הקטן
הגדל
היפוך צבעים
עכבר גדול
בהירות
ניגודיות
הדגשת כותרות
גווני אפור
בטל שינויים

עובדי עיריית רחובות מאיימים בשביתה... הרקע מאבק למען עובדי הקבלן

אבי בר
רמי מדהלה יור ועד עובדי העיריה
רמי מדהלה יור ועד עובדי העיריה

ועד עובדי העירייה בראשות רמי מהדלה הכריז היום באמצעות ההסתדרות הכללית על סכסוך עבודה עם העירייה. המשמעות של ההכרה במאבק כסכסוך עבודה שוועד העובדים רשאי (אך לא חובה) להכריז על שביתה בעוד 14 יום. סכסוך העבודה עליו הכריז הוועד הוא במספר נושאים, אך הנושא המרכזי והעיקרי הוא המאבק על זכויות עובדי הקבלן, כאשר הועד דורש שחלק מעובדי הקבלן יקבלו מעמד ותקן של עובד עירייה. כאשר לטענת הוועד העברת עובד ממעמד עובד קבלן לעובד עירייה אינו מייקר את עלות העובד, בדרך כלל אף מפחית לעירייה, ההבדל הוא שלעובד עירייה להבדיל מעובד קבלן יש קביעות וזכויות פנסיה.

 

הסבר על מעמד עובדי הקבלן כיום בעיריית רחובות

בוועד מסבירים כי מזה מספר שנים רב, כאשר העיר רחובות מנתה 80 אלף תושבים ועד היום שמספר תושבי העיר גדל ל – 137 אלף תושבים, מספר עובדי העירייה לא גדל, ורוב העובדים שנקלטו עם גידול העיר מועסקים באמצעות חברות קבלן ונוצר מצב אבסורדי לדוגמא: יש מצב בו 2 פקידות העובדות באותו חדר ובאותו נושא מספר שנים שווה, אחת עובדת עירייה, עם כל התנאים הסוציאליים, הקביעות והזכויות של עובד מעביד, כולל הגנה ומתנות של ועד העובדים, ואילו הפקידה שלידה, חסרת זכויות, ללא קביעות, ללא מתנות וזכויות שהוועד מקנה להם. לכן הוועד הכריז על סכסוך עבודה ואם תוך שבועיים לא יימצא פתרון או לא יתנהל משא ומתן הועד יהיה רשאי להודיע על שביתה. (הערה יש לדעת כי כל תוספת תקן לעובד קבוע יש צורך באישור משרד הפנים, ואילו לגבי העסקת עובדי קבלן, משרד הפנים לא מתערב)



להצטרפות לוואטסאפ חדשות רחובות דילים וקופונים חמים בוואטסאפ – הצטרפו עכשיו!


באתר זה שולבו סרטונים, תמונות ומידע מהרשתות החברתיות בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. במידה וידוע מי צילם שלחו למייל בקשה לצרף קרדיט או להסרה