הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

לידיעת חברי מועצת העיר החדשים - ישיבת המועצה הקרובה לא תהיה חגיגית: תושבי שעריים מתארגנים להפגין בישיבת המועצה במחאה על הכוונה להפוך גן שעשועים לכולל ולבניית בית תמחוי במקום גן ילדים

אבי בר
כנס ההתארגנות של התושבים
כנס ההתארגנות של התושבים
ביום ראשון בערב  27/10 התקיימה ישיבת תושבים סוערת בשכונת שעריים אשר בסיומה החליטו התושבים לבחור ביגאל אושרי וביוני סער להוביל את מאבק תושבי השכונה נגד הכוונה להרוס את גן השעשועים היחידי בשכונה המשרת את האוכלוסייה הבוגרת ואת ילדי השכונה כדי להפוך את רובו לכולל, כמו כן הם מוחים כי העירייה כבר החלה בעקירת עץ הפיקורס העתיק שהיה בלב גן השעשועים ובנוסף התושבים מוחים נגד הכוונה לבנות בהמשך הרחוב ביהודה הלוי בית תמחוי במקום לבנות גן ילדים שישרת את ילדי השכונה אשר נאלצים כיום בגלל שאין גן ילדים עירוני בשכונה ללמוד במרחק רב משכונתם, בשכונת אזורים.

המאבק נגד בניית הכולל הוא נושא עדין, מאחר שמדובר בכולל שאמור להנציח את אסון משפחת שאער אשר ילדי המשפחה ואביהם נספו בשריפה. אולם תושבי השכונה אומרים כי אין לעשות מעשה חסד על ידי פגיעה באחרים, תושבי השכונה מבינים את חשיבות ההנצחה, אך הם אינם מקבלים שזה נעשה על חשבון גן השעשועים היחידי בשכונה המשרת את ילדי השכונה וגם כוונת העירייה להשאיר 300 מ"ר מתוך 2 הדונם של גן השעשועים הקיים לטובת ילדי השכונה לא באה בחשבון והם מתכוונים לצאת למאבק ציבורי כדי להשאיר את המצב הקיים ולפתח את הגן לטובת השכונה, כמו כן מתארגנים התושבים נגד הכוונה להקצות מבנים להקמת בית תמחוי בשכונה במקום להקצות המבנים להקמת גני ילדים לתושבי השכונה אשר נאלצים כיום לנדוד לגני ילדים טרום חובה עד שכונת אזורים.

עץ הפיקוס בלב גן השעשועים שהעירייה כרתה

החלטות תושבי השכונה בישיבה שהתקיימה ביום ראשון 27/10

הערב התושבים התכנסו והחליטו על הקמת ועד פעולה להובלת המחאה, כאשר לראש ועד המחאה נבחרו יגאל אושרי ויסייע לו יוני סער. כאשר החל ממחר צוותים יעברו בבתי השכונה ויחתימו את התושבים על עצומה המופנית לראש העירייה, ולהגיש התנגדויות לתוכנית. כמו כן בכוונת וועד הפעולה לארגן הפגנה גדולה בפתח ישיבת מועצת העיר הקרובה, הראשונה לאחר הבחירות.

תגובת העירייה
"לוועדת הקצאות קרקע הוגשה בקשה להקצאה המדוברת,  למטרת הקמת מרכז דתי למטרות קהילתיות, כמפעל הנצחה לבני משפחת שאער שנספו באסון השריפה. במסגרת זו, גן המשחקים יועתק וישודרג, כולל מתקני המשחק, באותו מתחם. על פי ההליך הנדרש תתכנס ועדת התנגדויות להקצאות לשמיעת המתנגדים, והם יזומנו להציג את טענותיהם בגין הבקשה. טרם נקבע מועד לדיון".



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה