תכנית הניקיון ברחובות של מתן דיל נחשפת ומציבה בראש רשימת היעדים שלה – שיפור משמעותי בנושא הפיקוח והבקרה
מתן דיל "הרחבת השימוש בכוח האדם, רב ככל שיהיה, לא ייתן מענה לבעיה זו, ולפיכך יש ליישם טכנולוגיות מתקדמות לצרכי פיקוח ובקרה, כפי שנהוג כיום בערים רבות בארץ ובעולם – החל מהתקנת תגי זיהוי על כלי אצירה; ברקוד על עגלות אשפה וחיישנים על טמוני קרקע ודחסנים, דרך התקנת מצלמות על משאיות הזבל והגזם העוברות בעיר לתיעוד מהלך העבודה וחריגים, מערכות איתור למשאיות, אפליקציה ייעודית למפקחים בשטח ועוד".

המועמד לראשות העיר, עו"ד מתן דיל, חושף היום פרק נוסף מתוך "תכנית מתן", תכנית-העל המאגדת תכניות עתידיות ומפורטות שיצר עבור רחובות, והפעם בנושא אשר מעסיק את התושבים כבר שנים רבות – תכנית הניקיון, שמביאה את בשורת הפיקוח והבקרה שכל כך חסרים כיום.
ניקיון העיר הוא נושא "חם" ברחובות, אשר ליווה ביתר שאת את מערכת הבחירות הקודמת, עם הקמת "מחאת הזבל" המפורסמת ע"י תושבות ותושבים אכפתיים, שהקדישו את זמנם ומרצם על מנת לבצע שינוי בעיר, שינוי שמטרתו היתה להפוך את רחובות לנקייה יותר וראויה יותר לתושביה.
מחאת הזבל של 2018 סחפה אחריה תושבים רבים והצליחה להשיג שלל הבטחות לשיפור המצב ממי שנבחרו על ידי הציבור להוביל את העיר. אך חרף הצלחת המחאה ההיא, עדיין ניתן לראות מדי יום, את התלונות נערמות בעמודי הפייסבוק העירוניים ובמוקד העירוני ונדמה כי נושא זה עדיין רחוק מלקבל מענה ראוי בחלוף השנים.
מתן דיל, גאה להציג היום את תכנית הניקיון שלו, המהווה פרק נוסף מ"תכנית מתן", שנכתבה במטרה ברורה – להעניק לתושבי העיר תמורה מלאה לארנונה הגבוהה שהם משלמים, באמצעות יצירת סביבה נקייה ומטופחת, כזאת שנעים לחיות בה, וכן לטפל בכל נושא חזות העיר, המדרכות המשובשות והתחזוקה הירודה של התשתיות.
תכניתו של דיל עוברת דרך מספר יעדים, אשר את רובם ככולם ניתן למצוא באתר האינטרנט שלו, שעבר מתיחת פנים לאחרונה, ואת עיקריהם נביא כאן בקצרה, אך הבשורה המרכזית לתושבים – הגברת הפיקוח והבקרה שכמעט ולא קיימים היום, שיביאו בהכרח לשינוי משמעותי שיורגש באופן מיידי.
תכנית הניקיון של דיל נשענת על הטענה המרכזית כי נדרשת גישה מודרנית וחדשנית לטיפול בניקיון המרחב הציבורי, זאת על רקע הגידול הצפוי והכפלת האוכלוסייה בעיר. לשיטתו, הרחבת השימוש בכוח האדם, רב ככל שיהיה, לא ייתן מענה לבעיה זו, ולפיכך יש ליישם טכנולוגיות מתקדמות לצרכי פיקוח ובקרה, כפי שנהוג כיום בערים רבות בארץ ובעולם – החל מהתקנת תגי זיהוי על כלי אצירה; ברקוד על עגלות אשפה וחיישנים על טמוני קרקע ודחסנים, דרך התקנת מצלמות על משאיות הזבל והגזם העוברות בעיר לתיעוד מהלך העבודה וחריגים, מערכות איתור למשאיות, אפליקציה ייעודית למפקחים בשטח ועוד. תכנית עבודה זו מגיעה ממקום של למידת התחום וכל הטכנולוגיות המפורטות בה קיימות, ידועות ומוכחות מזה זמן רב.
כפועל יוצא של השימוש בטכנולוגיות אלו, יאותרו בזמן אמת ליקויים בביצוע עבודות הניקיון וכן יתבצע מעקב אחרי תיקונם, לרבות תיעוד מצולם, מה שיביא בהכרח לצמצום משמעותי בפניות למוקד העירוני.
עוד ניתן למצוא ביעדים של דיל – עדכון דינמי של תכניות העבודה, דבר שיביא לשיפור באיכות העבודה ויצמצם את ההוצאות הכרוכות בביצוע עבודות שאינן נדרשות.
ברמת כוח האדם, יעודכנו הקריטריונים לבחירת קבלני הביצוע, אשר מבוססים כיום על הצעת המחיר הנמוכה ביותר. לטענת דיל, נדרשים פיקוח ובקרה גם בפרמטרים לבחירת הקבלן, ובין שלל השינויים שהוא מוביל, ואולי המשמעותי ביותר בנושא זה – שינוי השיטה לבחירת הקבלנים וקביעת מדדי איכות להבטחת טיב העבודה.
דיל:
"אני מזמין את כל מי שנושא הניקיון ואיכות הסביבה קרובים לליבו, לקרוא את תכנית הניקיון שאני מציג בפירוט באתר. תכנית מעשית שתביא לשיפור דרמטי באיכות החיים של תושבי רחובות, אשר משלמים ארנונה גבוהה ומקבלים עד היום תמורה מועטה. לא נותר לי אלא להביט בפליאה על הבטחות המועמדים האחרים לניקיון ושיפור חזות העיר, כשהם אלה שאחזו בהגה בשנים האחרונות ודבר לא מנע בעדם לעשות זאת עד היום. אני מתחייב לשנות את המצב הקיים ולהעניק לתושבי רחובות את איכות החיים לה הם ראויים."
הכתבה מטעם המתמודדים
להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!
באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה
- אורחעיר מלוכלכת ברמות שאין שני לה בערים מתקדמות בארץ תעודת עניות יניב ומלול שיקרו אותנו בבחירות הקודמות הכול אחיזת עניים תושביי רחובות תתעוררו!!!03.10.23 17:30 תגובה
- אורחיניב מקסים הצליח בכמה גינות אבל נכשל בניקיון הגיע הזמן לתת את המפתחות למתן03.10.23 17:58 תגובה
- אורחעדיף שמישהו היה חושב על בעיית החנייה בעיר.03.10.23 17:59 תגובה
- אורחאם הוא מתחייב לנקות את רחוב הרצל בעיקר ליד גן המייסדים תחנת האוטובוס המסריחה והמוזנחת ואת כל החזית של הקניון הטינופת זוהמה ולכלוך ברציפי האוטובוסים לצבוע להחליף כסאות ......אולי נצביע בשבילו03.10.23 18:01 תגובה
- אורח👏👏👏03.10.23 20:14 תגובה
- אורחמעניין אם נקי ליד הבית שלו או מלוכלך כמו אצלנו03.10.23 18:03 תגובה
- אורחלמה אין שקיות לאיסוף הקקי של הכלבים ברחובות ובגינות? בערים השכנות יש וזה עוזר בהפחתת הלכלוך ברחובות גם כמות היתושים ו פרעושים בגינות נוראית. אנחנו חדשים ברחובות, הופתענו מגובה תשלום הארנונה, מה העירייה עושה עם הכספים הללו? איך הכסף הזה חוזר לציבור???03.10.23 18:31 תגובה
- אורחחבל לו על הזמן ועל הכסף. הוא לא יבחר. מלול מוביל עליו ב10% הדתיים שמתכוונים להצביע לו יחזרו בהם עד הבחירות ויחשפו לעובדה שהוא רוצה לתמול בלהטב03.10.23 18:57 תגובה
- אורחאביב?05.10.23 13:47 תגובה
- אורחשום דבר לא יעזור עד שקודם כל תושבים עצמם לא ייקחו אחריות על הניקיון . שינקו אחרי הכלבים שלהם, לא יזרקו זבל על המדרכות. העיריה יכולה לעזור בהגדלה משמעותית של כמות הפחים ברחובות ואכיפה מוגברת ומתן קנסות. המאמץ חייב להיות דו צדדי. אי אפשר להעמיד בכל רחוב מנקה פרטי 24/7 שינקה אחרי תושבים מלכלכים. תראו איזה ניקיון מופתי באירופה איפה שיש תרבות הניקיון קודם כל בקרב אזרחים, המדינה רק תומכת ועוזרת03.10.23 19:09 תגובה
- אורחאין ספק שרחובות צריכה לעבור נקיון יסודי ,אבל גם אנשים צריכים לעבור סידרת חינוך לא לזרוק זבל על המידרכות, ובעיקר בעלי הכלבים שיאספו את.....03.10.23 19:58 תגובה
- אורחשיתחיל לנקות את השבט התימני מהעירייה שמנהל את הניקיון בעיר ללא הצלחה!04.10.23 00:20 תגובה
- אורח5 שנים של כישלון צריך להחליף את כולם ולהצביע למתן דיל04.10.23 20:17 תגובה
- אורחאין על מתן אדם קשוב ותמיד עוזר ותמיד עונה לטלפונים05.10.23 08:20 תגובה
- אורחבהצלחה05.10.23 08:49 תגובה
- אורחכולם מדברים.עד הרגע שנבחרו. לאחר מכן הכל נשכח.בוא נראה הפעם.העיר נראית מלוכלכת מאוב שיסתובב בנס ציונה וילמדו.05.10.23 09:40 תגובה
- אורחהכי חשוב בעיר גינון וניקיון בכל השכונות.05.10.23 09:41 תגובה
- אורחהמתמודד עם הכי הרבה הבטחות בחירות EVER... אני מקווה שהציבור ברחובות מבין שיש גבול להבטחות05.10.23 13:34 תגובה
- אורחמי יתן לך לעשות את כל זה ? רק חלק קטן ממה שהצעת אפשר באמת לבצע, אבל כל השאר ובכל מה שקשור לדברים האחרים אתה תגלה מהר מאוד כמו קודמיך לתפקיד שאתה תיתקל בחומה ובאנשים שגדולים עלייך... יותר טוב תדרוש מהמשטרה שתטפל בנוער בשכונות של מזרח רחובות לפני שחלק מהם יסתבכו עם גורמים שגדולים עליהם בכמה רמות כי כמה מהם כבר על הכוונת, ואחרי זה ההורים שלהם יתחילו לבכות ולהתחנן לקבל עזרה. קודם כל תטפלו בדברים הללו בשיתוף פעולה עם המשטרה כולל המשטרה העירונית.06.10.23 13:07 תגובה
- אורחקודם שיפקח על משאיות האשפה שמפזרות את האשפה ברחוב תוך כדי ריקון המיכלים והעובדים לא דואגים לנקות אחריהם את הזבל שהם אמורים לאסוף במקום לאסוף זבל הם מפזרים אותו07.10.23 19:03 תגובה

מנסה לטעון שוב
הצטרפו אלינו!
הצטרפו לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
אפליקציה בחנות האפליקציות: