", היא מתארת. "הטיפול השתנה והותאם למצב הנדרש. התייעצנו כל הזמן ברמה ארצית ובינ"ל אפילו עם מומחים מסין, ארה"ב ואירופה כדי לאסוף מידע עדכני מניסיון של אחרים". יעל פולישוק, אחות היחידה, הוסיפה כי הצוותים נדרשו להתמגן על פי הנדרש וטיפלו בה במסירות ובמקצועיות 24/7 במשך כל 14 הימים הללו. "הטיפול היה בתנאים של חדר תת לחץ, התמגנות לפני הכניסה לחדר, תקשורת רציפה מול המשפחה דרך עובדת בסוציאלית ושיחה יומיומית עם המשפחה", היא מתארת. "מדובר בתקופה מאתגרת עם אחריות הדדית בעוצמות שלא הכרנו קודם עם מורכבות גדולה ושיתוף פעולה וסבלנות אחד כלפי השני בצוות, וכמובן כלפי המטופלים ובני משפחותיהם".
דינה חזרה לחייך לאחר שלושה שבועות ומודה לצוות הרפואי המסור. "לא ראיתי את הילדים והנכדים שלי כמעט חודש ימים. אני כל כך מתגעגעת אליהם. כרגע אני מתקשרת איתם בטלפון או בוידאו. כך נשמור על הבריאות של כולנו ונעבור את התקופה הזו בשלום".
״אנחנו נמצאים בקפלן כל העת עד שנעבור יחד את התקופה הלא שגרתית הזו. מדובר בתקופת מבחן מאתגרת עבור כולנו, ונעבור אותה בהצלחה", מסכמים ד"ר שקליאר וד"ר קישינבסקי.
http://www.be106.net/whatsapp/group/233
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחבשורה משמחת באמת שרק כולם יעברו את הנגיף ככה כמו דינה שעברה את זה ורק אושר ובריאות06.04.20 14:27 תגובה
- אורחכל הכבוד לצוות ישר כח ומאחלת לכם שלא תעבדו קשה ושהמגפה תחלוף כלא הייתה ובעיקר בריאות לכולם06.04.20 14:29 תגובה
- אורחנקווה שהיא תתרום לנזקקים השנה06.04.20 14:40 תגובה
- אורחמה הקשר אם תרצה תעשה זאת ואם לא תרצה אין שום חובה. העיקר שב"ה התאוששה07.04.20 02:25 תגובה
- אורחב"ה, רפואה שלמה לדינה ולכל חולי עמו ישראל ובכללם לחולי הקורונה שישובו לביתם במהרה ונחגוג את גאולתנו. אמן06.04.20 14:56 תגובה
- אורחנאחל לה בריאות איתנה ולשאר חולים החלמה מהירה06.04.20 18:21 תגובה
- אורחלא מעניין06.04.20 20:17 תגובה
- אורחתתבייש לך אם חלילה זו היתה מישהיא ממשפחתך אז היית מדבר אחרת נשאר לנו לאחל לה רפואה שלמה ופסח כשר ושמח!!! ולך כדאי לשפר את התנהגותך אנו עוברים את כל סיפור הקורונה כאזהרה מהקב"ה אני לא אתחיל למנות את כל הסיבות אך אחת מהם היא שנאת חינם. אז מומלץ להתחיל לשנות זאת וגם לעזור לזולת. שנתבשר רק בבשורות טובות. שנגאל במהרה בימינו אמן!!!07.04.20 02:58 תגובה
- אורחברוך השם, רק בריאות אמן06.04.20 21:13 תגובה
- אורחברוך השם רק בריאות07.04.20 08:33 תגובה
- אורחאת השרשרת היפה שעל צווארה שתמכור ואת מה שתקבל תרומתה שתתרום לאחת מעמותות החסד ואז יהיו עוד כמה מנות חג לכאלה שגם כסף למצה ולחתיכת דג אין להם07.04.20 21:34 תגובה
- אורח2 שרשראות07.04.20 22:19 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: