הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

ראש העיר בכנס שמאים באילת על הקשיים באישורי בנייה "ראשי ערים לא שווים כלום... נבחרתי לראשות העיר ברוב של 84% ובסוף מגיעה פקידה שאולי רק סיימה לימודיה והיא תקבע מה ייבנה בשטח" ועוד פרטים מעניינים

אבי בר
ראש העיר רחמים מלול שהה השבוע באילת והשתתף בכנס שמאים אשר אורגן על ידי לשכת שמאי המקרקעין בישראל. וביום שלישי 18/1 ראש העיר השתתף בפאנל ראשי ערים בהנחיית לירן סהר מהאתר הכלכלי ביזפורטל והפאנל דן בקשיים בהם נתקלים ראשי העיריות בכל הקשור בהליכים ואישורי הבנייה. רחמים מלול נתן כדוגמא 2 פרוייקטים לבנייה של 3400 דירות אשר תקועות שנים ארוכות בגלל הצבא  והוסיף כי בחלק גדול מהסיבות שפרויקטים תקועים הם קשיים שיוצרים פקידי ממשלה, מלול התרעם והסביר לקהל שלמרות שהוא זכה באמון הציבור ברוב של 84% במקרים רבים ראשי העיריות לא שווים מאומה, כי מי שקובע באמת זאת מתכננת המחוז, או פקידה אחרת שאולי רק סיימה לימודיה והיא זאת שתחליט מה יהיה בשטח ולא ראש העיר אשר נבחר על ידי התושבים. מלול גם סיפר כי הממשלה נוהגת לחוקק חוקים המקלים על האוכלוסייה, אך מצפה שהעירייה תממן ותסתדר לבד מאובדן ההכנסות ונתן כדוגמא את הורדת היטל ההשבחה. מלול גם ציין כי מדיניות העירייה היא לחייב את הקבלנים כי 20% מהדירות יהיו עד 3 חדרים למען הזוגות הצעירים. 
 
רחמים מלול על הנזק הכלכלי לרחובות בגלל חוק מע"מ 0% לדירות
רחמים מלול התבטא ואמר כי בגלל התמהמהות הממשלה בנושא חוק מע"מ 0% נגרם נזק כלכלי כבד לעיר, הצעירים ממתינים ולא קונים דירות ולכן לעירייה אין שקל של הכנסות מהקבלנים.
 
רחמים מלול על הסיבות שהוא לא מאשר במקרים רבים תוכניות תמ"א 38
בנושא תמ"א 38 (חיזוק מבנים נגד רעידת אדמה ותוספת ממ"ד ללא עלות לדיירים והקבלן מקבל בתמורה אישור להוסיף קומות לבניין), ראש העיר הסביר כי במקרים רבים הוא לא מאשר תוכניות תמ"א 38 מאחר שהקבלנים מגישים תוכניות לסגור קומת העמודים ולבנות גינות גן תוך התעלמות מבעיית חנייה ולכן במקרים שהבנייה תיצור בעיית חנייה הוא לא מאשר את תמ"א 38.
 
הכתבה המלאה באתר הכלכלי ביזפורטל
http://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/397257
 
 
 

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה