הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

תושב רחובות הגיש תביעה ייצוגית על סך של כ-30 מיליון ₪ כנגד רשת האופנה תמנון בטענה להטעיית הלקוחות

על פי כתב התביעה מספר פעמים כאשר הגיע התושב לרכוש בגדים ברשת, הוא גילה בקופה כי המבצעים שמפורסמים בחנות אינם חלים על המוצרים אותם רכש ועליו (התביעה טוענת כי בפרסומים אין שום התניות או כוכביות) לשלם תשלום מלא

מערכת האתר

תושב רחובות שרכש חולצות מכופתרות בסניף של רשת האופנה תמנון בביל"ו סנטר, הגיש תביעה ייצוגית נגד הרשת בטענה להטעיה שיטתית של כל לקוחותיה.

מהתביעה הייצוגית שהוגשה בבית המשפט המחוזי לוד באמצעות עו"ד נריה הרואה ועו"ד דובי שנאן

קרדיט: עדי בן שושן


עולה כי רשת תמנון בעלת 80 סניפים ברחבי הארץ, מפרסמת מוצרים במחירים הנמוכים מהמחירים בפועל ומטעה בכך לקוחות.

בכתב תביעה מוזכרים שני מבצעים של הרשת, האחד מחודש יולי שנה שעברה, במסגרתו פורסם כי כל החולצות המכופתרות ללא יוצא מן הכלל וללא כוכבית(*) , נמכרות במחיר של 40 שקלים. כשהלקוח ניגש לקופה התברר לו כי עליו לשלם 80 ₪ עבור כל חולצה מכופתרת. כשביקש להבין מדוע המבצע לא חל על החולצות המכופתרות שבחר, נענה כי המבצע לא חל על הקולקציה החדשה, אלא רק על הקולקציה הישנה. בתביעה מתואר גם מבצע נוסף של הרשת, הפעם בפרסום באינטרנט, לפיו כל החולצות המכופתרות נמכרות במחיר של 50 במקום 70 שקלים. גם הפעם כשביקש לשלם על החולצות המכופתרות שבחר בסניף בביל"ו סנטר, נאמר לו שהמבצע לא חל על החולצות המכופתרות בקולקציה החדשה ולכן יהיה עליו לשלם 70 שקלים עבור כל חולצה.

הפרסום על מבצע




הקבלה לתשלום


בא כוחו עו"ד נריה הרואה, טוען בתביעה כי רשת תמנון פעלה בניגוד לחוק להגנת הצרכן בכל הנוגע להטעיית לקוח וברשלנות על פי פקודת הנזיקין. לטענתו רשת תמנון מטעה את לקוחותיה באופן סדרתי לאורך תקופה ארוכה בפרסומים והתנהלות דומים חוזרים ונשנים לאורך השנים. אין מדובר בטעות נקודתית, אלא בדרך פרסום פסולה ומנוגדת לחוק. עוד טען עו"ד הרואה בתביעה כי יעיל ונכון לנהל במקרה זה תביעה ייצוגית, שכן היא תביא לאכיפת הדין ותרתיע רשתות מפני הפרת החוק והטעיית צרכנים.

הוא מוסיף ואומר כי התביעה הייצוגית היא בשם כל הלקוחות של תמנון שרכשו פריטים במחיר גבוה מהמחיר שפורסם. לקוחות אלה ובנוסף, כל לקוחות תמנון שראו את הפרסומות בחנויות, באמצעי תקשורת, באתר האינטרנט או בכל דרך אחרת, ביקשו לרכוש פריטים במחירים אותם פרסמה תמנון, אך כאשר הגיעו לשלם עליהם, התבקשו לשלם מחיר הגבוה מהמחיר שפורסם ואז נאלצו לוותר על רכישת הפריטים בבושת פנים, ברגשות שליליים ובמבוכה מפני הנוכחים בחנות.

סכום התביעה חושב לפי מספר העוקבים של תמנון בפייסבוק ובאינסטגרם, בתוספת המבקרים פיזית בסניפי החנות ולכן מדובר בסך כולל של כחצי מיליון לקוחות. זאת כפול מספר הפריטים שנרכשו או פורסמו ולכן שווי התביעה מוערך בכ-29 מיליון ו-400 אלף ₪.

בכתב התשובה לבית המשפט רשת תמנון מבקשת לדחות הבקשה על הסף שלא לאשר את התביעה הייצוגית מנימוקים שונים.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה


  • פחחחחחח הרג אותי עלק 30 מיליון שקל😂
    23.12.20 16:44 תגובה
  • עורכי דין הם הנוכלים הכי גדולים,הגיע הזמן להגיש נגדם תביעה ייצוגית על בזבוז זמן לבית המשפט ואשלית לקוחות
    23.12.20 17:07 תגובה
    • אולי יש עורכי דין נוכלים ואולי לא, אבל, אמת בפרסום חייבת להיות. אם אין אמת בפרסום יש עילה לתביעה. ככה זה במדינת חוק.
      23.12.20 17:28 תגובה
  • לתבוע 30 מיליון בגלל 20 שקל, אתה לא רוצה לקנות ב80 אל תקנה מה אתה חייב למישהו משהו,מי ישמע הכריחו אותך לקנות יא בושה עם רגליים, יותר מבייש לקנות מתמנון מאשר לתבוע אותם על 30 מיליון
    23.12.20 17:09 תגובה
    • נכוו
      23.12.20 17:14 תגובה
    • לא כולם יכולים להרשות לעצמם או שפשוט לא רוצים לקנות בסכומים גבוהים ואם הרשת מפרסמת מחיר מסויים היא צריכה לעמוד בו אז פה זה 20 ש"ח ובמקרה אחר 100 ש"ח בסופו של יום זה פגיעה בציבור
      23.12.20 18:06 תגובה
    • נכון מאוד
      24.12.20 07:49 תגובה
    • מדובר על שליחי ציבור כשראיתי את הפרסומת נסעתי מביתי ברחובות לצומת בילו חיפשתי חולצות מתאימות וכשהגעתי לקופה התברר שעבדו עלי ואני צריך לשלם עוד 20-40 ש"ח. ןהשאלה ששאלתי את עצמי האם לבלוע את הבלוף ולשלם, כי הרי בזבזתי זמן וכבר הגעתי לחנות ולספוג את ההטעיה או פרינציפ לא לתת להם להרויח מהבלוף. אבל לתבוע 20-40 שח, זה הרי בזבוז משאבים עצום על כסף קטנטן. אז לקח על עצמו אזרח רחובות לדאוג שהרמאי יפסיד בייצוגית, והשטח יהי יותר הגון עם פחות הונאות. תודה לתובע.
      24.12.20 13:36 תגובה