הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

אור ירוק: בעשור האחרון התרחשו ברחובות 102 תאונות במעורבות משאיות ואוטובוסים

6 מתוך התאונות היו קטלניות - עם הרוגים .

חנה קקיאשוילי
אור ירוק
אור ירוק

שנת 2022 הקטלנית ביותר בעשור האחרון במעורבות משאיות ואוטובוסים בתאונות דרכים

141 תאונות דרכים קטלניות (לפחות הרוג אחד בתאונה) במעורבות אוטובוסים ומשאיות כבדות (מעל 3.5 טון) אירעו בשנת 2022 לעומת 105 תאונות דרכים קטלניות שאירעו בשנת 2021 במעורבות אוטובוסים ומשאיות – עליה של 34%.

כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. בהשוואה לנתוני העשור האחרון, שנת 2022 הייתה הקטלנית והמדממת ביותר.

מקור: למ"ס

מניתוח הנתונים של עמותת אור ירוק עולה כי בשנת 2022 אירעו 1,584 תאונות דרכים במעורבות אוטובוסים ומשאיות כבדות- כארבע תאונות בכל יום בממוצע.

892 תאונות דרכים במעורבות אוטובוסים ומשאיות אירעו בשנת 2022 בתחום העירוני, כאשר 68 תאונות במעורבות משאיות ואוטובוסים היו תאונות דרכים קטלניות (תאונות דרכים עם הרוג אחד לפחות)– יותר מפי שניים ממספר תאונות הדרכים הקטלניות מסוג זה בשנת 2021.

מקור: למ"ס

כאשר בוחנים את הערים הבולטות במעורבות אוטובוסים ומשאיות בתאונות דרכים, תל אביב-יפו נמצאת בראש הרשימה האדומה (153 תאונות במעורבות אוטובוסים ומשאיות), ירושלים (140 תאונות במעורבות אוטובוסים ומשאיות), חיפה (63 תאונות במעורבות אוטובוסים ומשאיות), פתח תקווה (35 תאונות במעורבות אוטובוסים ומשאיות) ובאר שבע (32 תאונות במעורבות אוטובוסים ומשאיות).

תמונת המצב ברחובות

בעשור האחרון התרחשו 102 תאונות כאשר 6 מתוכן היו קטלניות עם הרוגים. בשנת 2022 התרחשו 5 תאונות כשאחת מהן הייתה קטלנית.


חומרת התאונהמספר התאונות בין השנים 2013-202220212022
רחובותסה''כ10265
רחובותקלה7743
רחובותקשה1921
רחובותקטלנית6
1



כלי רכב כבדים – מעורבותם של משאיות ואוטובוסים בתאונות דרכים ובפרט בתאונות דרכים שיש בהן פצועים קשה או הרוגים - גבוהה יחסית בהשוואה לסוגים אחרים של כלי רכב. מצבה של ישראל בתחום זה חמור משל מרבית המדינות המפותחות. כמעט אחד מכל שלושה הרוגים בתאונות דרכים בשנת 2022 נהרג בתאונה עם אוטובוס או משאית. משקל הרכב הכבד, מהירות הנסיעה וגודל כלי הרכב הם מהגורמים המרכזיים להחמרת הפגיעה. בנוסף לכך לתקינות כלי הרכב יש חשיבות רבה ביכולת של הנהג להימנע מתאונת דרכים.


60% מהמשאיות לא תקינות

מתוך 954 משאיות שנבדקו בשנת 2022 על ידי ניידות משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ומשטרת ישראל, 60% נמצאו עם ליקויים המחייבים תיקון או ליקויים מזעריים.

24% מהאוטובוסים בתחבורה הציבורית נמצאו עם ליקוים

761 אוטובוסים מהתחבורה הציבורית נבדקו בשנת 2022, כאשר ב-24% מהם (181) נמצאו ליקויים.

53% מהאוטובוסים של הקייטנות נמצאו לא תקינים

36 אוטובוסים נבדקו במסגרת מבצע קייטנות כאשר ב-53% מהן נמצאו ליקויים.


42% מהאוטובוסים והסעות תלמידים (מנהיג דרך) נמצאו לא תקינים

246 אוטובוסים והרכבי הסעות תלמידים נבדקו במסגרת מבצע "מנהיג דרך" כאשר ב-42% מהם נמצאו ליקויים.



עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק:

"כמעט כל תאונת דרכים קטלנית שניה במעורבות אוטובוסים ומשאיות מתרחשת בערים ובישובים. כלי רכב כבדים מעורבים בתאונות דרכים בשיעור גבוה יותר מחלקם במצבת כלי הרכב בשל המאפיינים הייחודיים שלהם – הגודל, המשקל והמהירות. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים נכשל בשנים האחרונות בהסדרת התחום כאשר חסרים אלפי נהגים ואלה שקיימים עובדים לעיתים שעות רבות מעל המותר בחוק, בכלי רכב אשר סובלים מליקויי בטיחות מסכני חיים. אל מול תמונת המצב העגומה משרד התחבורה והבטיחות בדרכים עדיין גורר רגליים בהטמעת הטכוגרף הדיגיטאלי – מערכת בטיחות מצילת חיים שתמנע נהיגה במשך 16 ו-17 שעות כפי שקורה כיום. שרת התחבורה והבטיחות בדרכים חייבת לאשר את התכנית הלאומית אשר תוביל לירידה של 50% במספר ההרוגים בשנים הבאות, תצמצם את מספר תאונות הדרכים הגבוה במעורבות כלי רכב כבדים ותהפוך את כבישי ישראל למקום בטוח יותר".




להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה