הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

המכון לחקר הביטחון האישי והחוסן הקהילתי: מדד הפשיעה ברחובות עומד על 35% ועיקר העבירות שהתבצעו בעיר הן עבירות רכוש, סדר ציבורי ואלימות בגוף

הדוח סקר את נתוני הפשיעה בישראל בשנת 2022 וערך דירוג של הערים ומוקדי הפשיעה באותן ערים בחלוקה לאזורים.

חנה קקיאשוילי

המכללה האקדמית גליל מערבי מפרסמת בימים אלו את דוח הפשיעה בישראל של המכון לחקר הביטחון האישי והחוסן הקהילתי.

מכון המחקר הוקם השנה על ידי אנשי הסגל האקדמי של המכללה האקדמית גליל מערבי בשיתוף ניצבים בחזית - 6 ניצבים בדימוס ממשטרת ישראל. מטרת המכון היא לבצע מחקרים מבוססים נתונים ולהציע מודלים וכלים להתמודדות עם הפשיעה בארץ.

בעבודתם הם עבדו את נתוני הפשיעה והאוכלוסייה בערים בישראל במטרה לזהות מוקדי פשיעה עיקריים. כמו כן נעשה ניתוח בערים הגדולות לאזורים כך שניתן היה לבחון את נתוני הפשיעה על פי אזור.

מתוך הנתונים הם בנו את מדד פשיעה כללי המשקלל את סוגי העבירות השונים בכל יישוב למדד כולל אחד. הדוח בנוי מנתוני המשטרה לשנת 2022.

ככל שמדד הפשיעה הכולל שבנו גבוה יותר הוא מייצג את העובדה שביישוב רמת הפשיעה גבוהה יותר. החישוב נעשה תוך שימוש בציון 100 כלומר העיר/אזור בו בוצעו הכי הרבה עבירות מאותו סוג ובהתאם למספר העבירתו נעשה הדירוג של כל היישובים.

מצב הפשיעה בישראל

על פי נתוני הדוח 28% מהפשיעה הכוללת בישראל מתבצעים בירושלים אזור 5, אשקלון, תל אביב דרום, בת ים , יפו, ירושלים אזור 1, חולון, אילת, לוד, באר שבע אזור 3, תל אביב לב העיר, רמלה, תל אביב יפו מזרח, ירושלים, אזור 4, רמת גן וחדרה.


היקפי הפשיעה נבדקו בנפרד הערים ירושלים, תל אביב, ראשון לציון, פתח תקווה, נתניה, בני ברק, אשדד, באר שבע וחיפה.

25.04% מהפשיעה בערים אלו מתרכזת בירושלים אך בה יש גם את אחוז האוכלוסייה הגבוה ביותר - 30.95%.

הערים בעלות שיעור הפשיעה הגבוה ביותר מבין הערים הגדולות הן בתל אביב, באר שבע וחיפה לעומת זאת שיעור הפשיעה הנמוך ביחס לאוכלוסייה נמצא בערים בני ברק, ראשון לציון, פתח תקווה, נתניה וירושלים.


רחובות נמצאת בין הערים בישראל בהן מדד הפשיעה הוא הגבוה והוא עומד על 35.65%. במקום הראשון נמצא אזור 5 בירושלים (100%), אשקלון (68.63%) שנייה ותל אביב שלישית (59.22%).

כאשר מסתכלים על החלק היחסי של הפשיעה בעיר מתוך סך הפשיעה בישראל הוא עומד על 1.17%. אחוז הפשיעה המצטבר עומד על 29.16%.

אחוז הפשיעה לנפש עומד (מחלוקת מדד הפשיעה במספר התושבים) על 13.01%. המדד יכול לייצג את רמת המסוכנות להיקלע בהן לאירוע פשיעה.


ניתן גם לראות אלו סוגי עבירות התבצעו בערים בישראל שאף הן קבלו דירוג כך למשל ירושלים אזור 5 קבלה את ציון 100 הגבוה ביותר בתחום עבירות המין מאחר ובאזור זה בוצעו הכי הרבה עבירות.

ברחובות עיקר העבירות היו בתחומי:

עבירות נגד רכוש לא אלימות -1037

עבירות סדר ציבורי- אלימות-813

עבירות נגד גוף אלימות- 732

עבירות סדר ציבורי לא אלימות -574

עבירות נגד רכוש- אלימות- 412

עבירות מרמה - 218

עבירות מוסר-סמים- 212

עבירות מין -41

עבירות רישוי-7

עבירות כלכליות-4

עבירת מנהליות-4

עבירות נגד גוף (נגד חיים)-4

עבירות מוסר שאינן סמים-4

עבירות ביטחון-2








להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה