הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אריה (נוני) סנדלר במדורו השבועי "אני, רק שאלה" שואל השבוע... "האם רב ראשי של עיר זה לכל החיים?!

אריה נוני סנדלר
סגן ראש העיר, מתן דיל, שוב הוכיח את יכולתו בחיבור הפסיפס המורכב של האוכלוסיות ברחובות. באירוע מרשים שבו הוכנס לבית הכנסת ספר תורה ע"ש אביו, יורם ז"ל. מתן, צעיר בגילו אבל בוגר ובשל.
הטבע האנושי גורם לנו לתייג אנשים ולהדביק להם תוויות פשטניות. מידי פעם אני כותב על נושא חופש האמונה ונגד הכפייה הדתית. רבים מתייגים אותי כאנטי-דתי. טעות. כבר למעלה משני עשורים אני מרגיש מאד בנוח עם חבריי בקהילת קרעטשניף. הם מקבלים אותי כמי שאני ולא מסתכלים עליי כמו על שה-תועה, שרק שאלה של זמן עד שאחזור בתשובה.
למה כתבתי את הפסקה הקודמת? מבוא לביקורת על הרב הראשי לרחובות, הרב קוק. כל אימת שאני מאזין לדבריו באירועים ציבוריים, אני חש ניכור. זקנתו מביישת את נעוריו.
באירוע המרשים של הכנסת ספר התורה, הגיע תורו של הרב קוק לשאת ברכה. תחת זאת, הוא יצא במלים חריפות נגד האפיפיור וכינה אותו בכינויים מחפירים. כל זאת על שום שהעז להתפלל מעל קבר דוד. הרב שרבב בורות וצביעות. לדוגמה, למה האפיפיור לא הגיע לישראל מנתב"ג? כי הוא לא מכיר במדינת ישראל ולא רצה שיחתימו לו את הדרכון ..., כן אלו דברים מפי הרב קוק. אגב, האפיפיור ביקש לעלות לקבר הרצל, צעד שהוא מחוץ למסלול של ראשי מדינה המגיעים לביקור בישראל,  האם הרב הראשי הניח פעם זר על קבר הרצל חוזה המדינה... ?
לכן, נשאלת השאלה, האם תפקיד רב ראשי של עיר הוא לכל החיים?
והערה אחרונה, מכל דברי החכמים שנאמרו על הבמה - דבריו של רחמים מלול היו הבהירים ביותר, המחכימים ביותר.



 
 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה