ראש עיריית רחובות לשעבר יעקב סנדלר שכיהן בתפקיד ראש העיר בין השנים 1993 - 1998 הגיש בשנת 2012 תביעה ייצוגית נגד עיריית רחובות יחד עם תובעים נוספים בסך של כ - 10 מיליון ש"ח בטענה שעד שנת 2010 התושבים בבתים פרטיים הייתה להם הקצבת מים מסויימת להשקיית גינה ומכיוון שמי ההשקייה נספגים באדמה ולא עוברים דרך מערכת הביוב אזי אותה קצבת מים הייתה פטורה מאגרת ביוב וגם העירייה לא שלמה לשפד"ן אגרת ביוב על אותה קצבת מים להשקייה. אל התביעה של יעקב סנדלר הצטרפו תושבים נוספים.

מהדיון בבית המשפט עלה, כי במשך שנים נהנו תושבי רחובות מפטור אגרת ביוב על מי השקייה לגינה בבית פרטי או בבניין משותף, ובסוף שנת 2009 לאור הקמת התאגידים שונו כללי הקצאת המים לתושב ומנהל אגף המיסים, נתן פרשנות מוטעית להחלטת כללי הקצאת המים והבין כי על התושב לשלם אגרת ביוב על כל הקצאת המים ללא קשר למטרת השימוש ועל דעת עצמו, מנהל האגף ביטל את פטור אגרת הביוב על מי השקייה לגינות. ומכאן הגיעה התביעה הייצוגית אשר התנהלה במשך כ - 9 שנים ובית המשפט אישר כי ביטול הפטור לא היה תקין ועל העירייה להשיב לתושבים את הגבייה העודפת.
על פי חישובי בית המשפט סכום ההשבה לתושבים כ - 14 מיליון ש"ח, אולם על פי חוק התביעות הייצוגיות בניכוי עמלת עורכי הדין והתובעים לתושבים יושבו 10 מיליון ש"ח, ב - 2 פעימות בתום 120 יום ובתום 180 יום
תגובת העירייה
עיריית רחובות לומדת את פסה״ד. על פניו נראה כי פניה לערעור בעליון לאור טעויות מהותיות שנפלו לדעתה בפסק הדין.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה