הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

פרס חשוב לסופרת רחובותית... הסופרת חנה נוימן מרחובות זכתה באחד הפרסים היוקרתיים בישראל "פרס הביכורים" על ספרה הראשון "העונה"

אבי בר
חנה נוימן סופרת מרחובות אשר כתבה את הרומן הראשון "העונה" נבחרה במסגרת פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס ל – 5 היצירות הטובות ביותר של השנה. פרס ספיר נחשב לאחד הפרסים היוקרתיים והנחשבים בתחום הספרות בישראל. לשלב הגמר עלו 5 יצירות, ובהם הרומן של חנה נוימן "העונה". במסגרת פרס ספיר מחלקים גם את פרס "הביכורים" הנחשב לשני בחשיבותו. על זכייתה בפרס הביכורים תקבל הסופרת חנה נוימן 40 אלף ₪ ומי שיזכה במקום הראשון בפרס ספיר יקבל 150,000 ₪  והשתתפות בתרגום ספרו לערבית ולשפה זרה נוספת עפ"י בחירתו
 
הסופרת חנה נוימן, תושבת רחובות, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, נשואה ואם לשישה ילדים. וזהו פרי עטה הראשון שיוצא לאור.
 
תקציר הספר "העונה"


העונה הוא רומן ריאליסטי המתרחש בארץ ישראל של שנות החמישים, ומספר על ילדה יהודיה קטנה מפרנקפורט שהגורל הפרידהּ ממשפחתה בגיל צעיר.
היא עולה ארצה, גדֵלה אצל "הורים מושאלים", נפרדת מהם לקראת התבגרותה ומפלסת את דרכה בעיר העברית החדשה.
 זהו סיפור הישרדותה של נערה חסרת־כל בעיר זרה, העוברת משוכות רבות, אכזבות, מאבקים וכישלונות, אך גם ניצחונות קטנים.
 תהליך התבגרותה עיצב אותה כאישה עצמאית, דעתנית, חזקה ואינטליגנטית, שלמרות מפחי נפש לא מעטים, הצליחה לשרוד את התקופות הקשות ביותר בחייה. יוליה קושרת את גורלה בגורלו של פרדסן ספרדי, דור שישי למגדלי אתרוגים. המפגש הבין־תרבותי ביניהם מייצר מצבים טרגיים־קומיים רוויי אמוציות. כל אחד מבני הזוג נושא עמו את משא יתמותו ומעבד את אובדניו בדרכו הייחודית.
 הספר מצטיין בנימתו המינורית, הכֵנה והפיוטית, באיפוקו ובאותנטיות שבו.

 

להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה