תכנית FLL- FIRST LEGO League, הינה תכנית שחושפת תלמידים צעירים לעולם האמיתי של אתגרים הנדסיים, על ידי בניית רובוט אוטונומי לביצוע מספר משימות על גבי לוח משימה מרובת אתגרים ונושאים. אנו מתנסים בנייה של רובוט, תכנותו ועיצובו.
השנה, האתגר ב FLLהוא אתגר Nature's Fury באתגר, על התלמידים לבחור ולפתור באופן יצירתי, בעיה מהסביבה שלנו העוסקת באיתני הטבע. אנו, קבוצה 717 בחרנו באסון הטבע של התפרצות געשית. נדרשנו לבחור קהילה שבה נמקד את הפיתרון שלנו.
לאחר חקר של הרי געש רבים, החלטנו לבחור בהר הגעש מראפי שנמצא באינדונזיה. ההר התפרץ לאחרונה באוקטובר 2010 ופגע קשות בעיר השוכנת למרגלותיו, יוגיאקרטה. ההר מתפרץ לעיתים תכופות (כל 4 שנים) ופוגע באנשיה של יוגיאקרטה קשות. הפיתרון שלנו, לאחר חקר של עשרות פתרונות אחרים, הוא לחפור תעלות אשר ינתבו את הלבה לבורות ניקוז, ובכך, הלבה אינה תפגע ביוגיאקרטה. התעלות יהיו בעומק של 8-10 מטרים, וייחפרו על ידי בולדוזרים ודחפורים בנתיבים שהלבה זורמת בהם בדרך כלל, ובכך לא יהרסו את הטבע והיופי של ההר.
הסיבה שהפתרון שלנו הוא פיתרון חדשני ויעיל היא, כי אף אחד לא עשה זאת לפנינו, זהו פיתרון זול יחסית שמתאים למדינה כמו אינדונזיה שהיא מדינה ענייה, הוא יעיל והוא יציל חיי אדם רבים. ביום רביעי ה12.2.14 מתקיימת התחרות האזורית שבה נציג לשופטים את הפרויקט.

עוד נציג בתחרות את הרובוט שלנו שהוא רובוט מסוג LEGO MINDSTORMS – NXT שאותו אנו מתכנתים דרך המחשב, כל בניית הרובוט היא בחלקים של לגו.
הרובוט צריך לבצע מספר משימות ב2:30 דקות. ישנן משימות מגוונות כמו: הרמת ידית, דילוג מעל מכשולים, דחיפת משאית מלגו ועוד... הקבוצות שביום רביעי הקרוב יצליחו יעלו לגמר הארצי שיתקיים בהיכל נוקיה. והקבוצה שתנצח בהיכל נוקיה תטוס לארצות הברית לגמר העולמי.
אנו מקווים שנצליח בתחרות. מאוד נהנינו בפרויקט הזה ונהיה שמחים להמשיך בו גם שנה הבאה.
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות להצטרפות לקבוצת דילים וקופונים לאליאקספרס
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
אין עדיין תגובות
אפשר להתחיל את הדיון עם תגובה ראשונה.