בית המשפט קיבל עתירה כנגד עיריית רחובות ובטלה חוב ארנונה על סך 70 אלף ש"ח של תושב העיר שנפטר מאחר השתהתה בגביית החוב לאורך השנים
פסק הדין: "בהתחשב בכל השיקולים הצריכים לעניין ובאיזון בין האינטרסים השונים הגעתי לכלל מסקנה לפיה דין העתירה להתקבל. המדובר בחוב ישן, שהמשיבה השתהתה בגבייתו במשך שנים רבות. לפיכך לא תהא רשאית להמשיך ולנקוט בהליכי גבייה מינהליים לגביו, ואף השעבוד שנרשם לטובתה דינו להתבטל".

בית המשפט פסק למחיקת חוב ארנונה וביטול שעבוד שהוציאה עיריית רחובות על דירת מגורים בעיר.
בימים אלו פסק בית המשפט על קבלת עתירה כנגד עיריית רחובות בגין חוב ארנונה שקיים על נכס בעיר.
מדובר על עתירה אותה הגיש בנו של תושב העיר שהלך לעולמו וירש את דירת אביו. הסיפור החל כאשר הגיע היורש אל משרדי העירייה על מנת לטפל בנושא העברת הבעלות ושינוי השם ואז גילה כי קיים חוב ארנונה של 70 אלף ש"ח ולמרות שביקש לא הצליח לקבל מסמך פורמלי הכולל את פירוט החוב. עוד טוען הבן כי לאחר פטירת האב ועל אף שהעירייה ידעה על מותו לא נמסרה לו כל דרישת חוב ורק כחודש וחצי לאחר שהתייצב במשרדי העירייה קיבל מכתב התראה טרם נקיטת הליכים. כמו כן הוא הדגיש כי מאז פטירת אביו הוא דאג לשלם את כל תשלומי הארנונה השוטפים.
לטענת הבן עיריית רחובות מנועה מלגבות את החוב בגלל התיישנות ושיהוי מאחר ולא פעלה ולא בצעה כל פעולת אכיפה על מנת לגבות את החוב. כמו כן טוען הבן כי הוא לא היה מודע לחוב שהלך ותפח במהלך השנים.
את הדירה קיבל האב לאחר שעלה לישראל בשנות ה80-דירת עמידר ובשנת 2019 העבירה החברה את הנכס על שם המנוח. בשנת 1996 חתם האב על התחייבות להסדר חוב (בגלל מצבו הכלכלי) כך שישלם כל פעם 100 ש"ח אך הוא לא עמד בהתחייבויותיו.
העירייה טוענת כי יש לדחות את העתירה על שיהוי והזמן שלקח לבן להגיש את העתירה וכי היא הגישה את השעבוד בדצמבר 2021 ואף שלחה מכתב ליורש. בפועל נרשמה הערה רק בפברואר 2022 כאשר החוב עמד על 63 אלף ש"ח.
כמו כן טענה העירייה כי המנוח ידע על החוב ומיד על כך הסכם הסדר החוב ובנוסף נחתם הסדר חוב נוסף בשנת 2007. כמו כן נשלחו דרישות תשלום לאורך השנים.
בית המשפט טען כי החתימה של האב על הסדר החוב היא הודעה בחוב והורה לעירייה להגיש מסמכים על כל פירוט החוב במהלך השנים. לטענת בית המשפט המסמכים היו לוקים בחסר והשופטת נתנה לעירייה שהות נוספת להגיש את המסמכים כמו שצריך.
כאמור בית המשפט קיבל את העתירה והסתמך גם על הודאה של מנהל אגף הגבייה כי העירייה שלחה מכתבים בגין החוב אך לא בצעה פעולת אכיפה כנגד המנוח זאת במסגרת מדיניות של התחשבות בתושבים בעלי רקע סוציאלי. העירייה לא סתרה את טענות היורש כי הוא לא קיבל את ההודעות על החוב.
העירייה לא השתהתה בפעילות האכיפה כנגד החייב דבר שהביא לכך שהחוב הלך ותפח במהלך השנים תוך צבירה של ריבית והצמדה המהווים כיום חלק נכבד מהחוב.
"אבהיר, כי התחשבות העירייה במצבו של המנוח ורצונה להקל עליו, ללא ספק ראויים להערכה רבה, ואולם בנסיבותיו של המקרה, קשה להשלים עם מצבו שבו עם פטירתו, מתעוררת לפתע העירייה ומחליטה לנקוט כנגד יורשו על פי דין בהליכי אכיפה אקטיביים מהם נמנעה במכוון משך שנים כה רבות", נכתב בפסק הדין.
פסק הדין
"בהתחשב בכל השיקולים הצריכים לעניין ובאיזון בין האינטרסים השונים הגעתי לכלל מסקנה לפיה דין העתירה להתקבל. המדובר בחוב ישן, שהמשיבה השתהתה בגבייתו במשך שנים רבות. לפיכך לא תהא רשאית להמשיך ולנקוט בהליכי גבייה מינהליים לגביו, ואף השעבוד שנרשם לטובתה דינו להתבטל".
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחעל זה נאמר שיטת מצליח, חחחחחחחחח20.09.23 14:29 תגובה
- אורחאכן כן ויש עוד מלא כאלה20.09.23 14:49 תגובה
- אורחפשלה של העיריה20.09.23 21:01 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: