הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אחרי 37 שנות ניהול באולפנת צביה רחובות, הרב זאב כהן פורש מתפקידו

אמיתי כהן: איזו עוצמה יש ל-37 שנות ניהול האולפנה, דורות רבים עברו שם, במשך שנים לכל מקום בו אני הולך, ישר שואלים אותי, האם אתה הבן של הרב זאב? אני שומע את הגאווה והכבוד בקולן של התלמידות והבוגרות.

חנה קקיאשוילי

הרב זאב כהן פורש מתפקידו כמנהל אולפנת צביה.

בימים אלו נערכות מסיבות הסיום בבתי הספר ברחובות וגם באולפנת צביה.

השנה מסיבת הסיום הייתה מרגשת במיוחד בה התלמידות וצוות בית הספר נפרד ממנהל בית הספר, הרב זאב כהן שפורש מתפקידו לאחר 37 שנה.


אל הטקס הגיעו גם בני המשפחה עם בנו, סגן ראש העיר אמיתי כהן, שהתרגש מהמעמד וכתב פוסט מרגש לכבוד אביו שהיה סמל באולפנה ולתלמידותיו:

"הדואג לימים זורע חיטים, הדואג לשנים נוטע עצים, הדואג לדורות מחנך אנשים". (יאנוש קורצ'אק)

אמש זכיתי להשתתף באירוע מרגש המשלב 2 כובעים בחיי, ערב הוקרה לאולפנת צביה רחובות שאותה מסיים לנהל אבי מורי הרב זאב כהן אחרי 37 שנה.

כובע אחד כאיש ציבור, סגן ראש העיר בערב הוקרה לאולפנה אשר עשרות שנים מעמידה אלפי בוגרות ותלמידות והביאה לעיר כבוד ושלל פרסים בכל התחומים: חינוך, חסד, מצויינות, תקשורת ועוד.

כובע שני כבן לאבי מורי היקר, שמלווה אותי מיום שנולדתי, איש חינוך ברמ"ח אבריו שמתחת לידיו יצאו אלפי בוגרות אשר השתלבו במגוון תפקידים בחברה הישראלית בכל התחומים.

זהו רגע מכונן עבורי, אנו האחים והאחיות ספגנו את החינוך מהורי, באותה השקפה ואמונה שאבי ניהל והנחיל באולפנה, חנוך לנער(ה) על פי דרכו, אנו שמונה אחים וכל אחד הרגיש הכי אהוב והכי מיוחד, כל אחד התבגר ובנה את משפחתו במסלול הייחודי והנכון לו. בנוסף, ספגנו לאורך כל הדרך את הדוגמה האישית של אבינו, הענווה, הדבקות במטרה, העשייה, ההשקעה, הכבוד והאהבה לכל אדם.

איזו עוצמה יש ל-37 שנות ניהול האולפנה, דורות רבים עברו שם, במשך שנים לכל מקום בו אני הולך, ישר שואלים אותי, האם אתה הבן של הרב זאב? אני שומע את הגאווה והכבוד בקולן של התלמידות והבוגרות.

לפני כמה שנים זכיתי להצטרף למשלחת לפולין של האולפנה מטעם עיריית רחובות יחד עם ראש העיר רחמים מלול. באחד הימים עברנו ליד קבוצת חיילים וחיילות שהיו במסע עדים במדים, כשחלפנו על פניהם אחת הקצינות במדים בוגרת האולפנה רצה אלינו בהתלהבות, היא זיהתה את אבי מורי ומההתרגשות היא הפסיקה את השיחה ורצה לברכו לשלום. זה היה רגע משמעותי במיוחד לכל הנוכחים במקום.

הערב הזה מציף הרבה זיכרונות, רגשות ומחשבות. וממלא אותי בגאווה באבי היקר אשר פורש בשיא לאחר שגידל דורות רבים, החיבור שלו לבנות האולפנה הוא חינוך אמיתי, אבי זוכה ללוות אותן בצמתים משמעותיים בחייהן.

לפני כעשור הוא זכה לחנוך את הבניין החדש והביקוש לאולפנה רק עולה משנה לשנה, שאפילו עד אלי כאיש ציבור פונים כדי להגיע לאולפנה.

תודה לאלו שליווי את אבי בעבודתו ועמלו להצלחת הערב המרגש, ראש העיר רחמים מלול, מ"מ ראש העיר מחזיק תיק החינוך זהר בלום, מנהלת אגף החינוך אפרת צוקרמן וכל צוות האגף, לרב איתן אייזמן מייסד וראש רשת צביה לשעבר, למנכ"ל הרשת ינקי פרידמן וכל צוות הרשת, למחמ"ד מחוז מרכז הרב גד ברטוב וכל מפקחי וצוות משרד החינוך, לעובדי ועובדות אולפנת צביה רחובות לדורותיהם והכי חשוב לבוגרות, התלמידות והוריהם.

כפי שאמר יאנוש קורצ'ק אבי זכה לדאוג לדורות לחנך ולהעמיד אלפי תלמידות ובוגרות.

אבא היקר, כל המשפחה ואני גאים בך, זכינו.



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה