עם סיום הסיבוב הראשון של ליגה הלאומית קבוצות הכדוריד של רחובות רושמות הפסדים ליריבותיהן מפתח תקווה. אמש התקיים המחזור האחרון של הסיבוב הראשון בו נקבעו זהות הקבוצות בבית העליון (מקומות 1-6) והבית התחתון (מקומות 7-12). מכבי עירוני רחובות סיימה במקום השני ועל כן נמצאת בבית העליון ומכבי המייסדים סיימה במקום ה10 ועל כן נמצאת בבית התחתון. הקבוצות ישחקו עוד שני סיבובי משחקים בצורת ליגה ושם יקבעו שתי העולות לליגה הראשונה ושתי היורדות לליגה הארצית.
קבוצת מכבי עירוני רחובות רושמת הפסד ראשון העונה במשחק מול הפועל "קולסקי" פ"ת 27:22. רחובות מסיימת את הסיבוב הראשון בהפסד מול פ"ת אשר הובילה לאורך המשחק וזכתה בניצחון. יש להזכיר כי הקבוצות ייפגשו עוד פעמיים העונה, בשבוע הבא ברחובות ובמסגרת חצי גמר גביע ברנר בחודש מרץ.
גם מכבי המייסדים רושמת הפסד למכבי פתח תקווה 31:33 (15:18). המשחק היה מותח לכל אורכו ומלא תהפוכות, ובמחצית פתח תקווה ירדה ביתרון של 3 שערים. שתי הקבוצות המשיכו להילחם גם במחצית השנייה כאשר כ-50 שניות לסיום, במצב של שיוויון 31, כבש מיכאל זלנצוב שער מכריע ונתן לפ"ת את היתרון. המייסדים יצאו להתקפה אבל השוער הציל עצר את הפנדל ודאג שהנקודות יישארו בפ"ת. בעקבות הניצחון, מכבי פ"ת נצמדת לעירוני רחובות והקרב על המקום השני בליגת העל נפתח מחדש. המייסדים, בעקבות הפסדם, ירדו עד למקום ה-10 והם בסכנת ירידה.
המשחקים הבאים 29.1 מכבי עירוני רחובות מול הפועל פתח תקווה ומכבי המייסדים תפגוש את חולון.
בנוסף הערב (שני 23.1) קבוצת הנערים י' של מועדון מכבי רחובות תתמודד בשמינית גמר גביע המדינה. השחקנים של אסף לוי יתארחו אצל מכבי ראשון לציון בשעה 19:15 באולם רביבים בראשון לציון. המנצחת תעפיל לשמונה הגדולות במפעל ותזכה בכרטיס לרבע הגמר.