פרויקט ההתחדשות העירונית בקרית משה ברחובות: 23 מקבצי דירות מתוך 33 מקבצים כבר חתמו ובחרו ביזם לבניית הפרויקט
כמעט ב- 1/3 ממקבצי השכונה- לפחות 80% מהתושבים חתמו על הסכמים מלאים עם יזמים, והפעילות נמשכת.

מאז אושרה תכנית ההתחדשות העירונית בסוף 2019, פועלת מינהלת ההתחדשות העירונית בקרית משה יחד עם תושבי קריית משה בנחישות ובשיתופי פעולה מרשימים עם גורמים רבים לקידום ולמימוש פרויקט ההתחדשות העירונית.
נכון להיום 23 מקבצים מתוך 33 מקבצים בשכונה בחרו ביזמים, וכמעט ב- 1/3 ממקבצי השכונה- לפחות 80% מהתושבים חתמו על הסכמים מלאים עם יזמים, והפעילות נמשכת. השאיפה היא שעד לחתימה על הסכם הגג תימשך ההתארגנות כך שרוב רובה של השכונה יהיה מוכן להתחלת התהליכים להם כולם מצפים בקוצר רוח ושניתן יהיה להגיש במהירות האפשרית בקשות להיתר בנייה בכל מקבץ ומקבץ.

המינהלת מלווה את התושבים והנציגים כבר למעלה משלוש שנים והכינה את הבסיס והתשתית לקידום הסכמים שיבטיחו את הביטחונות והערבויות שכל כך חשובים לתושבים שמבקשים להגן על הבתים שלהם. המינהלת הקנתה לתושבים ידע מקצועי שאפשר את העצירה של ההחתמות הפרטניות ליזמים וקידמה, תוך ליווי צמוד, את התארגנות התושבים לנציגויות, בחירת עורכי דין ובחירה ביזמים- הכול תוך שיתוף הציבור במאות מפגשי הסברה ומפגשים עם היועץ המשפטי.

המינהלת נמצאת לצידם של התושבים בקידום התהליכים המסודרים ומעוררי ההשראה של נציגויות חזקות ומאוחדות שפועלות להעביר את הידע לתושבים, מקדמות תהליכים תחרותיים מול יזמים, ויוזמות אסיפות דיירים לבחירת יזמים. במתחמים בהם פעלו יזמים בעבר ושהגיעו ל-50% חתימות, יתר הדיירים מתארגנים ולוקחים עורך דין שייצג אותם ויבדוק את ההסכמים הקיימים לפי המלצות המינהלת.
נציגות השכונה, שהוקמה ע"י המינהלת בסוף 2019, פועלת בהתנדבות, עומדת לרשות התושבים ומייצגת אותם בעזרת חברי המועצה גיא צור – מחזיק תיק התחדשות עירונית ושאול צגהון – מחזיק תיק שכונות, מול העיריה ומשרד הבינוי והשיכון, ודואגת להעלות סוגיות גם בתחום ההתחדשות העירונית וגם סוגיות הקשורות בחיי היום יום. שיפור איכות החיים בתקופת הביניים (באמצעות טיפול בתשתיות ביוב, גגות והגברת הניקיון בשכונה) מסייע גם הוא לתהליכי ההתחדשות בשכונה ומאפשר לתושבים להפנות את תשומת ליבם לקידום המסיבי של ההתחדשות העירונית במקבצים שלהם.

רחמים מלול, ראש העיר:
"פרוייקט ההתחדשות העירונית בקרית משה הוא מורכב – אך בהחלט אפשרי, ואנו עושים הכל לקדם אותו מדי יום, בכל דרך אפשרית. במקביל לקידום התהליכים מול רשויות המדינה במישור התכנון ולקראת הסכם הגג, מינהלת ההתחדשות העירונית פועלת לסייע לדיירים לקדם את התהליך מצידם. ההתקדמות שהושגה עד כה משמעותית ביותר, בזכות שיתוף הפעולה של התושבים ונציגות הדיירים המסורה, ובזכות הליווי של מינהלת ההתחדשות העירונית בקרית משה עם הכלים שברשותה. אני קורא לתושבי השכונה שטרם בחרו יזם – בואו למינהלת לקבל ייעוץ וליווי על מנת שנוכל לקדם את התהליך בהקדם האפשרי לטובתכם"
חבר המועצה גיא צור, מחזיק תיק התחדשות עירונית:
"המספרים המרשימים מוכיחים כי שיתוף הפעולה העמוק בין העירייה לתושבים והבעת האמון בחזון העירייה ובפעילות המינהלת מביאים כבר עתה תוצאות. שכונת קריית משה, היא נכס אסטרטגי בעיר רחובות. יחד ביישום תכנית ההתחדשות העירונית בשכונה, היא תשנה את פניה ותהפוך לדוגמא לא רק בעירנו אלא בכל רחבי המדינה להתחדשות עירונית חברתית"
ד"ר אור גולדפרב, ראש מינהלת התחדשות עירונית קריית משה:
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחעכשיו גם באושיות.06.08.21 09:59 תגובה
- אורחלמה במרמורק לא מתחדשים ושעריים06.08.21 11:15 תגובה
- אורחפרשת שחיתות חמורה בעיריית מדהלה06.08.21 11:38 תגובה
- אורחברחוב העליה כבר החתימו תושבים כך גם במילצ'ן06.08.21 17:20 תגובה
- אורחעל חשבון משלמי מיסים עושים תמה 38 מקבלים הכל חינם לא סתם מיאפריקה ומי מדינות אחרים דוהרים ל ישראל06.08.21 10:14 תגובה
- אורחמה על חשבון משלמי המסים?06.08.21 11:04 תגובה
- אורחמה אתה מבלבל את המוח,זה לא קשור בכלל למשלמי המיסים,יזם בונה בניין רב קומות מאכלס בו את הדיירים שהבניין שלהם נהרס ובמקומו בונים עוד בניין רב קומות,עדיף להקים בניינים חדשים עם פיתוח לרווחת התושבים מאשר ביניינים ישנים ולא מתוחזקים06.08.21 11:24 תגובה
- אורחשווה היה לאתיופים לקבל דירות שם,06.08.21 13:34 תגובה
- אורחיהיה שם תוספת של 9000 דירות שיוזילו אולי במעט את המחירים בעיר, שזה דבר חיובי. אז להפסיק לבכות כי אי אפשר לזרוק אותם לרחוב אז נותנים להם דירה חדשה מה רע פה?08.08.21 12:21 תגובה
- אורחהגיע הזמן באושיות06.08.21 10:25 תגובה
- אורחומה קורה למתאר בשעריים גיא צור מתי....... למה נעצר עד שיחליטו בעשיה אנחנו כבר נהיה עים מקל סבא ... בריאות לכולם שיהיה בהצלחה לקרית משה ואולי בדרך גם אושיות בריאות......06.08.21 11:52 תגובה
- אורחכולם מתלוננים.... ואין דבר זז....אין מי שיקשיב ......06.08.21 11:56 תגובה
- אורחאני מחכה שיתחיל כבר באושיות ממזמן חתמנו על יזם ועדיין תקוע בעירייה06.08.21 11:58 תגובה
- אורחעוד 15 שנים גם אולי06.08.21 12:21 תגובה
- אורחעובדים כליכם בעניים06.08.21 15:07 תגובה
- אורחחחחח כל הפרסום בגלל הכישלון של הפרויקט..עובדים על התושבים החלשים בעניים הזמן יעיד ..פוליטיקה06.08.21 19:29 תגובה
- אורחעכשיו נשאר שפרו יקט קירית -משה יתפוס תאוצה....אמןןןןןן06.08.21 22:50 תגובה
- אורחעכשיו באושיות.07.08.21 22:01 תגובה
- אורחתוך 3 שנים לא זז כלום! תעודת עניות למנהלת הזאת ! כול הפרויקטים של התחדשות שכונות בתוך 10 שנים לא השתנה ולא ישתנה! לתושבים של קרית משה , אצל , אושיות ומרמורק כבר נמאס לשמוע ולחתום לקבלנים חוזי להסכם ! די! מתי כבר תתחילו לעשות באמת !08.08.21 18:51 תגובה
- אורחבשכונת אושיות קבלן של חברת איזורים אסף חתימות כבר ליפני שנה או שנתיים ועד עכשיו לא מדברים על התחדשות שכונת אושיות. מתי כבר תגיע זמן לחדש את השכונה? מה מחקים ? שיקרא אסון! אחרי זה רק תתחילו לחשוב לעשות משהו?08.08.21 18:59 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: