הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

רחמים מלול:״ אני, בניגוד לראשי ערים אחרים, רוצה שייבנו דירות בעיר. רחובות הפכה לבירת השפלה משום שהורדנו חסמים, הקלנו את הבירוקרטיה ועודדנו יזמים ובעשור האחרון גדלנו בכ35,000 נפש"

כך אמר ראש העיר בכנס הנדל"ן בו לקח חלק ודיבר על משבר הדיור בו על הממשלה לפעול יחד על מנת להוריד את מחירי הדיור.

מערכת האתר

בימים אלה נערך כנס ״עיר הנדל״ן״ בירושלים בנושא ערים מתחדשות עם בכירי הנדלן בישראל. בשנים האחרונות ענף הנדל״ן בישראל בכלל והנדל״ן ברחובות בפרט עובד מהפיכה בכל הקשור להתחדשות עירונית. האתגרים החדשים בענף דורשים היערכות, הקצאת משאבים, שינוי מודלים עירוניים, שינויי תמהיל ועירוב שימושים וחשיבה כוללת בכל התחומים- הרבה מעבר לפינוי בינוי ולתמ״א 38.

הכנס עוסק בכל הנושאים הרלוונטיים לערים מתחדשות כגון עירובי שימושים, התחדשות עירונית, תהליכי אישור, מלונאות, תהליכי אישור ועוד.

בכנס משתתפים ראשי רשויות רבים, מנכ״לי חברות כלכליות, בכירים בשירות המדינה- משרד השיכון, הרשות להתחדשות עירונית, מינהל התיכנון ובכירי ענף הנדל״ן בישראל.

מטעם עיריית רחובות משתתפים בכנס ראש העיר, רחמים מלול, וחבר המועצה מחזיק תיק ההתחדשות העירונית, גיא צור.

ראש העיר הוזמן להשתתף בשלושה פאנלים- האחד נערך אתמול בנושא ״מתחמים מעורבי שימושים כסטנדרט הכרחי בערים מתחדשות ״

והשני נערך היום בנושא ״קבינט ערים מתחדשות״. בשניהם נטלו חלק גם בכירים בשירות המדינה, ראשי רשויות ומנכ״לים.

השלישי ייערך מחר בנושא ״הקבינט הביטחוני אזרחי- היערכות מוסדות התכנון והענף כולו לאתגרים החדשים״.

חבר המועצה גיא צור הוזמן להשתתף בפאנל בנושא ״תמ״א 70 - איך עומדת התוכנית לשנות את פני הערים במדינת ישראל״ בנושא הרכבת הקלה.

בכנס ערים מתחדשות ראש העיר, רחמים מלול, התייחס לתוכנית ההתחדשות בשכונת קריית משה וציין כי "שכונת קריית משה היא שכונה קשה עם אוכלוסייה חלשה והפתרון לשיקום השכונה הוא להרוס ולבנות מחדש. במקום 1300 יח"ד להקים שכונה חדשה של 10,000 יח"ד. הותמ"ל אישרה את התוכנית תוך שנתיים שלוש אבל אני לא מצליח לקדם הסכם גג. כדי לממן בנייה של 10,000 יח"ד, אני חייב איזון כלכלי ואין עם מי לדבר במשרדי הממשלה, אין סנכרון בין המשרדים והם לא נותנים לי פתרונות ולכן אני הקפאתי את המו"מ להסכם הגג".

ראול סרוגו, נשיא התאחדות בוני הארץ, ציין כי "ראש עירית רחובות צודק. לא יכול להיות שלראש העיר יהיה תמריץ לא לבנות בעיר שלו. מדינת ישראל חייבת לעשות רפורמה בארנונה ולחייב בתשלום על פי שווי הנכס כמו בכל העולם. ללא רפורמה בארנונה, לראשי הערים לא יהיה כדאי לבנות למגורים והם ימשיכו לקדם פרויקטים של תעסוקה ומסחר משיקולי ארנונה, אבל אלו עלולים להפוך לבנייני רפאים. לעניין ההתנגדות להמשך תמ"א 38 אני חושב שהאויב של הטוב הוא הטוב מאוד, אני לא נגד החלופה לתמ"א 38, אני נגד מצב שבו אין תוכנית, כבר עכשיו יש ירידה בבקשות להיתרים בתמ"א 38".

ראש העיר רחמים מלול אמר בכנס:


״ אני, בניגוד לראשי ערים אחרים, רוצה שייבנו דירות בעיר. רחובות הפכה לבירת השפלה משום שהורדנו חסמים, הקלנו את הבירוקרטיה ועודדנו יזמים ובעשור האחרון גדלנו בכ35,000 נפש.

כל יחידת דיור היא גרעונית לעיר בכ- 4600 ש״ח על פי אומדן כלכלי, בשל כל השירותים שהעירייה מספקת לתושבים כמו תשתיות וחינוך . עבור אוכלוסיה איכותית כמו ברחובות, יש להשקיע בשירותים טובים כמו חינוך.

על מנת להעניק לתושבים את השירות הטוב ביותר וגם לשמור על איזון כלכלי בעירייה בעת בניית יחידות דיור, הצעתי למדינה את הפתרון הבא: על כל יחידת דיור שבונים, יש לאפשר לעירייה לקבל 4600 שח מקרנות הפיתוח, שהמדינה לא מאפשרת לגעת בהן אלא במגבלה. זה כסף של הרשות והמדינה תאפשר לנו להגיע לאיזון כלכלי מבלי לקחת מכספי מדינה.

רק אם הממשלה באמת תיקח את הנושא לידיה וכל המשרדים יהיו מתואמים- אז יש סיכוי שנושא מצוקת הדיור ועליית המחירים ייפתר. אם לא יהיה תיאום בין המשרדים השונים והוזלת מחירי הקרקעות- לעולם לא יירדו מחירי הדיור בישראל״

עוד אמר כי ״ רחובות היא העיר מס 1 בישראל בהוצאת היתרים ליחידות דיור עם הנפקת כ- 1500 היתרים בשנה״


חבר המועצה גיא צור:

״בכנס הזה פגשנו גורמים רלוונטיים לתהליך ההתחדשות העירונית בישראל וברחובות בפרט. ראש העיר ורחובות מקבלים כאן פרגון גדול מיזמים ומובילי דעה בענף הנדל״ן על ההתקדמות האדירה של רחובות בעשור האחרון בכל הקשור להתפתחות העיר ולתהליך ההתחדשות העירונית שהיא מובילה ברמה ארצית. ראשי רשויות ביקשו ללמוד מרחובות על נושא שיחרור החסמים ועל הנגשת ההתחדשות העירונית והמידע לתושבים מהתהליך שנעשה בעיר״



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה