הטור המשפטי עם עו"ד גיא שדה: האם החוק החדש לגביית חוב של עד 10 אלף ₪ במסלול מהיר בהוצאה לפועל... באמת מהיר??.... או עדיף המסלול הרגיל באמצעות טיפול של עו"ד?
עוד גיא שדה
25.02.14 20:29

עוד גיא שדה
בין השנים 2005-2009 בוצעה סטטיסטיקה על ידי רשות האכיפה והגביה בה נמצא כי 73% מתיקי ההוצאה לפועל נפתחים בגין חובות של עד 10,000 ₪.
הואיל וכך, תוך מטרה ליצור הליך מזורז לניהול תיקים מעין אלו, בשנת 2009 תוקן חוק ההוצאה לפועל אשר במסגרתו נפתח "המסלול המהיר".
על פותח התיק (להלן; "הזוכה"), לציין במודגש כי ברצונו לנהל את תיקו במסלול המהיר. מסלול זה מקנה לזוכה יתרון בירוקרטי וכספי יחד היינו, מרגע פתיחת התיק פקידי ההוצאה לפועל הופכים אמונים על התיק, הינם אחראים על גביית החוב, איתור החייב, שליחת התראות, מסירת אזהרה וכל זאת מבלי שהזוכה יידרש להגיש פעם אחר פעם בקשות למימוש זכויותיו.
מטרתו של מסלול ייחודי זה, לייתר את הצורך בפניה ובתשלום לעורך דין שכן כל פעולותיו מבוצעות באופן עצמאי על ידי פקידי ההוצאה לפועל כאמור.
ברם, אילו פקידי ההוצאה לפועל לא צלחו את גביית החוב תוך 8 חודשים ו/או החייב הגיש התנגדות, אזי באופן אוטומטי התיק מועבר מהמסלול המהיר למסלול הרגיל. רועץ נוסף הטמון במסלול המהיר הוא כי פקידי ההוצאה לפועל אינם מוסמכים לנהל משא ומתן עם החייב לגבי גובה החוב או להגיע עמו להסדר תשלומים מה שלדעתי גורם לחייב להכבדה והסתלקות לאלתר מכל ניסיון להסדיר את חובו.
עסקים חברות וחייבים אשר הוכרזו משכבר "כחייבים מוגבלים באמצעים" לא יוכלו להיתבע במסלול המהיר, כן גם כאלו אשר חובם נוצר בגין אי תשלום מזונות ומשכנתא.
עת התיק מועבר "למסלול הרגיל", יכול שיעלם בין עומס התיקים הרגילים וזאת בשל העובדה שלא היה מפוקח במסלול המהיר על ידי עורך דין האחראי על כל שלבי הטיפול מתחילתו ועד לפירעון החוב.
בגין מגרעות זמן הגבייה הקצר, היעדר פיקוח ושליטה בתיק וחוסר היכולת להגיע עם החייב להסדר תשלומים ו/או הסכם פשרה, אט אט הופך המסלול המהיר בקרב הזוכים לפחות אטרקטיבי.
מה גם לעורך הדין יתרון מובנה כנגד החייב בגין האינטראקציה והקשר ההדוק עם הזוכה כלומר, האחרון יכול שיעדכן את עורך דינו בזמן אמת על מצבו הכספי, נכסיו, מקום עבודתו, משפחתו, וכתובתו של החייב.
יתרון נוסף למסלול הרגיל טמון בשכר טרחת עורך הדין, עת עורך הדין פותח תיק הוצאה לפועל בשם הזוכה אזי באופן אוטומטי מתווסף שכר טרחתו (שכ"ט א') לגובה החוב ואילו המשיך החייב למאן תשלומו והתייחסותו למכתב האזהרה שנשלח אליו, אזי מתווסף אוטומטית לחוב שכר טרחה נוסף (שכ"ט ב') – יתרון זה מקנה לזוכה את תשלום שכר טרחת עורך הדין על ידי החייב.
עוד יצוין כי עורך הדין אינו כפוף לשום מגבלה במסגרת החוק, יכול שיגיע עם החייב להסדר תשלומים בלא מגבלת זמן ו/או הסדר פשרה תמורת סכום כסף חד פעמי ו/או מציאת פתרון אופטימאלי לגביית החוב.
בשלהי דבריי אומר כי לדידי, המסלול המהיר מציג עצמו כמסלול פשוט ונוח המעביר את נטל הגבייה מהזוכה לפקידי ההוצאה לפועל, אולם העובדות בשטח יעידו גם יעידו כי חסרונותיו בעוכריו הם, כאלו אשר הופכות אותו לאיטי, סבוך ופחות יעיל עבור הזוכה מאידך גיסא, השימוש במסלול הרגיל על ידי עורך דין מעיד פעם אחר פעם כי הינו יעיל יותר ממצא יותר ומהיר יותר.
אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לו.
הכותב הינו עו"ד גיא שדה, המתמחה בין היתר בדיני ההוצאה לפועל.
לייעוץ והכוונה ללא תשלום וללא התחייבות ניתן ליצור קשר
בטלפון 054-7891180 בפקס 077-4041050 באתר הבית sade-law.com
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
-
אורח25.02.14 21:27 תגובה
-
אורחישר כוח גיא שדה עוד תותח.27.02.14 14:04 תגובה
מגיב
לכתבה
מגיב
לתגובה:
בטל\י

טוען כתבות נוספות...
אירעה שגיאה בטעינת הכתבות
מנסה לטעון שוב
מנסה לטעון שוב
אין עוד פוסטים
שיתוף
הצטרפו לקבלת החדשות
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
חדשות רחובות בוואטסאפ
דילים קופונים ומבצעים בוואטסאפ
נדל"ן למכירה ברחובות בוואטסאפ
חדשות רחובות בפייסבוק
אפליקציה בחנות האפליקציות:
גלריית תמונות