הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

נועם פרייד, תלמיד חטיבת "קציר" ברחובות יצא לראות איך פסטיבל הפסלים החיים נראה, מהעיניים של הפסלים המציגים

נועם, תלמיד במגמת ניו מדיה, יצא להכיר מקרוב את הפסלים של חניכי בימת הנוער שהוצגו בפסטיבל ושאל אותם את השאלות שכולם רוצים לדעת.

מערכת האתר

פסטיבל רחובות הבינלאומי לפסלים חיים הגיע לסיומו ותושב העיר רחובות, נועם פרייד, תלמיד כיתה ז' בחטיבת "קציר" יצא לראות איך הפסטיבל נראה, הפעם דווקא מהעיניים של הפסלים המציגים.

נועם, תלמיד במגמת ניו מדיה, יצא להכיר מקרוב את הפסלים של חניכי בימת הנוער שהוצגו בפסטיבל ושאל אותם את השאלות שכולם רוצים לדעת.

חניכי בימת הנוער שהגיעו למקום השלישי בתחרות עם הפסל *"ואולי יבוא יום ונהפוך שווים"* מספרים: "הפסל שלנו מדבר על התמודדות עם גזענות והמטרה שלנו היא לעורר שיח על הנושא. הפסל שלנו מעודד ערכים כמו קבלת האחר, רעות, אהבת חינם, אחווה, חברות ושלום. רצינו להביא לקהל הרחב נושא שהוא מאוד חשוב בעינינו, ואנחנו חושבים שזה מאוד יפה שההורים שצופים במיצג מדברים על הנושא עם הילדים הקטנים שלהם, ככה הצלחנו לעורר מודעות.


פסל נוסף שהוצג ע"י חניכי בימת הנוער היה *"ארוחה משפחתית"* שהציג כיצד נראית ארוחה משפחתית בימים אלה, כשכולם עסוקים בטלפונים הניידים שלהם.

*מאיפה הגיע הרעיון לפסל?*

ביקשנו לשים מראה לאנשים, להראות להם איך נראות הארוחות המשפחתיות כיום, שכולם בטלפון, בטאבלט וכדומה. מבחינתנו צילמנו משפחה בארוחה משפחתית ועשינו "העתק הדבק".

*איך עובדים על דבר כזה?*

בהתחלה, עבדנו על דיילי (כשמישהו עושה תנועה ואחר מחקה אותה לאחר זמן מה) ואחר כך ניסינו לעשות ביחד, באותו קצב, מדויק, שיראה יפה ולבסוף העמדנו את זה על הבמה.


הפסל השלישי שהציגו חניכי בימת הנוער בפסטיבל הפסלים היה "יוצא לאור או יוצא לחושך".

מהי משמעות השם?

השם הוא כמו ספר/עיתון שיוצא לאור ויוצא לחושך הוא הצד האפל/החשוך בתקשורת ובמדיה.

מהו המסר?

המסר במיצג הוא להראות את הצד האפל של התקשורת, להראות עוד צדדים, שאנחנו, הקוראים/הצופים, לא שמים לכך לב.

כל הפסלים המוזכרים נוצרו ע"י היוצרת מירב אלבז והוצגו ע"י חניכות וחניכי בימת הנוער בפסטיבל הפסלים 2022.




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה