חגיגת יום הרצל ברחובות! ביום חמישי 22.4 יתקיים הפנינג חגיגי לאורך רחוב הרצל ויעקב עם דמויות הסטוריות, חנוכת השלט "דרכו של הרצל" לציון ביקורו של חוזה המדינה במושבה רחובות
הכניסה חופשית

כמדי שנה מציינת המועצה לאתרי מורשת והמשרד לירושלים ומורשת ישראל את יום הרצל - ציון ביקור חוזה המדינה שהגיע לביקור בארץ ישראל. האירוע מצוין בכל שנה באחת מתחנות המסע של הרצל בישראל, כאשר אחת התחנות היא המושבה רחובות אליה הגיע בשנת 1898.
לפני 123 שנים, באוקטובר 1898 ביקר הרצל בארץ ישראל. יחד איתו הגיעה משלחת ציונית מצומצמת בהזמנת הקיסר וילהלם השני, כדי לקדם מטרה חשובה מאד, שיחה על עתידה של הארץ ועל עתידו של העם היהודי. עד למפגש עם הקיסר, סיירו חברי המשלחת במספר תחנות ובהן: יפו, ראשון לציון, נס ציונה, רחובות, מקוה ישראל, מוצא וירושלים.
מפגשים אלו עוררו רגשות רבים בקרב בני היישוב וברחובות זכה לקבלת פנים מלכותית. " המשכנו בנסיעה. קבוצת פרשים באה לעברנו בסערה מן המושבה רחובות, כעשרים בחורים שערכו לפנינו מין פאנטסיה והקיפו את העגלה שלנו במצהלות של שירים עבריים. וולפסון, שנירר, בודנהיימר ואנוכי, עינינו מלאו דמעות בראותנו את הרוכבים הזריזים והאמיצים האלה, לשכמותם עשויים להתגלגל הצעירים שלנו מוכרי המכנסיים . הידד! קראו בקול ויצאו בדהרה סוערת על פני השדה כשהם רכובים על הסוסים הערביים הקטנים שלהם. ברחובות - הפגנה גדולה עוד יותר; כל הכפר קידם אותי בסך. הילדים זימרו בהתחשב באמצעיהם של הדלים הללו - קבלת פנים מלכותית."
לו"ז האירוע
בשעה 10:00 - חנוכת השלט הכחול "בדרכו של הרצל" בפינת הרחובות הרצל ויעקב בהשתתפות ח"כ והשר לשעבר אילן שלגי, יוזם חוק הרצל, עמרי שלמון, מנכ"ל המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל וד"ר רוני באום, חברת מועצת העיר רחובות.
מייד לאחר מכן תצעד תהלוכה בליווי נגנים לבית דונדיקוב ברחוב יעקב, שם יחל טקס קצר לציון הביקור. בטקס ישתתפו תלמידי העיר ויוזמנו אליו ותיקי העיר, בני משפחותיהם, מתנדבי העיר רחובות ופעילי המועצה לשימור.
בין השעות 10:30 – 12:00 ימחיזו שחקנים ונגנים אירועים שקשורים לראשיתה של רחובות ולביקורו של הרצל. במקום יפעלו גם עמדות הדרכה שיפעילו מתנדבים ובני ובנות השירות הלאומי באתרי מורשת.
עמדות השחקנים יפעלו בנקודות הבאות:
1. בית דונדיקוב
2. פינת הרחובות הרצל ויעקב (סמוך לשלט המתאר את הביקור)
3. רחוב הרצל 182
4. רחוב הרצל 191
5. רחוב הרצל 161
ראש העיר, רחמים מלול:
" אנו שמחים לארח השנה את האירועים המציינים את יום הרצל. לכבוד הוא לעיר רחובות כי חוזה המדינה הוא חלק מההיסטוריה הייחודית שלה. אני מזמין את התושבות והתושבים לקחת חלק בציון היום ההיסטורי הזה בעיר, באופן חווייתי ומהנה"
חברת המועצה דר' רוני באום:
" לעיר רחובות היסטוריה מפוארת. הרצל, חוזה המדינה ביקר בארץ ישראל פעם אחת ויחידה. על ביקורו ברחובות כתב כי הייתה זו החוויה המרשימה ביותר שלו בארץ. יום הרצל, המתקיים השנה ברחובות נועד להזכיר ולהוקיר את תרומתו כמו גם להנחיל את חזונו לדורות הבאים. אני רוצה להודות למועצה לשימור אתרי מורשת בישראל על קיום יום הרצל ברחובות."
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחלמה בבוקר? לא מגיע לתושבי העיר להנות קצת?20.04.21 11:51 תגובה
- אורחזה כנראה לגימלאים20.04.21 15:16 תגובה
- אורחמה הבעייה לארגן זאת משעה 16 עד 18 ???, קצת מחשבה כדי שיותר אנשים ישתתפו ואולי יהנו ???.21.04.21 14:53 תגובה
- אורחכבר חשבתי לבוא עם אישתי והילדים אבל רואה שזה בבוקר לא יסתדר20.04.21 13:17 תגובה
- אורחעובד או בכולל/ישיבה ??.21.04.21 14:49 תגובה
- אורחחבל שזה בבוקר.. מבוגרים עובדים .. תלמידים בבית הספר.. למי זה מיועד??? ליחסי ציבור ולפנסיונרים..? החמצתם הזדמנות ללמד את הנושא לתלמידים..20.04.21 13:20 תגובה
- אורחבדיוק20.04.21 14:14 תגובה
- אורחזה כנראה לגימלאים20.04.21 15:17 תגובה
- אורחממש ככה..לא חבל עד שעושים משהו הוא מיועד לנתח מאוד מצומצם באוכלוסיה..20.04.21 15:22 תגובה
- אורחצוודדקקק ...20.04.21 13:49 תגובה
- אורחלעצמם זה יום עבודה.20.04.21 14:01 תגובה
- אורחבאירוע יקחו חלק תלמידים, הם ישתתפו בטקס וכמה כיתות יעברו בין התחנות. לאור ההיענות נשקול להרחיב את האירוע בשנה הבאה כדי שכולם יוכלו להגיע ולהנות גם בשעות אחר הצהריים. רוני מהמועצה לשימור20.04.21 14:02 תגובה
- אורחחבל נראה שילדים יכלו להנות מזה20.04.21 15:42 תגובה
- אורחלתלמידים שלא ישתתפו ביום זה יועבר שעור חוויתי בנושא ע״י המחנכות בבתי הספר20.04.21 16:23 תגובה
- אורחבתקוה שבשנה הבאה נחזור לשגרה ובתי הספר ישתתפו בארועים ובסיורים20.04.21 16:58 תגובה
- אורחחגיגת יום הרצל ברחובות! בגלל קורונה הבנתי Avi_kerendian21.04.21 01:30 תגובה
- אורחמקווה שאצליח להגיע עם הפקקים שיש בשעריים21.04.21 08:28 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: